Zilfia's Hoeve

31 augustus 1999, Ans Schweigmann

Enige beelden van het onderdeel "kür" (vrije oefeningen) van het team "Zilfia's Hoeve", zoals zij die, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voltigeren 1999, lieten, zien. Het team voltigeerde op het paard "Gusta", dat gelongeerd werd door Ria van Stralen.

Staan over schouders Om van de ene oefening naar de andere oefening te komen moeten voltigeurs van positie veranderen. Het is de kunst een dergelijke verbinding zo mooi uit te voeren dat het een oefening wordt of op een oefening lijkt. Uit deze verbinding kunnen vele oefeningen voortkomen. Bijvoorbeeld "dwars staan" of een oefening waarbij de hals van het paard wordt gebruikt.
Hier een mooie variatie van een oefening in de categorie "lage bank" Variatie op dubbele vlag
Staan voorwaarts op de hals Deze oefening spreekt voor zich. De uitvoering kan mooier worden als de voltigeurs elkaar bij de polsen vasthouden. De ruimte tussen beide voltigeurs wordt dan groter en de oefening duidelijker. Dit is natuurlijk wel wat risico voller.
Hier een mooi uitgevoerde verbinding tussen twee oefeningen. Staan voorwaarts
Zit op hoge bank Ook oefeningen op de zogenaamde "hoge bank", waarbij de middelste voltigeur niet knielt maar staat, waren onderdeel van de kür van het team van de Zilfia's Hoeve.

Terug naar "Uitslag NK 1999"


U kunt ons bereiken op info@voltige.nl
Onderwerp zoeken? Kijk in de Inhoudsopgave
Deze pagina hoort bij De Nederlandse Voltige Site
Sponsor van de site is Interactive Network Systems