Wassenaarse Manege

31 augustus 1999, Ans Schweigmann

Enige beelden van het onderdeel "kür" (vrije oefeningen) van het team van de "Wassenaarse Manege", zoals zij die, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voltigeren 1999, lieten zien. Het team voltigeerde op het paard "Larissa", dat gelongeerd werd door Rene Rekker.

Opname Joop en Ans Schweigmann Opname Joop en Ans Schweigmann

In 1998 was het team van de Wassenaarse Manege nog niet goed genoeg om te mogen deelnemen aan het kampioenschap "Team Voltigeren: Klasse Licht". In 1999 mochten zij starten bij het "Team Voltigeren: KLasse Zwaar". Een enorme vooruitgang binnen een jaar. De gevarieerdheid aan oefeningen, de technisch correcte uitvoering en vooral ook de creativiteit beloven veel goeds voor de toekomst.

Opname Joop en Ans Schweigmann Tussen de oefeningen door moeten voltigeurs van- en op het paard of van positie veranderen. Hier is zo'n verbinding tussen twee oefeningen te zien. Het verzinnen van efficiente en effectieve verbindingen kan moeilijk zijn. De bedoeling is dat deze verbindingen zo mooi worden uitgevoerd dat het oefeningen lijken of worden.
Een begin met de oefening "rugwaarts staan". Hier wordt de voltigeur vastgehouden. Als de voltigeur niet wordt vastgehouden, dan wordt de oefening tot een hogere moeilijkheidsgraad gerekend. Opname Joop en Ans schweigmann
Opname Joop en Ans Schweigmann Het opstellen voor het groeten van de jury na afloop van de kür.

Terug naar "Uitslag NK 1999"


U kunt ons bereiken op info@voltige.nl
Onderwerp zoeken? Kijk in de Inhoudsopgave
Deze pagina hoort bij De Nederlandse Voltige Site
Sponsor van de site is Interactive Network Systems