St. Hubertus II: Kampioen KLasse Licht 1999

31 augustus 1999, Ans Schweigmann

Enige beelden van het onderdeel "kür" (vrije oefeningen) van het team "St Hubertus II", zoals zij die, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voltigeren 1999, lieten zien. Het team voltigeerde op het paard "Lady of Sunflower", dat gelongeerd werd door Marscha.

Helpen bij het opspringen Draiaen naar zit op de hals
Ondanks het feit dat St. Hubertus II geen concurrentie had in de klasse Licht, waren de voltigeurs toch wat zenuwachtig. De opsprongen wilden maar niet lukken en als je niet op het paard komt, kun je ook geen oefeningen laten zien. Gelukkig is er goede, efficiente en effectieve hulp van een teamgenoot. Sommige voltigeurs zijn "stress bestendig". Hier een geweldig mooi uitgevoerde draai naar de hals van het paard.
Zitten op de hals Nu van de hals af en de volgende voltigeur kan opspringen. In de klasse Licht mogen er maar maximaal twee voltigeurs op het paard zitten. De volgende foto laat zien dat de aanlopende voltigeur een oefening op de zogenoemde "lage bank" gaat doen.
Er zijn veel verschillende oefeningen mogelijk op de "lage bank". Bijvoorbeeld zitten, (stand)vlag, dwars liggen, schouderstand, staan etecetera. Lage bank
Spreidsprong Hier maakt de achterste voltigeur een hoge spreidsprong. Ze steunt daarbij op de armen van de voorste voltigeur. Variaties zijn bij voorbeeld over de schouder van de voorste voltigeur springen naar de hals van het paard of buitenwaarts op de grond landen. Het begin voor deze moeilijkere oefeningen is duidelijk aanwezig bij dit tweetal.

Terug naar "Uitslag NK 1999"


U kunt ons bereiken op info@voltige.nl
Onderwerp zoeken? Kijk in de Inhoudsopgave
Deze pagina hoort bij De Nederlandse Voltige Site
Sponsor van de site is Interactive Network Systems