Rianne Sneevliet

4 october 1999, Ans Schweigmann

Enige beelden van de solovoltigeur Rianne Sneevliet (vereniging Vischpoort Ruiters uit Elburg), zoals zij die, tijdens de internationale wedstrijd (CVI**) in Houten op 2 october 1999, liet zien. Rianne voltigeerde op het paard "Kaj", dat gelongeerd werd door Dittiene van Boven.

Ditienne van Boven in NHS_tenu Dittiene van Boven is een longeur uit de Nederlandse kernploeg van longeurs, die door de Nederlandse Hippische Sportbond extra longeer training ontvangen van Lammert Haanstra.

 

Bielmann vlag
Steunen binnenwarts Het steunen dwars op het paard is een basis voor veel andere oefeningen. Zoals het doorhurken, zijwaarts spreiden, een begin voor een radslag of handstand.
Rianne doet hier echter nog een eenvoudige variatie. Ze beweegt haar benen in het galopritme van het paard. Een goede vorm om tot onafhankelijk steunen te leren. Steunen binnenwaarts met been beweging
Standvlag voorwaarts Ook hier een basis standvlag, waarvan het steunbeen gebogen is. Dus een duidelijk paardvriendelijke en dus voltige technisch juiste uitvoering. In de gymnastiek wereld dient een dergelijke oefening met een gestrekt been te worden uitgevoerd. Omdat het paard beweegt en gevoel heeft (reageert op druk) moet het steunbeen gebogen zijn om de bwegingen te kunnen absorberen voor zowel voltigeur als paard.
Een spreidhoeksprong vanuit zit als afsprong. Het bovenlichaam is mooi vertikaal ten opzichte van de grond. Ook de benen zijn netjes recht en in een hoek van 90 graden ten opzichte van het bovenlichaam. Een goede techniek dus. Nu nog oefenen op de hoogte. Dit kan door de armen tegelijk met de opwaartse beweging van het paard te strekken. Spreidhoeksprong buitenwaarts

Terug "Foto reportages"


U kunt ons bereiken op info@voltige.nl
Onderwerp zoeken? Kijk in de Inhoudsopgave
Deze pagina hoort bij De Nederlandse Voltige Site
Sponsor van de site is Interactive Network Systems