Elsbeth Rekker

31 augustus 1999, Ans Schweigmann

Twee oefeningen van de solovoltigeur Elsbeth Rekker, zoals zij die, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voltigeren 1999, liet zien. Elsbeth voltigeerde op het paard "Larissa", dat gelongeerd werd door Rene Rekker

De verplichte oefening Vlag De verplichte oefening "Vlag". Elsbeth is mooi in evenwicht. Vanaf deze zijde bekeken is het been mooi in het verlengde van de rug. Echter de arm niet. Om ook de armhouding correct te krijgen moet Elsbeth schouderlenigheid trainen. Deze training heeft niets met het paard te maken, het is gewone lenigheidstraining. Gelukkig zit Elsbeth in de nationale kernploeg van voltigeurs en krijgt zij voor deze lenigheidstraining professionele begeleiding van de "Turnschool Heerenveen"
Hier een bijzonder mooi uitgevoerde vrije oefening. Duidelijk is te zien dat vanaf de schouder naar de tenen een rechte lijn wordt gevormd. Het been is mooi in het verlengde van de rug. Hierdoor kan de rug ook mooi recht kan blijven. De schouders zijn boven de grepen, waardoor Elsbeth in evenwicht kan zijn. Het standbeen is minimaal gebogen, hetgeen nodig is om de galopbeweging van het paard op te vangen.

Standvlag voorwaarts

Een gestrekt standbeen hindert het paard in de rugspieren, waardoor het paard al gauw de rug wegdrukt of niet meer makkelijk kan galopperen. Met andere woorden een prachtige uitvoering van een relatief eenvoudige oefening. Nu nog oefenen om een arm los te laten (meer evenwicht) of proberen standbeen en zwaaibeen in elkaars verlengde te krijgen (dit is lenigheid).  Daarmee stijgt te moeilijkheidsgraad van de oefening.

Terug naar "Uitslag NK 1999"
Terug naar "Fotoreportages (Beelden)"


U kunt ons bereiken op info@voltige.nl
Onderwerp zoeken? Kijk in de Inhoudsopgave
Deze pagina hoort bij De Nederlandse Voltige Site
Sponsor van de site is Interactive Network Systems