Eveline van Stralen

2 september 2000, Ans Schweigmann

Enige beelden van het onderdeel "KŁr" (vrije oefeningen) van Eveline van Stralen, zoals zij die tijdens de Nederlandse Kampioenschappen (KNF) Voltigeren in Ermelo op 2 september 2000, liet zien. Eveline voltigeerde op het paard "Gusta", dat gelongeerd werd door Ria van Stralen.

Dit knielen zijwaarts is een echte paardvriendelijke voltige-oefening. De voltigeur kan zich nergens aan vast klemmen en oefent daarmee het eigen onafhankelijke evenwicht.

Zijwaarts knielen binnenwaarts
Staan rugwaarts Eveline is een meester in het rugwaarts staan. De platte voeten en de ontspannen rechte houding waarbij de gebogen knieŽn de bewegingen van het paard opvangen.
Ook dit 1-benige knielen is een echte voltige-oefening, die alleen maar in onafhankelijk evenwicht kan worden uitgevoerd.

 

 

Knielen  voorwaarts op 1 been
Standvlag binnenwaarts Een mooi uitgevoerde standvlag binnenwaarts. Bij voltigeren, in tegenstelling tot de gymnastische utvoering, is het steunbeen en -arm  iets gebogen om de bewegingen van het paard als een soort schokdemper te kunnen opvangen. Hierdoor kunnen de uitgestoken arm en been recht en stil worden gehouden.

 

Een koprol binnenwaarts als afsprong. Een koprol, voorwaarts en rugwaarts behoort tot de profielelementen van de voltigesport. Als deze oefening wordt beheerst op het paard zijn vele ander combinatieoefeningen mogelijk. Koprol binnenwaarts af

Terug naar "Foto reportages"


U kunt ons bereiken op info@voltige.nl
Onderwerp zoeken? Kijk in de Inhoudsopgave
Deze pagina hoort bij De Nederlandse Voltige Site
Sponsor van de site is Interactive Network Systems