Daphne Tap

Oktober 2000, Ans Schweigmann

Enige beelden van het onderdeel "Verplichte oefeningen" uitgevoerd door Daphne Tap tijdens de buurlandenwedstrijd in Houten in oktober 2000. Daphne voltigeerde op het paard "Mastor", dat gelongeerd werd door Bennie Scharenborg.

De vrije zit

Vrije zit
Vlag De vlag

De molen, bij de laatste fase, die eindigt met een bodemsprong binnenwaarts.

 

 

Hieronder het eerste gedeelte van de schaar. Net als bij het eerste gedeelte van de flank dient de achterzwaai tot bijna handstand te worden uitgevoerd waarna op het hoogste (dode) punt van de zwaai een halve draai wordt gemaakt.

Molen
Eerste deel van de schaar

Om tot bijna handstand te komen (met gestrekte armen) is dynamische zwaaikracht van de benen nodig in  het ritme van het paard, dus ook paard gevoel. Dit kost veel training en Daphne is zo te zien goed op weg om de optimale uitvoering te bereiken.

Het staan wordt hier door Daphne prachtig uitgevoerd. Een goede houding en duidelijk ontspannen alsof Daphne gewoon op de grond staat in plaats van op een galopperend paard.

De armhouding van het staan dient volgens de reglementen van 2000 nog te worden uitgevoerd als bij de vrije zit (beide armen zijwaarts). De houding op de foto hiernaast liet Daphne zien tijdens de kür.   

Het staan is een echte basis oefening omdat in de kür allerlei oefeningen mogelijk worden als de voltigeur voorwaarts, binnenwaarts, buitenwaarts en rugwaarts kan staan op het galopperende paard. 

Staan
Flanken Het eerste gedeelte van de flank waarbij in de achterzwaai via handstand moet worden gehoekt tot binnenwaartse zit.

Daarbij dienen de armen te zijn gestrekt als bij een handstand. Dit kost echter wel veel training (veel  zwaaikracht van de benen in het ritme van het paard). Daphne is bijna zover dat het haar lukt.

Terug naar "Foto reportages"


U kunt ons bereiken op info@voltige.nl
Onderwerp zoeken? Kijk in de Inhoudsopgave
Deze pagina hoort bij De Nederlandse Voltige Site
Sponsor van de site is Interactive Network Systems