Voltigeurs (in Warszawa-Jozefin) op zedse plaats

Paardenkrant, zaterdag 3 juli 1999

Tijdens het internationale voltigeconcours in Warszawa heeft de Nederlandse afvaardiging heel goed gepresteerd. In de categorie teams behaalde het LOV achttal, een samengesteld Nederlands team, een verdienstelijke zesde plaats. Het team voltigeerde op de elfjarige gitzwarte Paolo met Gertjan Haan als longeur.

Zij scoorden een gemiddelde van 6.233 en dat houdt in dat zij nu aan de kwalificatie-eis hebben voldaan voor deelname aan de Europese Kampioenschappen. Het is vier jaar gelden dat een Nederlands team zich voor het EK wist te plaatsen. De NHS heeft overings als eis gesteld dat twee keer een gemiddelde van zes of hoger moet zijn behaald om afgevaardigd te worden.

Het Nationaal (LOV) team

Het door het LOV samengestelde team bij een oefenwedstrijd in Hannover op 12 en 13 juni 1999. Het LOV-team behaalde in Hannover een derde plaats met het punten aantal van 6.289

Voor de solovoltigeurs geldt een 6,5 of hoger. Bovendien moeten zij in 1999 drie keer aan een CVI hebben deelgenomen. Bij de solovoltigeur voldeed Dieter Bijlsma uit Nieuwegein aan de gestelde limiet. Na een gemiddelde van 6.7 vorige maand in Italie, behaalde Dieter nu een 6.968. Hij kwam met zijn paard Idam (v Zeddam) op een achtste plaats. De Europese Kampioenschappen worden van 17 tot 21 augustus in Slowakije gehouden.

Terug naar persberichten


U kunt ons bereiken op info@voltige.nl
Onderwerp zoeken? Kijk in de Inhoudsopgave
Deze pagina hoort bij De Nederlandse Voltige Site
Sponsor van de site is Interactive Network Systems