Actueel nieuws
 • Schrijf je nu in voor de vooropleidingen bij de KNHS
 • Show met voltige-en-linge
 • Brief Werving leden voltigeforum & bestuur KNHS VV
 • Carola Sneekes 5e in FEI Ranking!
 • Bijscholing voltigejuryleden
 • Regiotrainingen Noord gestart!
 • Voltige bij Nickelodeon
 • Gediplomeerd voltige instructeur gezocht
 • Voltige op Horse Event
 • Aanvragen data wedstrijdkalender 2013
 • Carola en Esther Sneekes eerste duo kampioenen!
 • Hippiade Voltige, deelnemersinfo
 • Voltigeur kandidaat voor Cappie Award
 • Team de Molen 7e op het WK
 • Nederlandse Equipe vertrekt goed voorbereid naar WK in Frankrijk
 • Hippiade, spandoek actie!
 • EK Voltige, paard Timothy houdt de eer van Nederland hoog in de finale
 • Nederlands paard naar de finale, voltigeurs goed, maar net niet goed genoeg
 • EK junioren, voltigeurs behalen wisselende resultaten in de eerste ronde
 • Voltigewedstrijd Cornwerd afgelast
 •     
  Vorige Volgende
  KNHS
  19-10-2012 Schrijf je nu in voor de vooropleidingen bij de KNHS
  Bij de KNHS kun je diverse instructeursopleidingen volgen. Voordat je kunt beginnen aan een van de KNHS-instructeursopleidingen, moet je geslaagd zijn voor de vooropleiding. De vooropleiding bestaat uit meerdere modules op het gebied van horsemanship, eigen vaardigheid (zelf rijden) en lesgeven. Je hoeft niet iedere module te volgen, rechtstreeks examen doen kan ook, als je zelf inschat dat je voldoende kennis en vaardigheden hebt om te slagen voor de module.

  Sinds half oktober is de inschrijving voor de modules voor de vooropleiding voor instructeurs weer geopend!
  In oktober zijn al verschillende modules uit de vooropleiding van start gegaan. Om cursisten de mogelijkheid te geven hun opleiding flexibel te plannen, start iedere module twee keer per jaar. Vanaf januari gaat daarom een nieuwe reeks modules van start. Zie voor startdata onderstaande tabel. De inschrijving hiervoor is nu geopend! Je kunt je nog tot en met 15 december aanmelden.

  Klik hier voor de volledige pagina met alle informatie en formulieren: http://www.knhs.nl/news.asp?pCatID=231&CatID=317&ppCatID=&ID=23904&style=1&zoomstyle=11&men=
  Voltige
  17-10-2012 Show met voltige-en-linge

  U kunt geen genoeg krijgen van voltige? In het zuiden van het land worden in een bekend pretpark dagelijks 4 tot 6 shows gegeven met daarin het zogenaamde "voltige-en-ligne".

  In de bijna 30 minuten durende show wordt een boek van Paul van Loon nagespeelt. Het verhaal gaat over vijf broers en zussen die veranderen in ruiters: Thomas, Maurits, Lisa, Emma en Joost. Op de raven die in paarden veranderd zijn, proberen de ruiters een stad van een slechte graaf te veroveren.

  KNHS Voltige Vereniging
  5-10-2012 Brief Werving leden voltigeforum & bestuur KNHS VV

  Alle leden van de KNHS Voltigevereniging hebben persoonlijk een brief gehad omtrent de organisatorische wijzigingen. Helaas ontbrak daarbij de bijlage. Hierbij de bijlage.

  Op de KNHS VV pagina op deze site kun je meer informatie vinden over de organisatorische wijzigingen.

  Kader
  5-10-2012 Carola Sneekes 5e in FEI Ranking!

  Primeur, voltigeur Carola Sneekes 5e in FEI Ranking

   Carola Sneekes staat op een fantastische 5e plaats op de FEI World Ranking! Dat werd afgelopen week bekend, toen de FEI de rankinglijsten publiceerde. Het is een primeur dat een Nederlandse voltigeur zich in de top 10 van de wereld weet te nestelen. Op basis van deze ranking worden startplaatsen vergeven voor de FEI World Cup wedstrijden deze winter. Carola is door haar ranking rechtstreeks geplaatst voor deze wedstrijden.

  Voltigeheren Koen Akkerman en Dustin Wilschut naderen de top 10, met respectievelijk een 12e en een 14e positie. Koen maakt daarmee ook kans op een startplek tijdens een of meerdere World Cup wedstrijden.

  Kijk voor de rankings en meer informatie over de World Cup op de website van de FEI: http://www.fei.org/events/series-and-finals/fei-world-cup%25E2%2584%25A2-vaulting/calendar-and-rules

  Voltige
  4-10-2012 Bijscholing voltigejuryleden
  De KNHS organiseert jaarlijks in maart een jurybijscholing, maar sinds de komst van het licentiesysteem is het ook mogelijk om voor juryleden bijscholingen door derden te organiseren.
  Voltigejuryleden Rob de Bruin en José Oost hebben het initiatief genomen en organiseren op maandag 5 november een jurybijscholing.
  "een keer per jaar een bijscholing is erg weinig voor een sport die vol op in ontwikkeling is, daarom is het goed om meerdere keren per jaar met elkaar samen te komen en thema's te bespreken"

  Thema's voor deze bijeenkomst zijn: Verplichte oefeningen en kür voor de klasse basispaardrijden t/m D.

  De bijscholing is toegankelijk voor alle juryleden met een HO licentie voltige. De bijscholing telt mee voor de licentie punten.
  Datum/tijd: Maandag 5 november 2012 19.30-21.30u
  Waar: PTC Barneveld, Valkseweg128.
  Docenten: Heddy Boelsma & Rob de Bruin
  Kosten: 10,- p.p. (graag contant  & gepast betalen)
   Aanmelden via joseoost@hotmail.com.
  KNHS Voltige Vereniging
  24-9-2012 Regiotrainingen Noord gestart!

  De turntraining voor voltigeurs is in regio noord van start gegaan op zondag 23 september. Er is nog plaats voor enthousiaste voltigeurs.

  BALANS EN VORMSPANNING, daar ging het om in de allereerste regio-turntraining die in Drachten werd gehouden.  

  Enige tijd geleden alweer deed de KNHs een oproep om regiotrainingen te organiseren voor voltigeurs. Voor Noord-Nederland heeft ’t Prinsepaard zich ingezet om het voor elkaar te krijgen en in Drachten is een goede turnzaal gevonden die vlak bij de snelweg en dicht bij een goede busverbinding ligt.  Deze eerste keer werkt trainster Suzanne Ringsma rustig een scala aan oefeningen af om een goed beeld te  krijgen van elke voltigeur. Ze vindt het belangrijk dat ieder op eigen nivo ondersteund kan worden, huiswerk meekrijgt maar ook aan kan geven wat belangrijk gevonden wordt om aan te werken.Voor de een is dit een salto achterover of de plaatsing van handen en voeten bij de radslag. Voor de ander kan het zijn dat specifieke vaardigheden of spieren nodig zijn voor een bepaalde plek in het team. Een vlieger heeft immers weer andere dingen nodig dan een steunder of staander. Kracht en lenigheid wordt standaard in elke training onderhouden, daarnaast krijgen ook balansoefeningen en vormspanning aandacht. Wil je meedoen? Meldt je aan, er is nog plek!!!!! Eens per 3 weken een training van 2 uur, dat is mooi meegenomen voor je voltigeprestaties!!!

  De komende trainingen zijn gepland op: 7 oktober, 4 november en 16 december, allen van 13.00 tot 15.00 uur. De trainingen worden gegeven in Drachten, in de gymzaal op de Splitting 65.
  Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Lya Koornneef (coördinator regio noord): lya.koornneef@hetnet.nl

  We hopen in de regio's midden Zuid snel te kunnen starten. Voor de regio's Oost en West zijn we nog op zoek naar coördinatoren. Aanmelden of meer info? Stuur een mailtje naar knhsvv@voltige.nl ovv regiotrainingen.

  Voltige
  24-9-2012 Voltige bij Nickelodeon
  Op de televisiezender Nickelodeon wordt aankomende zondag in het programma Nick Battle aandacht besteed aan de voltigesport. 

  Nick Battle is een programma waarbij vijf kinderen een spel spelen tegen een bekende Nederlander en waarbij zij prijzen kunnen winnen en een topprestatie moeten leveren. Het programma gaat op bezoek bij Voltigevereniging De Wittegheit in Odiliapeel. De achtjarige Elise van de Ven uit Heesch mag een masterclass Voltige volgen. Zij wordt daarbij begeleid door het hele eerste team van De Wittegheit. Samen rijden ze een Kür op muziek en Elise wordt daarbij omhoog gelift tot een hoogte van 4.50 meter. 

  Het programma Nick Battle wordt uitgezonden op zondag 7 oktober om 9.00 uur ‘s morgens op Nickelodeon tv. 

  Voltige
  22-9-2012 Gediplomeerd voltige instructeur gezocht

  Voor de Beemster Ruiters uit Middenbeemster zijn wij dringend opzoek naar een gediplomeerd voltige instructeur. Helaas verlaten onze huidige instructeurs ons, wij hebben op dit moment een leuke enthousiaste groep meiden die elke vrijdag avond op ons voltige paard Thimo een uurtje mogen voltigeren. Lijkt het je leuk en woon je redelijk in de buurt neem dan even contact met ons op via endeavour12@hotmail.com. Wij hopen op reactie zodat onze voltige meiden hun sport kunnen voort zetten.

  Mvgr Jetty Oostheim

  Voltige
  5-9-2012 Voltige op Horse Event
  Komend weekend vind in Deurne het paardensport evenement van het jaar plaats, Horse Event! De voltigeheren en de voltigeurs van FNRS Manege de Burght zullen demonstraties geven om mensen kennis te laten maken met deze mooie sport. Kijk voor meer informatie over het evenement en de tijden van de demonstraties op: http://www.horse-event.nl/public/home.aspx?id=134&ids=_127_128_134_
  KNHS Voltige Vereniging
  4-9-2012 Aanvragen data wedstrijdkalender 2013

  Graag vragen we alle wedstrijdorganisaties om hun aanvraag voor een wedstrijddatum voor de wedstrijdkalender 2013 door te geven aan het secretariaat van de KNHS Voltigevereniging.

  Dan kunnen wij de wedstrijdkalender 2013 samenstellen. Mail je verzoek naar knhsvv@voltige.nl ovv wedstrijd 2013.

  KNHS
  2-9-2012 Carola en Esther Sneekes eerste duo kampioenen!

  Onder grote belangstelling werden in de Willem Alexanderhal de voltigekampioenschappen gehouden. Nieuw dit jaar was het duokampioenschap met acht teams. Carola Sneekes (Callantsoog), die ook individueel de beste was, is samen met haar zus Esther het eerste kampioens-duo. Moeder Marjo longeerde het paard Nolan.

  Bij de teams was een spannende strijd, alle teams lieten een goede kür zien. De wist ging naar De Wittegheit 1 met het paard Triple. Het verschil met Den Helder 1 was klein, 7,157 tegen 6,966. Het team van De Molen 1 pakte het brons.


  Carola Sneekes was oppermachtig in de individuele finale en won met een half punt verschil van Koen Akkerman (Randwijk). De derde plaats ging naar Dustin Wilschut (Nieuw Vennep). Op de plaatsen vier en vijf maakten Cindy en Esther Sneekes het familiesucces compleet.

  In de klasse B was de kampioenstitel voor Diede Pierik op haar paard Wise Guy. Het succes voor voltigevereniging de Wittegheit werd compleet met de kampioenstitel bij de juniorensolisten voor Imke Ploegmakers op U2.

  Alle uitslagen zijn te vinden op de knhs site of op voltige.nl > uitslagen.

  KNHS
  25-8-2012 Hippiade Voltige, deelnemersinfo

  Alle beoordelingsstaten voor de Hippiade voltige moeten digitaal per mail worden aangeleverd voor donderdag 30 augustus. Graag mailen naar pattyhulsbergen@hotmail.com!

  De startlijst staat inmiddels op de KNHS website. Heb je wijzigingen, stuur dan een mail naar elskehoving@hotmail.com.

  Meer informatie voor alle deelnemers is beschikbaar via de deelnemersbriefing, deze zal aan het begin van de week naar alle deelnemers worden verstuurd.

   

  Voltige
  24-8-2012 Voltigeur kandidaat voor Cappie Award

  Voltigeur Romy dingt morgenavond mee naar de titel Cappie 2012. Ze voltigeert ondanks haar handicap en is in de voorbereiding op finale begeleidt door Dustin Wilschut.

  De Cappie Award wordt morgenavond uitgereikt na de finale, deze is te zien op Ned. 3 om 18.55u bij Zapp.

  Kader
  20-8-2012 Team de Molen 7e op het WK
  Voltigeteam de Molen (Hoogerheide) heeft op het wereldkampioenschap voltige in het Franse Le Mans een zeer goede zevende plaats weten te behalen. In een zinderende warme hal, waar de temperatuur boven de 40 graden steeg, bleef de Molen cool en gaven daarmee hun prestatie op het EK van vorig jaar, namelijk zesde plaats, een goed vervolg.

  Volgens bondscoach Diana van Klaveren was het vooraf gestelde doel een top achts klassering en met een zevende plek heeft Team de Molen daar zeker aan voldaan. Het team begon de competitie met een enorme tegenvaller, hun paard Pinero werd na aankomst behandeld voor koliek, waardoor het team moest starten op hun reserve paard Saturnus.
  De verplichte oefeningen werden door het team degelijk gevoltigeerd en met een paar schoonheidsfoutjes was een zesde plaats het resultaat. Na de eerste Kür sloot het team de eerste ronde af op de zevende plaats. In de finale was het taak om deze klassering vast te houden en met een mooie uitvoering van hun vernieuwde Kür is het team daarin goed geslaagd. De teamwedstrijd werd gewonnen door Zwitserland, gevolgd door Duitsland en Frankrijk.

  Geen geluk voor Carola Sneekes
  Carola Sneekes vertegenwoordigde Nederland bij de solisten. Op haar paard Nolan, gelongeerd door haar moeder Marjo ging zij op jacht naar een plaats in de finale. De beste 15 dames solisten gaan door naar de finale en om dit te behalen moest alles kloppen. Na de verplichte oefeningen, waarbij Nolan gespannen in de ring was stond ze op een 17e plaats. In de Kür kende ze echter geen geluk, halverwege zorgde een losgeraakt hoofdstelnummer voor onrust bij Nolan en kon Carola haar Küroefeningen niet optimaal meer aan de jury tonen. Een 21ste plaats werd daarmee het resultaat. Bij de dames wist de Britse Joanne Eccles haar titel te prolongeren
  Kader
  13-8-2012 Nederlandse Equipe vertrekt goed voorbereid naar WK in Frankrijk

  Komende week vinden in het Franse Le Mans de Wereldkampioenschappen voltige voor senioren plaats. Nederland wordt daarbij vertegenwoordigd door Team de Molen (Hoogerheide) en bij de dames solisten staat Carola Sneekes (Callantsoog) aan de start.

   

  Deze deelnemers hebben de afgelopen zomermaanden hard getraind om zo goed mogelijk te kunnen presteren. Zo trainde Carola Sneekes mee met de Franse selectie in Saumur en heeft o.a. haar kür kunnen optimaliseren binnen het thema “White satin”.  Carola zal van start gaan op Nolan gelongeerd door haar moeder Marjo.

   

  Trainster Doreth Chatwick geeft aan dat het team de afgelopen zomer veel trainingsuren heeft gemaakt, waardoor het team nog hechter is geworden. De moeilijkheid van de kür is verhoogd en de muziek is vernieuwd. Alle voltigeurs zijn fit, net als beide paarden, Saturnus en Pinero.

   

  De wedstrijd start voor de deelnemers al op woensdag met de veterinaire keuring van de paarden. De voltigeurs komen op donderdag voor het eerst in actie. De Nederlandse Equipe zal worden bijgestaan door Diana van Klaveren (bondscoach) en Julia Ridder (dierenarts).

  Voor meer informatie over het WK kijk op: http://pole-europeen-du-cheval.com/

  KNHS
  6-8-2012 Hippiade, spandoek actie!

  Ook dit jaar nodigt de Hippiade organisatie alle supporters uit om de voltigehal weer te laten stralen met mooie spandoeken!

  Maak een spandoek waarmee je jou vereniging, team of soliste(n) aanmoedigt en maak kans op een mooie prijs!

  Meer informatie over de Hippiade kun je vinden op www.knhs.nl.

  Voltige
  5-8-2012 EK Voltige, paard Timothy houdt de eer van Nederland hoog in de finale

  Nadat helaas de Nederlandse voltigeurs niet een finale plaats wisten te behalen, startte Timothy van de Wilhelminahoeve, o.l.v. Roos Slottje nog twee maal in de finale. Na de verplichte oefeningen had hij de derde en vierde beste paardenscore, namelijk een 7,4! Ook bij de kür haalde Timo scores ruim boven de zeven.
  Na de kür finale heeft hij samen met Lambert Leclezio hun 6e plaats vast kunnen houden, waarmee ze zich konden meten met de beste van Europa.

  De voltigeur uit Australie haalde met Timo uiteindelijk de 12e plaats. 

  Uiteindelijk won Ramin Simon Rahimi uit Oostenrijk, door o.a. tweevoudig wereldkampioen Thomas Brusewitz te verslaan. Groot-Brittannië werd derde. Bij de teams ging Duitsland met het goud er vandoor en bij de pas de deux was het Groot-Brittannië. Timothy en Roos kunnen terugkijken op een leuke en succesvol toernooi.

  Foto's en resultaten zijn te vinden op
  vaulting.eu

  Kader
  4-8-2012 Nederlands paard naar de finale, voltigeurs goed, maar net niet goed genoeg

  Vandaag was de tweede ronde op het EK in Pezinok (SK). In de ochtend mochten beide Nederlandse paarden bij de mannen uitkomen voor Australië en Mauritius. Na de tweede ronde is Timothy vd Wilhelminahoeve, o.l.v. Roos Slottje, op de 6e plaats geëindigd met Lambert Leclezio uit Mauritius en 10e met James Hocking uit Australië. Beide gaan door naar de finale.

  Zidane B o.l.v. Meta Jans viel helaas af bij de heren, maar had nog een goede kans op de finale met Sofie vd laan uit Nederland, welke 19 e stond na de plicht. Sofie startte heel sterk met haar kür en voltigeerde netjes. Aan het einde slopen enkele foutjes in de uitvoering en kon ze haar plaats niet vasthouden. Ze werd 23e met een 6.662. Zidane B had een mooie 7 gescoord als paardenpunt.

  Diede Pierik voltigeerde zeker en revancheerde zich na de mindere plicht. Timothy liep deze keer ook goed en het geheel zag er netjes uit. Diede is uiteindelijk 29e geworden van de 36 dames met een 6.367. Ondanks alle tegenslagen rond haar eigen paard, heeft ze een goede wedstrijd gevoltigeerd.

  Morgen zijn de finales waarin de Oostenrijkers er erg goed voorstaan zowel bij de dames, heren en teams.  Voor Nederland zal alleen Timothy met Roos Slottje aan de start verschijnen, helaas alleen niet met Nederlandse voltigeurs. Foto’s en resultaten zijn te vinden op vaulting.eu!

  Kader
  3-8-2012 EK junioren, voltigeurs behalen wisselende resultaten in de eerste ronde

  EK 3e dag: Nederlandse resultaten eerste ronde wisselend. Vandaag was de eerste ronde van het EK Junioren in Pezinok. Nederland heeft 2 troeven in de categorie dames, welke vanmiddag beide zijn geweest. Sofie v.d. Laan voltigeerde een sterke plicht en eindigde op de 19e plek met een 6.403. Diede Pierik had wat pech met het paard aan het begin, wat gelukkig later herstelde. Hierdoor kreeg ze helaas wat aftrek op haar oefeningen en staat nu 29 e met een 5,954. In totaal doen er 36 dames mee, waarvan 15 europese dames door mogen naar de finale. Morgenmiddag moeten beide dames de vrije kur voltigeren en daarna zijn de finalisten bekend.

  De livestream is betaald stream, dit loopt via de FEI, kijk op www.fei.org voor alle info!

  Voltige
  2-8-2012 Voltigewedstrijd Cornwerd afgelast

  Helaas heeft de organisatie van de voltigewedstrijd te Cornwerd, die gepland stond voor 4 augustus niet door.

  Organiserende vereniging, VV de Waardruiters kreeg te weinig inschrijvingen om de wedstrijd door te laten gaan. Zij hopen volgend jaar de wedstrijd weer te kunnen organiseren met een mooi deelnemersveld.