Actueel nieuws
 • Voltige zussen plaatsen zich voor de Pas-de-deux WB finale!
 • Carola Sneekes plaatst zich in Leipzig voor Wereldbekerfinale
 • Instuif op 21 februari bij PSV de Oortveldruiters
 • Voltige.nl nu ook op Facebook!
 • Nationaal jeugdteam voltige toont progressie
 • Bijscholing Opsprong, V.W. & A.W. zwaaien is vol!
 • Tweemaal 4e plaats bij Wereldbeker voor Carola Sneekes
 • KNHS VV Trainingsdag (instuif)
 • Instuiven komend weekend bij De Wittegheit en Manege Voorst
 • Nederlands duo plaatst zich voor Wereldbeker Voltige
 • Het Nationaal jeugdvoltige team is een feit!
 • Selectiedagen Nationaal Jeugdvoltige team
 • Deelnemers Nationaal Jeugdvoltigeteam gezocht
 • FEI maakt nieuwe oefeningen technische test bekend
 • Voltige forum zoekt lid!
 • Voltigeurs presteren goed tijdens WK
 • Hippiade voltige, praktische informatie
 • WEG Equipe Voltige bekend!
 • Net geen EK finale voor Jesse van As
 •     
  Vorige Volgende
  Kader
  22-1-2015 Voltige zussen plaatsen zich voor de Pas-de-deux WB finale!
  Carola en Esther Sneekes (Callantsoog) hebben zich geplaatst voor de finale van de wereldbeker half februari in het Oostenrijkse Gräz! In eerste instantie grepen zij net naast een finale plaats, maar door de afzegging van en Duiste top duo Thorben Jacobs en Pia Engelberty mogen de zussen samen met hun moeder als longeur deelnemen. Carola zal daarnaast ook starten in de individuele finale.
  Kader
  18-1-2015 Carola Sneekes plaatst zich in Leipzig voor Wereldbekerfinale
  Carola Sneekes laat opnieuw zien dat zij bij de wereldtop voltige hoort met haar plaatsing voor de Wereldbekerfinale! Na de historische 9e plaats op de Wereldruiterspelen deze zomer, staat ze opnieuw in een finale op het hoogste niveau.

  Afgelopen weekend wist zij met een goede prestatie in de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Leipzig de finale plaats veilig
  stellen. Ze behaalde een 4e plaats met een goede score 7.992. “In de eerste ronde liep Nolan wat langzamer dan ik prettig
  vind en daardoor voltigeerde ik niet optimaal, in de 2e ronde ging dat beter. Ik ben nog niet helemaal tevreden, ik maakte
  wat kleine foutjes. Daar ga ik thuis aan werken, om mijn oefeningen perfect uit te voeren” aldus Carola. De zege bij de
  dames ging naar de Zwitserse Simone Jaiser (8.953).

  Naast Carola is ook zus Esther Sneekes dit jaar actief in de wereldbeker, zij wist vorig jaar de finale te halen. Dit jaar
  lukt dat net niet, ondanks twee degelijke wedstrijden in Parijs en Leipzig.

  De zussen starten ook in de pas-de-deux competitie en zetten vooral in de 1e ronde een goede kür neer, waarmee ze 2e
  stonden. Helaas konden ze deze plaats niet succesvol verdedigen, met een 3e plaats staan ze wel op het podium in Leipzig. De wedstrijd werd gewonnen door het Duitse duo, Pia Engelberty en Thorben Jacobs. Naar de Wereldbekerfinale gaan de beste 4 duo’s, Carola en Esther staan nu op een gedeelde 4e plaats en horen komende week of ze ook deel mogen nemen aan de pas-de-deux finale. De Wereldbeker finale zal plaats vinden in het Oostenrijkse Gräz van 19 t/m 22 februari a.s.

  Alle uitslagen zijn te vinden op www.engarde.de
  Kader
  15-1-2015

  Bondscoach Diana van Klaveren heeft de leden van het Nationaal Jeugdvoltige team bekend gemaakt, met deze groep voltigeurs zal het traject richting de Wereldkampioenschappen Voltige voor junioren van 5 t/m 9 augustus in Ermelo voortgezet worden.

  Sinds de eerste selectiedag in oktober, waarbij 12 voltigeurs werden geselecteerd, is er hard getraind. Zo vonden er een tweetal trainingsweekenden plaats waar naast voltige,  ook aandacht was voor de onderliggende vaardigheden in bijvoorbeeld turn- en yogatraining. De voltigeurs boekten in deze periode allen veel vooruitgang en al snel ontstond een prettige teamsfeer, zoals te zien is op de foto. Deze is genomen tijdens de afsluiting van de 1e fase van de selectie van het team. 

  Begin januari heeft een tweede selectie plaats gevonden en op basis daarvan is de teamsamenstelling tot stand gekomen met 8 voltigeurs: Lotte Geelhoed (V.V. Groenendaal), Arthur Seidel, Chartlotte Seidel, Casey v.d. Ven - (V.V. de Eemsrakkers), Jetske Cleophas, Elise v.d. Ven (V.V. de Wittegheit), Annebeth Kubbe (P.S.V. Hornedamme) & Maaike Zelvelder  (V.V. de Nieuwe Heuvel). 

  Het team gaat de komende weken intensief trainen om zich voor te bereiden op het komende wedstrijdseizoen, waarbij alles in het teken staat van de Wereldkampioenschappen in augustus in eigen land. Het eerste evenement is een demonstratie tijdens Jumping Amsterdam begin februari.

  Voor de voltigeurs die nu afgevallen zijn wordt er een vervolg geboden, zij kunnen zich aansluiten bij de talentengroep, die vanuit het topsportkader wordt begeleidt.

  Het team kan momenteel gebruik maken van een aantal paarden die beschikbaar gesteld zijn door verenigingen of particulieren, het team is nog opzoek naar een (wedstrijd)paard. Heb je een paard dat je beschikbaar wilt stellen voor dit team, dan kun je contact opnemen met bondscoach Diana  van Klaveren.

   

   

  Voltige
  12-1-2015 Instuif op 21 februari bij PSV de Oortveldruiters
  Op zaterdag 21 februari organiseert PSV De Oortveldruiters Empe i.c.m. Koen Akkerman een voltige Instuif in Empe.

  De trainingsdag is bedoelt voor alle enthousiaste voltigeurs die het leuk vinden om meer te leren over onze geweldige voltigesport. Alle niveau's zijn welkom.

  Tijdens deze instuif wordt er les gegeven door twee leden van het Nationaal junioren team Arthur Seidel en Maaike
  Zelvelder en Koen Akkerman.

  De dag bestaat uit twee dagdelen.
  10:00 - 13:00 uur Dagdeel 1
  13:00 - 16:00 uur Dagdeel 2
  Je kunt je inschrijven voor het ochtend of middag programma, of allebei.

  Er word getraind op het paard, de ton, turnen en op de mechanische bok.
  Je moet zelf een paard mee brengen.
  We proberen voor diegenen die geen paard mee kunnen nemen een ander paard te regelen. Als er te weinig paarden zijn trainen de voltigeurs zonder paard een uur extra op de ton.

  De kosten van de training zijn 10 euro per persoon.

  Je kunt je opgeven door middel van het sturen van een mail naar: oortveldruiters@live.nl

  Vermeld graag:
  - of er specifieke dingen zijn waaraan je wilt werken
  - aantal personen
  - of je een paard meeneemt of niet

  Uiterste inschrijfdatum: 10 februari.

  Adres:
  Meeuwenbergweg 13
  7399 AN Empe.

  Voor meer informatie kun u eventueel ook bellen naar Koen Akkerman op 0612156331

  Met vriendelijke groet,
  PSV de Oortveldruiters & Koen Akkerman.
  Voltige
  24-12-2014 Voltige.nl nu ook op Facebook!
  Vanaf heden heeft voltige.nl ook een Facebook pagina, zodat we snel berichten kunnen delen.

  Kijk en like!
  https://www.facebook.com/voltige.nl
  Kader
  22-12-2014 Nationaal jeugdteam voltige toont progressie
  fgelopen weekend kwam het Nationale jeugdteam voltige voor de 2e keer bij elkaar voor een gezamenlijk trainingsweekend. Er werd intensief gewerkt aan de techniek van de verplichte oefeningen en dit weekend werd ook eerste aanzet gegeven voor het samenstellen van een kür. Dit weekend kregen ze ondersteuning van een speciale gast, Lambert Leclezio trainde beide dagen mee. Lambert ontving afgelopen week de FEI Talentaward en is kort in Nederland om zich met trainster Roos Hanemaaijer-Slottje voor te bereiden
  op de WK komende zomer in Ermelo.

  Vooruitgang
  Na het eerste weekend hadden alle voltigeurs een trainingsprogramma gekregen om thuis mee aan de slag te gaan. Dit was door iedereen goed opgepakt aldus Diana van Klaveren (bondscoach voltige) “je ziet bij alle kinderen vooruitgang, dat is zeer positief”. Als buitenstaander is het bijzonder om te zien hoe snel deze voltigeurs elkaar zijn gaan vertrouwen en samenwerken als een team.

  Selectie
  Begin januari vind opnieuw een selectie plaats met onder andere een fysieke testdag om tot het optimale team te komen. De voltigeurs die afvallen krijgen een vervolg traject aangeboden bij de talentengroep.

  Talenten
  Tijdens de eerste selectiedag voor het Nationaal jeugdteam voltige vielen een aantal jonge voltigeurs positief op. Zij
  waren nog niet zo ver om de stap naar het team te maken, maar toonden dermate veel talent dat zij wel het komende jaar
  ondersteuning krijgen vanuit de KNHS.
  Zij trainen 1 dag met het team mee onder leiding van Doreth Chatwick.

  Bijscholing
  Op zondag was er ook een bijscholing gekoppeld aan de training. Doreth Chatwick en José Oost lieten in de praktijk zien hoe je de technieken van de opsprong, het voorwaarts- en achterwaarts zwaaien kunt aanleren en welke vaardigheden hiervoor nodig zijn. Er was een grote groep belangstellende voltige-instructeurs aanwezig en zij namen actief en enthousiast deel aan deze bijscholing. Vanwege de grote belangstelling, is door de initiatiefnemers de vraag bij de KNHS neergelegd om deze
  bijscholing nogmaals te organiseren.

  Voltige
  3-12-2014 Bijscholing Opsprong, V.W. & A.W. zwaaien is vol!
  Op zondag 21 december organiseren wij in samenwerking met de afdeling Topsport, tijdens het trainingsweekend van het Nationaal voltige jeugdteam en perspectievengroep een praktische bijscholing voor voltige instructeurs. Hiervoor zijn alle voltige instructeurs van harte welkom.
   
  Datum en tijd: zondag 21 december 2014 van 10.00-15.00u (zie toelichting).
  Locatie: Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo
  Kosten: 10,- inclusief een eenvoudige lunch (graag 21 december gepast betalen).
  Trainers: Doreth Chatwick en José Oost (i.s.m. Diana van Klaveren & Roos Hanemaaijer-Slottje).
  Licentiepunten: 3
   
  Doel van de bijscholing: Aanleren van de juiste technieken van de opsprong, het voorwaarts opzwaaien en het achterwaarts opzwaaien.
  In aanvulling op de bijscholingen die georganiseerd zijn in 2013 bieden we nu een praktische bijscholing aan. Er wordt kort aandacht aan de theorie besteed, maar het grootste gedeelte van de bijscholing vindt in de praktijk plaats waarbij lesgegeven wordt aan de junioren uit de perspectieven groep.
   
  Van 10.00-10.45u wordt aan het nationaal voltige jeugdteam en de perspectievengroep een presentatie gegeven over sportvoeding, hierbij zijn ook de deelnemers aan de instructeursbijscholing van harte welkom.
   
  Inschrijven kan niet meer, alle beschikbare plaatsen zijn vergeven!
  Voltige
  29-11-2014 Tweemaal 4e plaats bij Wereldbeker voor Carola Sneekes
  Het wereldbekerseizoen voltige is in volle gang. Afgelopen dagen vond de 2e voltige wedstrijd  plaats in deze wereldbekercyclus. Plaats van handeling was het Salon du Cheval te Parijs.

  Voor Nederland namen de zussen Carola en Esther Sneekes deel. Ze mochten zowel in de individuele wedstrijd als in de pas-de-deux competitie deelnemen. Voor beiden was dit de eerste grote wedstrijd na de succesvol verlopen Wereldkampioenschappen in het Franse Caen afgelopen september.

  In de individuele wedstrijd ging de winst met een score van 8.828 naar regerend wereldkampioene Joanne Eccles (GBR).
  Carola greep met haar solokür net naast het podium met een 4e plaats (7.944). Esther, die pas op het laatste moment werd toegevoegd aan het startveld, behaalde de 9e plaats.

  De pas-de-deux werd gewonnen door de Engelse zussen Joanne en Hannah Eccles op WH Bentley met aan de longe John Eccles. Voor Carola en Esther, die op de WEG een 9e werden, was in het sterke deelnemersveld de 4e plaats een mooi resultaat.

  Voor Carola en Esther is de wedstrijd in het Duitse Leipzig van 15 t/m 18 januari de volgende wereldbeker.

  Kijk voor alle uitslagen: http://www.jump-results.com/OPEN/salonffe14dv.htm
  KNHS Voltige Vereniging
  7-11-2014 KNHS VV Trainingsdag (instuif)

  Zondag 30 november aanstaande vindt e najaarseditie van de trainingsdag voorheen instuif), georganiseerd door de KNHSVV plaats in Ermelo. Deze dag staat weer geheel in het teken van de training van het paard.

   

  Het programma ziet er als volgt uit: 

  09.45u-10.00u       Ontvangst in de foyer

  10.00u-12.00u         Presentatie over fysiotherapie bij paarden Door Guy Blom 

  Guy Blom is docent aan de opleiding voor dierfysiotherapie en zal ons gaan vertellen wat fysiotherapie voor onze paarden kan betekenen.

  12.00u-13.00u         Lunchpauze

  De lunch is een mooi moment om contact te leggen met andere trainers en voltigeurs!

  13.00u-15.00u       Longeertraining

  Door Daisy de Groot

  Daisy is trainster van de paarden van het juniorenkader en zij zal ons meer gaan vertellen over de verschillende trainingsmethoden die er zijn. Hierbij komen ook de verschillende hulpteugels aan bod evenals het werken met balkjes. Vervolgens zullen er nog enkele paarden voorgesteld worden, waarbij samen met het publiek een trainingsadvies wordt gegeven aan de hand van het daarvoor besprokene.

    

  Deelname aan deze dag is gratis (lunch niet inbegrepen), echter willen wij wel graag weten hoeveel deelnemers wij mogen verwachten. Daarom is aanmelden wel noodzakelijk en dit kun je doen door een e-mail te sturen naar: knhsvv@voltige.nl.

  Je aanmelding dient uiterlijk dinsdag 25 november bij ons binnen te zijn.

  Voltige
  7-11-2014 Instuiven komend weekend bij De Wittegheit en Manege Voorst

  v.v. De Wittegheit

  Wat: instuif (niveau vanaf klasse E)

  Waar: Manege De Wittegeheit in Odiliapeel

  Wanneer: Zaterdag 15 november van 12.00-17.30

  Kosten: € 10,00 p.p.

  Opgeven/meer informatie: info@voltige-wittegheit.nl (voor 12 november)

   

   

  FNRS Manege Voorst

  Wat: instuif (niveau Basis, E en D)

  Waar: Manege Voorst in Klarenbeek

  Wanneer: Zondag 16 november van 09.00-16.00

  Kosten: € 10,00 p.p.

  Opgeven/meer informatie: voltige.manegevoorst@gmail.com

  Voltige
  28-10-2014 Nederlands duo plaatst zich voor Wereldbeker Voltige
  Het Nederlandse voltige duo Carola en Esther Sneekes heeft zich weten te plaatsen voor het komende wereldbekerseizoen! De zussen uit Callantsoog zagen hun succesvol verlopen wedstrijdseizoen al beloond met een startbewijs voor de Wereld Ruiterspelen afgelopen zomer in Caen. Daarin behaalden zij de 9e plaats in de finale. Een unieke prestatie voor een Nederlands voltige duo.  Daar komt nu dus plaatsing voor de wereldbeker nog eens bij.

  In de wereldbeker mogen slechts de besten van de worldranking van de FEI aan de start verschijnen. De wedstrijden vinden de komende maanden plaats tijdens grote internationale paardensport evenementen door heel Europa. Carola en Esther zullen deelnemen aan 2 wereldbeker wedstrijden: op 28 en 29 november in Parijs (FRA) en van 15-18 januari in het Duitse  Leipzig.
  Carola raakte tijdens de Wereld Ruiterspelen geblesseerd aan haar enkel, ze lijkt op tijd hersteld te zijn om deel te kunnen nemen aan de Worldcup. Ondanks dat haar ranking als soliste niet voldoende leek voor een uitnodiging voor de individuele Worldcups, heeft ze door afzeggingen van hoger geplaatste voltigeurs toch een starbewijs ontvangen.

  Meer informatie over de wereldbeker is te vinden op de website van de FEI: http://fei.org/fei/events/world-cups/vaulting

  KNHS
  20-10-2014 Het Nationaal jeugdvoltige team is een feit!
  Het Nationaal jeugdvoltige team is een feit! Afgelopen weekend namen 28 voltigeurs in de leeftijd van 6 tot 18 jaar deel aan de selectie dagen. Bondscoach Diana van Klaveren is tevreden met het resultaat, de voorlopige selectie bestaat uit 12 voltigeurs. Hiermee wordt een intensief trainingstraject ingezet met als doel om met het team deel te nemen aan het eerste Wereldkampioenschap junior voltige, dat in eigen land plaatsvindt begin augustus 2015.

  De jonge talenten kregen de afgelopen 2 dagen een pittig programma voorgeschoteld waarin ze onder andere getest op werden op hun fysieke capaciteiten, het voltigeren op hun eigen en een vreemd paard en hun motivatie. “Ik kijk terug op een zeer geslaagd selectie weekend, de sfeer was goed, de voltigeurs waren gemotiveerd en de ouders positief” aldus de bondscoach.
  De komende periode zal het team getraind worden door een groep van specialisten onder supervisie van de bondscoach, voor het einde van het jaar volgt dan opnieuw een selectie om zo steeds dichterbij het optimale team te komen. Vanwege de grote deelname, het hoge niveau en enthousiasme is er besloten om naast dit team nog een paar talenten te gaan begeleiden. Voor de trainingen en wedstrijden zijn natuurlijk paarden nodig, het team kan beschikken over een aantal paarden die beschikbaar gesteld zijn door verenigingen of particulieren. Heb je een paard dat je beschikbaar wilt stellen voor dit team, dan kun je contact opnemen met Diana.

  De voorlopige selectie bestaat uit (in willekeurige volgorde):
  Juliette de Graaf, Lotte Geelhoed, Puck Snoek - V.V. Groenendaal
  Arthur Seidel, Chartlotte Seidel, Casey v.d. Ven - V.V. de Eemsrakkers
  Evi Derks, Sanne Cleophas, Jetske Cleophas, Elise v.d. Ven - V.V. de Wittegheit
  Annebeth Kubbe - P.S.V. Hornedamme
  Maaike Zelvelder - V.V. de Nieuwe Heuvel  KNHS
  15-10-2014 Selectiedagen Nationaal Jeugdvoltige team
  Ruim 20 jeudige voltigeurs hebben gereageerd op de oproep voor het Nationaal Jeugdvoltige team! Komend weekend zijn de  selectiedagen. Op zaterdag vinden de fysieke testen en het voltigeren van de verplichte oefeningen op het eigen paard plaats. Op zondag krijgen de voltigeurs uitleg over het plan, wordt er getraind op ton en paard en krijgen alle voltigeurs een gesprek.
  Voor de training op zondag is de organisatie nog op zoek naar een voltigepaard. Wil je mee werken aan de selectie door je paard beschikbaar te stellen, meldt je dan nu aan bij bondscoach Diana van Klaveren.
  Alle voltigeurs die zich hebben aangemeld hebben inmiddels het programma ontvangen.
  KNHS
  9-10-2014 Deelnemers Nationaal Jeugdvoltigeteam gezocht

  De KNHS onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor het van start gaan met een Nationaal Jeugdvoltigeteam. Het eerste doel is het WK 2015  in Ermelo. Wil jij met een team het best mogelijke resultaat behalen en wil jij maandelijks een centrale weekendtraining door deskundige trainers, jury en teamveterinair onder leiding van de bondscoach en ben jij in 2015 tussen 6 en 18 jaar? Dan is het Nationaal Jeugdvoltigeteam misschien iets voor jou.

  Voldoe jij aan onderstaande?
  •Je voltigeert op minimaal junior B niveau met winstpunten of op D-team niveau.
  •Je bent bereid en in de mogelijkheid maandelijks een weekend en op een later moment wekelijks centrale trainingen te volgen.
  •Je beschikt over een attitude welke passend is bij iemand die Nederland vertegenwoordigt op een kampioenschap.
  •Je bent bereid je thuis aan een voorgeschreven trainingsplan te houden, welke bestaat uit minimaal 4 trainingen per week.
  •Je beschikt over een voltigepaard (zelf of bij de vereniging), waar je zelf minimaal twee keer per week op kan trainen.
  •Je bent bereid een financiële bijdrage te betalen voor bv. het deelnemen aan (internationale) wedstrijden.

  Op 18 en 19 oktober vindt de scouting plaats en zien wij je graag op zaterdag met paard en longeur vanaf ca. 11.00 uur in Barneveld (Valkseweg 128) en op zondag (zonder paard) op het KNHS-centrum in Ermelo (De Beek 125).

  Tijdens deze scouting wordt verwacht dat
  •Je met een eigen paard de verplichte oefeningen van de klasse D teams laat zien.
  •Je enkele grond- en tonoefeningen moet kunnen laten zien.
  •Je in een gesprek aangeeft waarom jij aan het programma deel wil nemen.
  •Je een les krijgt op een vreemd paard.

  Is het Nationaal Jeugdvoltigeteam iets voor jou of wil je er meer over weten? Meld je dan voor 13 oktober a.s. aan bij Wouter Stehouwer via w.stehouwer@knhs.nl. Zodra de aanmeldingen binnen zijn maken we een definitief programma van deze dagen. Uiteraard wordt dan het programma door bondscoach Diana van Klaveren nader toegelicht en is zij beschikbaar voor alle vragen die jij zelf of je ouder/begeleider nog hebben.

  Bron: https://www.knhs.nl/actueel/nieuws/voltige/deelnemers-nationaal-jeugdvoltigeteam-gezocht/

  Voltige
  7-10-2014 FEI maakt nieuwe oefeningen technische test bekend
  De FEI heeft de nieuwe oefeningen voor de technische test gepubliceerd op haar website. Voor 2015 zijn nieuw opgenomen in de technische test: Van voorwaarts knielen omspringen tot achterwaarts staan (Balance, vervangt het buitenwaarts staan) en de Achterwaartse naald (Suppleness).
  De andere oefeningen zijn; de Koprol (Coordination), de Shoot-up opsprong (jump force) en de Achterwaartse steun (strenght).
  De technische test is een onderdeel van de CVI 3* wedstrijd voor solisten. De technische test is een vrije kür van 1 minuut waarin vijf voorgeschreven oefeningen moeten worden opgenomen. Ieder jaar worden 2 van deze voorgeschreven oefeningen vervangen.

  Kijk voor de volledige beschrijving van de voorgeschreven technische test oefeningen op de FEI website:

  http://d2ig246cioy4di.cloudfront.net/cdn/farfuture/l9sCwtS4Mxl6Se5qvJJ2_x9GY2axZV6xDuyj_bojHxI/mtime:1412080978/sites/default/files/FEI_Vaulting_Rules_2015%20Technical%20Test%20clean.pdf

  KNHS Voltige commissie
  20-9-2014 Voltige forum zoekt lid!

  De KNHS en de KNHS Voltige Vereniging zijn opzoek naar een forumlid voltige! Elke nationale vereniging mag zes leden afvaardigen naar het forum. In de pilotfase is het Forum Voltige gestart met vijf forumleden waardoor er nog een plek vrij is. Lijkt het je leuk om mee te praten over de voltige sport in Nederland? Meld je dan aan bij de KNHS Voltige vereniging via knhsvv@voltige.nl !

  Kader
  8-9-2014 Voltigeurs presteren goed tijdens WK
  De zusjes Carola en Esther Sneekes (Callantsoog) hebben het WK voltige in Frankrijk sterk afgesloten. In de Pas de Deux kür eindigden de dames als negende met een score van 7.331, over twee finale onderdelen was hun eindresultaat 7.429. Carola Sneekes was ook de eerste Nederlandse voltigeur in 20 jaar die een individuele finale op een WK wist te halen. Hierin eindigde zij als vijftiende met een gemiddelde score van 7.362.

  De dames kijken zeer tevreden terug. Carola Sneekes die als enige Nederlandse de finale haalde, raakte tijdens het toernooi
  behoorlijk geblesseerd aan haar enkel, maar zette toch door. In het eerste onderdeel van de finale speelde de blessure behoorlijk parten, maar in de afsluitende kür ging het zeer goed. Carola vertelt: “Het is moeilijk te zeggen hoeveel invloed de enkelblessure op mijn voltigeren gehad heeft. Je probeert er niet mee bezig te zijn, maar ergens zit het toch in je hoofd. Bij het naar het paard toe rennen was ik wel iets trager, maar eenmaal op het paard ging het heel goed. Ik ben heel blij met de manier waarop ik in de kür dit WK heb afgesloten. Afgelopen winter heb ik een zware ellenboog blessure gehad en ik ben nu zo blij dat het gewoon eindelijk weer goed gaat. Die enkel gaat wel weer over”, zegt ze stralend.  

  Pas de Deux
  Zus Esther haalde de individuele finale niet, maar deed het goed in de Pas de Deux. “De Pas de Deux was echt heel leuk, dat zijn we in 2011 begonnen met het idee, ‘dat is weer eens iets anders’. Het is inmiddels alleen een beetje uit hand gelopen met hier een mooie negende plaats als resultaat. En ik ben natuurlijk super blij voor mijn zus. Ik ben altijd heel zenuwachtig als zij moet. Zij voltigeert op mijn paard Nolan, dat maakt het nog extra spannend. We trainen wel veel samen, maar dan op de ton. We voltigeren, maar twee keer in de week op ons paard, meer vinden we te zwaar voor hem. De paarden moeten dan toch de hele tijd alleen linksom galopperen en dat is best belastend. De andere dagen rijden we lekker buiten of
  een beetje dressuur met hem, en een sprongetje maken vinden we allebei ook leuk.”

  Longeur
  Moeder Marjo Sneekes treedt voor beide dames op als longeur. “Carola is heel lang geblesseerd geweest aan haar ellenboog,
  dat heeft ons winterprogramma helemaal in de war gestuurd. Na de winter raakte ik zelf aan mijn rug geblesseerd waardoor we weer een tijd niet goed konden trainen. Esther heeft deze winter wel goed kunnen presteren met een derde plaats in de wereldbekerfinale, Carola heeft toen in mijn plaats gelongeerd. Toen iedereen weer fit was zijn we er keihard tegen aan gegaan met dit mooie resultaat. Nolan heeft ook nog nooit zo goed gelopen als dit weekend, de beoordeling die het paard krijgt telt voor een kwart mee dus dat is ook super belangrijk. Ons doel was de finales halen, dat is ondanks al het blessureleed gelukt. Dit zijn voor ons hele goede scores, ik ben super trots.”   

  Zoals verwacht ging de zege naar de Britse Joanne Eccles met een score van 8.718.

  Nuttige sites en links:
  WK fansite: www.ruitersinoranje.nl  
  Facebook: www.facebook.com/KNHSErmelo
  Twitter: www.twitter.com/KNHSNederland

  Alle startlijsten en uitslagen zijn te vinden op www.normandy2014.com

  Uitslag WK Voltige dames:
  1). Joanne Eccles – 8.718
  15). Carola Sneekes – 7.362
  21). Claire de Ridder (Wassenaar) - 7.331 (voorrondes)
  24). Esther Sneekes - 7.263 (voorrondes)

  Bij de Pas de Deux ging de wereldtitel naar een team uit Oostenrijk, de zusjes Sneekes werden hier negende.
  KNHS
  28-8-2014 Hippiade voltige, praktische informatie
  De eerste Hippiade staat alweer voor de deur. De Hippiade Voltige is dit jaar in verband met de Wereld Ruiters Spelen in
  Frankrijk, tegelijk met het mennen.
  Zaterdag 13 september strijden de voltigeurs in verschillende klassen om de titels. Ook de deelnemers aan de WRS, zullen aan de start staan.

  Alle informatie voor de deelnemers is te vinden op de website van de KNHS. De eerste versie van de startlijst is al gepubliceerd op de volgende link:
  https://www.knhs.nl/media/7769242/20142308-Voorlopige-startlijst-Hippiade-2014-2.pdf.

  Alle toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom, de toegang is gratis! Voor de supporters is er een leuke prijs te winnen; maak een mooi, orginineel of creatief spandoek om jou favouriet aan te moedigen en maak daarmee kans op een leuke prijs!

  De Hippiade zal via de livestream ook te volgen zijn.

  Wij wensen alle deelnemers een goede wedstrijd!

  Kader
  11-8-2014 WEG Equipe Voltige bekend!
  Ermelo (KNHS) – Bondscoach Diana van Klaveren heeft de namen van de voltigeurs bekend gemaakt die voor Nederland deel gaan nemen aan het wereldkampioenschap in het Franse Normandië. Van Klaveren heeft gekozen voor Carola en Esther Sneekes en Claire de Ridder. Het WK voor acht hippische disciplines wordt van 23 augustus tot 7 september gehouden, de voltigeurs komen van 2 tot en met 6 september in actie.

  De complete selectie van bondscoach Diane van Klaveren (Lisse) voor de wereldruiterspelen ziet er als volgt uit:
  Solo dames:
  - Carola Sneekes (Callantsoog)  met paard Don Camillo, longeur Marjo Sneekes
  - Claire de Ridder (Wassenaar) met paard Tjekko, longeur Lasse Kristensen
  - Esther Sneekes (Callantsoog) met paard Nolan, longeur Marjo Sneekes
  Duo:
  - Carola en Esther Sneekes met paard Nolan, longeur Marjo Sneekes

  De voltigeurs en hun paarden worden begeleid door: bondscoach Diana van Klaveren, teamveterinair Julia de Ridder en
  teammanager Adrianne van Waardenberg.

  Nederland was er tijdens de vorige wereldruiterspelen in Kentucky niet bij met de voltige, maar de bondscoach heeft er met
  deze selectie veel vertrouwen in. Van Klaveren vertelt: “Carola haalt eigenlijk al lange tijd zeer constant goede resultaten. Claire brak vorig jaar in de warming up voor de finale van het EK haar enkel, maar gaat nu weer steeds beter, en ik verwacht echt goede dingen van haar.
  Esther heeft de afgelopen winter zeer goed gescoord in de wereldbeker en ook zij kan zeker goede resultaten boeken. Een podiumplaats is waarschijnlijk nog wat te hoog gegrepen, maar ze maken alle drie zeker kans de finales te halen.
  We zijn deze keer ook weer met een duo vertegenwoordigd, de laatste en enige keer dat we een duo op een internationaal kampioenschap hadden was in 2010. Ik ben dan ook blij nu weer een sterk duo te kunnen afvaardigen. Voor de zusjes Sneekes als duo geldt ook zeker dat een top acht klassering tot de mogelijkheden behoort.”

  Meer informatie
  Uitgebreide profielen van de Nederlandse WK deelnemers zijn binnenkort te vinden op www.ruitersinoranje.nl. In de mediaguide op deze website is ook aanvullende informatie over de bondscoach en de geselecteerde voltigeurs te vinden.

  Handige websites
  Via www.ruitersinoranje.nl kun je de weg van alle Nederlandse ruiters en menners voor en tijdens de Wereldruiterspelen in
  Normandië volgen.

  www.normandy2014.com is de website van het WK.
  Kader
  3-8-2014 Net geen EK finale voor Jesse van As
  In het Hongaarse Kaposvar vonden dit weekend het Europese Kampioenschap voor junioren voltigeurs plaats. Dames soliste Jesse van As was de enige deelneemster namens Nederland. Op het paard Duke Miracle met aan de longe Doreth Chatwick voltigeerde ze een goede verplichte oefening, hiermee stond ze in het sterke deelnemersveld op de 20e plaats. In de daarop volgende kür wist Jesse nog enkele plaatsen te stijgen naar de 17e (6.757) plaats. Helaas net niet genoeg om in de finale te komen, waarin de beste 15 dames mogen starten.
  Bondscoach Diana van Klaveren kijkt tevreden terug op dit weekend; “Jesse heeft in deze sterk bezette categorie goed gepresteerd en heeft een mooie ervaring opgedaan, die kan ze mee nemen naar het WK volgend jaar in eigen land”.

  Het kampioenschap ging naar de Oostenrijkse Eva Nagiller (8.073) ook het zilver was voor Oostenrijk met Alina Barosch (7.931), de bronzenplak was voor Chiara Congia (7.880) uit Duitsland.
  Alle uitslagen zijn te vinden op www.vaulting2014.com