Actueel nieuws
 • Startlijst NK 2007
 • Hippiade op DVD
 • Spandoekwedstrijd tijdens de Hippiade
 • Einduitslagen EK Kaposvar
 • EK-nieuws
 • Tussenstanden EK na 1e ronde
 • Eindcijfer Carola Sneekes na 1e ronde 6,7
 • Tussenstanden EK
 • Europees Kampioenschap Voltige aankomend weekend
 • Voltige wedstrijden België
 • Inschrijvingen Hippiade
 • Abonneren KNHS nieuwsbrief
 • Toelichting technische test
 • Geslaagde Nationale Voltigedag 2007
 • De Wittegheit presteert goed in Ermelo
 • Wedstrijd Hoornaar verplaatst naar 1 juli
 • De Wittegheit wint Rijnlandcup
 • Carola Sneekes kwalificeert zich voor het Europees Kampioenschap
 • Nederlandse dames presteren goed in Sal'a
 • Auditie TV programa Bijna beroemd!
 •     
  Vorige Volgende
  KNHS
  1-9-2007 Startlijst NK 2007

  Op onderstaande link vind u de startlijst van het Nederlandse kampioenschap

  http://www.voltige.nl/wedstrijden/nk2007.xls

  Voltige
  29-8-2007 Hippiade op DVD
  De voltige hippiade zal dit jaar professioneel worden gefilmd! Johan Exterkate zal van de gehele voltige hippiade opnamens maken van alle solo en team plicht en kuren. De dvd's van de team plicht, team kür en solo plicht & kür zijn te bestellen op de hippiade voor 10 euro per dvd, of 25 euro voor 3 dvd's. De DVD van de show van Katharina Faltin ontvang je er gratis!!
   
  De opbrengst van de verkoop van de DVD's zal worden gestort in een speciale voltigepot waarmee in de toekomst de sport een financiele ondersteuning kan krijgen!
  KNHS
  21-8-2007 Spandoekwedstrijd tijdens de Hippiade

  Voor verenigingen is er een spandoekwedstrijd uitgeschreven, de club die zijn ruiters met het leukste, gekste, origineelste spandoek aanmoedigt, komt in aanmerking voor een geldprijs voor hun vereniging.

  Voor meer informatie kun je kijken op onderstaande link, er komt nog een uitgebreid bericht over de spandoekwedstrijd op deze site te staan.

   


   

  Voltige
  13-8-2007 Einduitslagen EK Kaposvar

  Na een spannend weekend in Hongarije zijn alle resultaten bekend.

  Juniorenteams:
  1. Oostenrijk, 2. Duitsland, 3. Slowakije

  Seniorenteams:
  1. Duitsland, 2. Oostenrijk, 3. Slowakije

  Heren solo:
  1. Kai Vorberg (Dl), 2. Nicolas Andreani (Fr), 3. patric Looser (Zw)

  Dames solo:
  1. Sissi Jarz (O), 2. Katharina Faltin (O), 3. Nicola Ströh (Dl)

  Voltige
  11-8-2007 EK-nieuws

  De juniorenteams hebben vandaag hun 2e ronde kür uitgevoerd. De einduitslag is:
  1. Oostenrijk, 2. Duitsland, 3. Slowakije

  Bij de heren is de tusenstand na de technische test:
  1. Petr Eim, 2. Kai Vorberg, 3. Patrick Looser

  Voltige
  10-8-2007 Tussenstanden EK na 1e ronde
  Voltige
  10-8-2007 Eindcijfer Carola Sneekes na 1e ronde 6,7
  Carola heeft als eindcijfer na de verplichte oefeningen en de kür een eindcijfer van 6,7. Als hoeveelste zij is geëindigd in de 1e ronde is nog niet bekend, omdat de solisten nog bezig zijn.
  Voltige
  9-8-2007 Tussenstanden EK

  De komende dagen proberen we hier steeds de tussenstanden te vermelden van de Europese Kampioenschappen. Alles gaat voorlopig via SMS, want de Hongaarse site wordt tot nu toe niet bijgewerkt.

  Na de 1e ronde plicht:
  Juniorenteams: 1. Duitsland, 2. Oostenrijk, 3. Slowakije, 4. Italië
  Seniorenteams: 1. Oostenrijk, 2. Duitsland, 3. Zwitsreland, 4. Slowakije

  Inmiddels is bekend dat Carola een 6,64 heeft gescoord voor de verplichte oefeningen.

  Top 4 na de verplichte oefeningen dames:
  1. Sissy Jarz, 2. Katharina Faltin, 3. Christa Kristofics-Binder, 4. Nicola Stroh

  Heren:
  1. Kaj Vorberg, 2. Petr Eim, 3. Gero Meijer, 4. Stefan Csandl

   

  Voltige
  7-8-2007 Europees Kampioenschap Voltige aankomend weekend

  Vanaf donderdag worden in het Hongaarse Káposvar de Europese Kampioenschappen voltige gehouden. Voor Nederland is Carola Sneekes afgevaardigd om mee te doen in de solo klasse dames.

  Vanmiddag is de veterinaire keuring geweest. De beide paarden (Prix d'Or en Rummicup)van Carola zijn hier goed doorheen gekomen.

  Op de site van het EK zullen de uitslagen worden vermeld.

  Voltige
  14-7-2007 Voltige wedstrijden België

  Een aantal verenigingen heeft vorig jaar al deelgenomen aan voltigewedstrijden bij onze zuider buren. Dit jaar worden op de onderstaande data weer wedstrijden gehouden in België. De VLP wil hierbij graag Nederlandse verenigingen uitnodigen om hieraan deel te nemen. Klik op de wedstrijd om het vraagprogramma te openen.

   

  - CVN Moorsele op 11/08/07

  - CVN Lichtaart op 02/09/07

  - CVN Zandhoven op 23/09/07

  KNHS
  11-7-2007 Inschrijvingen Hippiade

  Er blijkt nogal wat onduidelijkheid te zijn over de inschrijfprocedure voor de Hippiade.

  Inmiddels is het vraagprogramma voor de Hippiade bekent via deze link: http://www.knhs.nl/objects/00004959.doc

  Hierin vindt je alle informatie over de wijze van inschrijving, kwalificatie eisen en sluitingsdatum. Daarnaast heb je een inschrijfformulier nodig http://www.knhs.nl/objects/00004960.doc

  Alle informatie staat ook in de digitale KNHS nieuwsbrief, zie eerder bericht om te lezen hoe je je kan abonneren hierop (gratis). 

  Tevens was er enige discussie of de in het buitenland behaalde resultaten ook mee tellen als Hippiade punten. Dit punt is ingebracht in de Voltige commissie.  Zij hebben hierop het volgende geantwoord: "de resultaten van buitenlandse wedstrijden tellen mee als kwalificatiepunten voor de Hippiade, mits de reglementen tijdens deze wedstrijd hetzelfde zijn als in Nederland".  

   

   

  Voltige
  30-6-2007 Abonneren KNHS nieuwsbrief

  De KNHS heeft diverse media die ze inzet voor de communicatie in de richting van haar leden. In eerste instantie zijn dit de ledenbladen PaardenSport maandeditie en PaardenSport kwartaaleditie. Net zo belangrijk zijn echter de digitale nieuwsbrieven voor al het actuele nieuws rondom de disciplines of onderwerpen die voor jou interessant zijn.

  Wil je KNHS nieuwsbrieven ontvangen, ga dan snel naar 'Mijn KNHS'. Meld je aan en selecteer de nieuwsbrieven die je voortaan wilt ontvangen.

  Abonneren

  Voltige
  29-6-2007 Toelichting technische test

  In onderstaand document wordt een uitgebreide toelichting gegeven op de technische test. Aanstaande zondag 1 juli, tijdens de wedstrijd in Hoornaar, zullen de hoogste 3 geplaatste solo's per categorie een technische test mogen voltigeren. Hierbij zal ook nog toelichting worden gegeven.

  Toelichting

  KNHS Voltige Vereniging
  26-6-2007 Geslaagde Nationale Voltigedag 2007

  Afgelopen zaterdag kwamen uit alle streken van het land voltigeurs naar de Nationale Voltige dag op het KNHS Centrum te Ermelo om hun beste oefeningen te laten zien. Het  jaarlijkse evenement dat door de KNHS Voltigevereniging wordt georganiseerd, mag ieder jaar een groot aantal deelnemers begroeten. In totaal namen dit jaar bijna 400 voltigeurs van 21 voltigeverenigingen deel in alle wedstrijdklassen.

  In de prins Willem-Alexander hal begonnen de solo voltigeurs al vroeg. Voor de meeste voltigeurs was naast het behalen van een goed dagresultaat, het behalen van de Hippiade limiet een belangrijk doel. Vooral door de zussen Carola en Cindy Sneekes werden in de hoogste klasse goede scores behaald, waarmee zij zich geplaatst hebben voor de Hippiade.

  Vervolgens was het in deze ring de beurt aan de teams uitkomend in de klasse D en hoger. Ook in deze klasses waren een aantal teams nog in de gelegenheid hun Hippiade kwalificatie te halen. Onder grote belangstelling van het enthousiaste publiek lieten zij in de middag hun spectaculaire kuren zien. De teams van VV de Wittegheit en VV Roy Rodgers streden op het hoogste niveau om de overwinning. Helaas liet de muziek het afweten tijdens de kur van VV Roy Rodgers, waardoor hun paard even uit zijn concentratie was.  De 1e prijs ging met een klein verschil naar VV de Wittegheit zij behaalden een zeer goede score van 7.475 punten.

  In de andere hal kwamen de teams in de klasse E en basispaardrijden aan de start. Hier was duidelijk te zien dat de voltigesport groeiende is en steeds bekender wordt. Dit bleek onder andere door de start van “de Schimmelkroft” zij maken gebruik van de regeling voor FNRS voltigeurs om deel te nemen aan KNHS wedstrijden. 

   

  Naast de reguliere prijzen stelde Kiela Ruitersport in een aantal categorieën een gevulde poetsbox beschikbaar voor de bestgaande voltigepaarden. Deze werden gewonnen door Misty, pony van het basispaardrijden team van VV de Hondsrug en door Lorida van VV Babouschka in de E. In de klasse D werd de poetsbox gewonnen door Melody lopend voor het team van VV de Waardruiters. De prijs ging bij de solo paarden naar Prix d’or van VV Den Helder. De schimmel Karaat van VV de Zonnehoeve won de prijs bij de hogere teamklassen.

  Alle uitslagen zijn te vinden op www.startlijsten.nl

  Voltige
  23-6-2007 De Wittegheit presteert goed in Ermelo

  We ontvingen dit verslag over de nationale voltigedag van E.M. van den Akker:

   

  De Wittegheit presteert goed in Ermelo.

   

  Sill, Koen en Marloes tijdens de kür. (Foto Eke Hengeveld)

   

  Afgelopen weekend was er een nationale voltigewedstrijd op het KNHS centrum in Ermelo waaraan door 4 teams, alsmede 3 solisten van Voltigevereniging de Wittegheit uit Odiliapeel is deelgenomen.

  Na de Euforie van het winnen van Rijnlandcup op 10 juni j.l. alsmede de uitreiking afgelopen vrijdag van de nieuwe trainingspakken, shirts en tassen voor de selectieteams (team 1 & 2) door de sponsors (Aircontrol Uden, VHI Uden en Wout vakbedrijf uit Handel) ging de vereniging met veel enthousiasme in lange colonne richting Ermelo.

  ´s Morgens om 6.15 uur vertrok de vrachtauto met de 5 paarden en gevolg vanuit de manege in Odiliapeel richting Ermelo. Na een geslaagde tocht zonder file´s arriveerden we rond 7.45 in Ermelo, waar de wagen geopend werd zodat de paarden ook konden genieten van het droge weer (nog wel), waarna men begon met het gereedmaken van de paarden en voltigeurs.

  Als eerste deelnemers waren om 9.00 uur de solisten aan de beurt, in de Prins Willem Alexanderhal, met het paard Rainbow. Hieraan werd deelgenomen door Marloes van den Akker, Annekee van de Weem en Koen Akkerman met Longeur Meta Jans.

  Het resultaat bij  de junioren was boven verwachting aangezien Marloes van den Akker de 1e eerste prijs in de wacht wist te slepen in een deelnemersveld van 9 personen. Een prima resultaat wat gezien de toekomst nog zeker perspectief zal bieden aangezien Marloes 2e jaars junior is, en volgend seizoen ook bij de junioren zal deelnemen. Uiteraard heeft de deelname en de Trainingsarbeid aan de Rijnlandcup  (waaraan Marloes ook meedeed) zijn positieve uitwerking gehad op dit resultaat. Bij de klasse C werd een nette 5e  plaats gehaald door Annekee van de Weem en een 7e  plaats door Koen Akkerman, wat voor Koen heel acceptabel is aangezien Koen voor het 1e seizoen lid is van de Wittegheit en bijna niet kan deelnemen aan de solotrainingen ivm studieverplichtingen (Annekee en Koen zijn ook Rijnlandcup deelnemers)

  Om 9.30 uur was de start in Koningin Beatrixhal voor het team van  De Wittgheit 4 onder leiding van Kim Donkers(Trainster/Longeur) en Anja Pen (Trainster/Longeur) met het paard Lord. Het team van Sofie Herwig, Sanne Theunissen, Wessel Kuipers, Anne van Bebber en  Casey van de Ven heeft een prima dag gehad door in de E-4 klasse een prima 3e plaats te bemachtigen. Proficiat jongen en meiden.

  Om 10.30 was de start ook in de Koningin  Beatrixhal voor het team van De Wittgeheit 3 onder leiding van Trainster/Longeur  Annekee van de Weem met het paard Ivon. Het team van Sam Peters, Susan Sijtsma, Sofie Verhoeven, Janne Wijdeven Cecile de Vroomen en Laura Schilperoort (die speciaal vanaf een familieweekend naar Ermelo is gekomen) hadden ook een schitterend resultaat in de E-6 Klasse en zijn op een mooie 6e plaats geëindigd met een winstpunt.

  Om 11.30 uur was het de beurt aan De wittegheit 2  in de Prins Willem Alexanderhal.  Onder leiding van Meta Jans (Trainster/Longeur) en het paard Toute Suite begon men in de Klasse D met de plicht, wat het team goed had uitgevoerd zodat later met de Kür het eindresultaat wordt bereikt.

  Om 14.15 uur was het dan eigenlijk de beurt aan de Rijnlandcup winnaars ook in de Prins Willem Alexanderhal. Het team De Wittegheit 1 ging van start (voor de 1e keer) in de A-Klasse wat de absolute top is van voltigerend nederland. Er moest onder andere gestreden worden tegen Roy Rogers 1, wat in het verleden zelfs heeft deelgenomen aan het

  wereldkampioenschap. Onder Leiding van Meta Jans (Trainster/Longeur) met het (top) paard Hilde. Men begon vol goede moed aan de plicht wat een goede basis moet zijn voor de latere kür wat dan het eindresultaat bepaalt.

  Om 15.15 uur was het wederom de beurt aan De Wittegheit 2  om de kür uit te voeren. Het team met Geerte Berkers, Elja Bevers, Kim Donkers, Lieke Verhoeven, Anja Pen, Diede Pierik en Sophie van Sleeuwen liet zich van de beste kant zien en hadden een mooie kür en heel goede uitvoering wat resulteerde in een geweldige score van 6.214 waardoor men de 1e plaats heeft gehaald en als bonus 2 winstpunten. Een prachtig resultaat dames.

  Om 16.30 uur kwam het sluitstuk van de dag namelijk de Rijnlandcup winnaars  De Wittegheit 1 met hun kür. Het team bestaande uit Marloes van den Akker, Jorieke van den Elsen (die speciaal haar vakantie in Limburg had onderbroken om hierbij aanwezig te zijn), Jinte van der Heyden,  Imke Ploegmakers,  Sill Roelofs,  Annekee van de Weem en Koen Akkerman gingen vol zelfvertouwen van start en hadden hun kür goed uitgevoerd wat resulteerde in de 1e prijs  met een geweldig puntentotaal van 7.475 en winstpunt, wat een geweldig resultaat is. Proficiat dames en heer.

  Terugkijkend kan men zeer tevreden zijn over de resultaten op 23 juni j.l.  en niet te vergeten de resultaten van het voorseizoen. Eindelijk kan men nu even een pas op de plaats maken, en genieten van de vakantie-trainingsperiode zodat de teams zich in alle rust voor kunnen bereiden voor de Nederlandse Kampioenschappen op 1 september a.s. ook op het KNHS complex in Ermelo. Aan het Nederland Kampioenschap zal worden deelgenomen door Team 1 in de A-Klasse, Team 2 in de D-Klasse en Marloes van den Akker bij de Solisten “Junioren”.

  Tevens is er op 16 september een Internationale Voltigewedstrijd  bij “De Wittegheit” in Odiliapeel waaraan ook alle teams van De Wittegheit aan deelnemen.
  Voltige
  19-6-2007 Wedstrijd Hoornaar verplaatst naar 1 juli
  De voltigewedstrijd voor solisten en duo's, die gepland stond op zondag 8 juli te Hoornaar, is verplaatst naar zondag 1 juli. Dit vanwege het CHIO in Aken, waar ook veel Nederlandse voltigeurs gaan kijken (en meedoen).
  Het vraagprogramma voor deze wedstrijd is te vinden op www.startlijsten.nl.
  Voltige
  13-6-2007 De Wittegheit wint Rijnlandcup

  In het weekend van 9 en 10 juni werd in Wassenaar de jaarlijkse voltigewedstrijd georganiseerd, waarbij ook de laatste 2 wedstrijden van de Rijnlandcup waren inbegrepen. Voorafgaande aan dit weekend stond Den Helder aan kop. Het team van den Helder moest echter dit weekend zonder Cindy en Carola Sneekes starten, omdat zij deelnamen aan het CVI in Italië. De Wittegheit startte beide dagen succesvol, en omdat zij alle 5 wedstrijddagen van de Rijnlandcup hadden deelgenomen, werd hun teleurstellende resultaat van de eerste dag in Lisse weggestreept.
  Het team van De Wittegheit, op het paard Hilde onder leiding van Meta Jans, liet zowel op zaterdag als op zondag een spetterende kür zien. Hiermee versloegen zij de andere 3 nog deelnemende teams (de teams van De Molen en Groenendaal konden door omstandigheden niet aan alle Rijnlandcup-wedstrijden deelnemen).
  Meer informatie over en alle resultaten van de Rijnlandcup zijn te vinden op: www.rijnlandcup.nl

  CVI
  12-6-2007 Carola Sneekes kwalificeert zich voor het Europees Kampioenschap
  Carola Sneekes heeft afgelopen weekend op het CVI in het Italiaanse Portogruaro wederom goed gepresteerd, en ze heeft zich daarmee als eerste Nederlandse soliste gekwalificeerd voor deelname aan de Europese Kampioenschappen Voltige, die in augustus in Hongarije worden gehouden.
  Gefeliciteerd Carola!
  CVI
  6-6-2007 Nederlandse dames presteren goed in Sal'a
  Afgelopen weekend namen 6 Nederlandse dames deel aan het CVI in de Slowaakse plaats Sal'a. Dit waren Carola Sneekes (Den Helder), Marjon de Roos (Groenendaal), Miranda van Essen, Véronique van Reeden, Stephanie Kroon en Nina van Diest (allen Roy Rogers). De dames van Roy Rogers hadden geen eigen paard mee, en moesten zich dus aanpassen aan voor hun onbekende paarden.
  Carola had haar paard Prix d'Or meegebracht, die weer voor de eerste keer meedeed na van een blessure te zijn hersteld. Zij presteerde in de eerste ronde erg goed, en haalde dan ook de felbegeerde 6,9, die als kwalificatiepunt voor de Europese Kampioenschappen telt. Marjon haalde dit net niet (6,75).
  Carola, Marjon en Véronique plaatsten zich voor de finale, waarin Carola 8e werd, Marjon 10e en Véronique 15e. Miranda had helaas pech met het haar ter beschikking gestelde paard. Zij had geen "klik" met dit paard, en haalde de finale niet.
  Voor Stephanie en Nina was dit hun eerste buitenlandse wedstrijd. Zij startten beiden in de junior-klasse. Ook zij voltigeerden op voor hun onbekende paarden. Zij pasten zich snel aan, en lieten een goede plicht en kür zien.
  Voor alle deelnemers was deze wedstrijd weer een goede ervaring. Carola zal komend weekend in Italië gaan proberen om nog een kwalificatiepunt te behalen voor het EK. Marjon zal nog deelnemen aan de CVI's in Tsjechië en Duitsland om te proberen zich te kwalificeren.
  De Europese Kampioenschappen voltige vinden plaats in het Hongaarse Kaposvar van 6 t/m 12 augustus.
  Voltige
  30-5-2007 Auditie TV programa Bijna beroemd!

  Voor het het nieuwe amusementsprogramma ‘Bijna Beroemd’, is de NCRV op zoek naar bijzondere acts die zich aan het grote publiek willen presenteren. ‘Bijna Beroemd’ komt vanaf zaterdag 21 juli op prime-time op de buis. Momenteel zijn we bezig met het selecteren van de acts en we zoeken nog mensen die echt ergens in uitblinken of iets bijzonders laten zien. Acts, waarvan je mond openvalt zal ik maar zeggen.

  ‘Bijna Beroemd’ draait om 6 shows waar 12 artiesten/acts/groepen per aflevering strijden om een plek in de finale. De finalisten krijgen een bekende Nederlander als coach die helpt de act verder te ontwikkelen. Alle acts mogen exact 1,5 minuut duren. Mogelijk wordt dit 2 minuten; dit is afhankelijk van de ruimte in het draaiboek. De audities zijn a.s. zondag (3 juni), zondag 10 en 24 juni en zaterdag 16 juni a.s. De selectiedagen worden overigens NIET uitgezonden op televisie. De opnamen van de 6 shows vallen in de periode van woensdag 4 juli t/m zondag 15 juli.

  Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden via de site www.bijnaberoemd.tv. Daar is ook een promo te zien van het programma.