Actueel nieuws
 • Lensing teamtrainer en Slottje teammanager
 • Carola en Cindy Sneekes is Apassionata
 • Belgische plannen en deelname-eisen
 • Bijscholing voltige instructeurs verschoven
 • Nieuwe bondscoach
 • Koude, maar zeer geslaagde voltige instuif
 • Voltigewedstrijden in Belgie
 • Programma najaarsinstuif
 • CVI Ermelo 2008!
 • Examendata instructeursopleiding voltige 2
 • Belgisch voltigekampioenschap
 • Najaarsledenvergadering KNHS VV
 • Voltige opleiding
 • Najaarsledenvergadering KNHS VV
 • Najaarsinstuif
 • Rob de Bruin stopt als bondscoach voltige
 • Technische Test gaat door!!!
 • DVD Hippiade bestellen
 • Bedankt!
 • Hippiade Voltige spannende strijd!
 •     
  Vorige Volgende
  KNHS
  14-12-2007 Lensing teamtrainer en Slottje teammanager
  ERMELO (KNHS) – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft Christoff Lensing (Steinfurt GER) aangesteld als teamtrainer van de voltigeurs. Roos Slottje (Utrecht) wordt teammanager.

  De vertrouwenscommissie adviseerde na overleg met de trainers van de kaderleden voltige een nieuwe structuur. Doel is om met een optimaal begeleidingsteam te werken naar de
  FEI Wereldruiterspelen in Kentucky 2010.

  Christoff Lensing, meervoudig wereldkampioen voltige solo heren, gaat de kaderleden in de komende maanden samen met zijn vrouw Elke Schelp-Lensing trainen. Elke Schelp-Lensing heeft als longeur en trainer diverse voltigepaarden tot internationaal niveau gebracht. Christoff richt zich voornamelijk op de voltigeurs, Elke op de longeur en het voltigepaard.

  Roos Slottje maakte zelf meerdere jaren deel uit van het A-kader voltige solo dames. Ze gaat nu een nieuwe uitdaging aan en zal haar kennis en vaardigheden gebruiken om de kaderleden te begeleiden daar waar nodig. Ook gaat zij trainingen, kadervormingswedstrijden etc.organiseren en begeleiden. Bij nationale- en internationale wedstrijden fungeert zij als chef d’équipe.
  Voltige
  13-12-2007 Carola en Cindy Sneekes is Apassionata
  De solo voltigeurs Cindy en Carola Sneekes van voltigevereniging Den Helder zijn gevraagd om mee te doen aan de paardenshow Apassionata. Zij zullen hier naar toe gaan met de paarden Rafurnels en Marnix, en longeurs Maurits de Vries en Marjo Sneekes. De show staat in het teken van het thema '4 seizoenen' waarbij het voltige deel in de winter te zien zal zijn. Apassionata word gehouden in de Europahal van Amsterdam Rai, en is te zien van 26 t/m 29 december, met misschien een extra voorstelling op 30 december.  De voorstellingen worden op de volgende tijden gegeven:
  26 december: 15.00 uur
  27 december: 15.00 en 20.00 uur
  28 december: 20.00 uur
  29 december: 15.00 en 20.00 uur.
  Cindy en Carola zullen zowel hun solo kür als een stukje duovoltige laten zien.
  Voltige
  12-12-2007 Belgische plannen en deelname-eisen

  Let op: dit bericht is alleen geldig voor België..........

  De Belgische voltigecommissie heeft haar plannen bekend gemaakt met betrekking tot het komende voltigeseizoen. De bondscoach zal de komende maanden de verenigingen thuis bezoeken. Vervolgens wordt er een selectie bepaald. Alle verenigingen worden uitgenodigd om op 13 januari in Sint Niklaas te verschijnen met hun longeurs en paarden voor een training onder leiding van Elke Schelp-Lensing.

  Tot op heden waren er nog geen criteria voor deelname aan wedstrijden. Deze zijn afgelopen donderdag definitief geworden.

  Deelname CVI's:
  Een team of solo kan inschrijven voor deelname aan CVI's indien zij in het betreffende of voorafgaande jaar aan het CVI minimaal 2 maal een eindscore (op basis van verplichte oefeningen en vrije oefeningen in galop) van 6.0 of hoger hebben behaald in België of
  Nederland. De voltigecommissie/bondscoach bepaalt of de deelnemer definitief
  ingeschreven zal worden. Indien bovenstaande niet toegepast kan worden, dan bepaalt de voltigecommissie/bondscoach of de deelnemer ingeschreven wordt.

  Deelname internationale kampioenschappen:
  Een solovoltigeur komt in aanmerking voor deelname aan het Europees- of wereldkampioenschap, indien deze voltigeur voldoet aan de FEI eis. Hij of zij wordt nominatief ingeschreven, indien hij of zij ten minste één keer een score van 6.0 heeft behaald in de eerste ronde van een CVI (op basis van de verplichte oefeningen en vrije oefeningen) in het jaar van het kampioenschap. De voltige commissie/bondscoach bepaalt of de combinatie definitief ingeschreven zal worden.

  Een team komt in aanmerking voor deelname aan het Europees- of wereldkampioenschap, indien het team ten minste twee keer een score van 6.0 heeft behaald in de eerste ronde van een CVI (op basis van de verplichte oefeningen en vrije oefeningen) in het jaar van het
  kampioenschap of het jaar ervoor. Een team wordt nominatief ingeschreven, indien het team ten minste één keer een score van 6.0 heeft behaald in de eerste ronde van een CVI (op basis van de verplichte oefeningen en vrije oefeningen) in het jaar van het kampioenschap. De voltige commissie/bondscoach bepaalt of de combinatie definitief ingeschreven zal worden.

  Het streven is om de voltige in eerste instantie in de breedte te laten groeien. Vervolgens is het streven om binnen enkele jaren te kunnen deelnemen aan internationale kampioenschappen.

  KNHS
  12-12-2007 Bijscholing voltige instructeurs verschoven

  Via een publicatie in Paard & Sport heeft de afdeling opleidingen bekend gemaakt dat de bijscholing voor voltige instructeurs, die gebruikelijk in de kerstweek plaats vindt wordt verschoven. De bijscholing zal nu plaats vinden tijdens het CVI in Ermelo van 25 t/m 27 april 2008.

  Voltige
  6-12-2007 Nieuwe bondscoach

  In de wandelgangen is het al veel gehoord en de KNHS lijkt het de komende maand officieel bekend te maken: Christoph Lensing uit Duitsland en zijn vrouw Elke Schelp-Lensing worden respectievelijk bondscoach en assistent bondscoach. Lensing zal zo spoedig mogelijk het land in gaan om de kwaliteit van de verenigingen te bekijken. Vervolgens zullen het komende jaar er regelmatig voltigetrainingen onder leiding van hem zijn en ook maandelijkse longeertrainingen door Elke.
  Christoph Lensing is meervoudig wereldkampioen solovoltige en zijn vrouw verdiende de afgelopen twee jaar de zilveren medaille met de Oostenrijkse Katharina Faltin.

  KNHS Voltige Vereniging
  20-11-2007 Koude, maar zeer geslaagde voltige instuif

  Afgelopen zondag was het tijd voor de laatste landelijke voltige activiteit van dit jaar. Solo voltigeurs in de klasse junioren, B & C waren naar het KNHS Centrum in Ermelo gekomen voor een voltige instuif. De gehele dag stond in het teken van het samenstellen van een solo kür. De trainingen werden verzorgd door Roos Slottje, Diana van Klaveren, Elsbeth Rekker en Ronald van Cronenburg. De dag werd niet alleen bezocht door de deelnemers en hun longeurs, ook waren een aantal trainers van andere voltigeverenigingen aanwezig om het e.e.a. op te steken.

  De dag starte met een theorie gedeelte waarin de basisvoorwaarden en reglementsaspecten voor een solo kür besproken werden. Diana gaf hierbij herkenbare voorbeelden en praktische adviezen.

  Vervolgens ging iedereen op de diverse voltigetonnen aan de slag. Er werd gewerkt vanuit de reeds door voltigeurs bedachte küren. Gekeken werd naar opbouw, samenstelling, haalbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden van de kür.

  Na de middagpauze gaf Ronald een presentatie over het zoeken en maken van muziek bij de kür. In een zeer helder stappenplan gaf Ronald de werkvolgorde aan en belichte de belangrijkste aandachtspunten bij het maken van de kürmuziek.

  Hierna ging iedereen weer terug naar de rijhallen, dit keer om op het paard aan de slag te gaan. Onderleiding van dezelfde trainer als waarmee 's ochtends op de voltigetonnen een start was gemaakt, gingen de voltigeurs nu op hun paarden de küren proberen. Ook de voltigeurs die niet in de gelegenheid waren zelf een paard mee te nemen, kregen met dank aan de andere deelnemers de kans om te trainen op een paard.

  De praktijk op het paard was het laatste onderdeel van deze dag. Tijdens de trainingen en presentaties was het belangrijkste advies: neem een kür die bij je past, zorg dat je de oefeningen safe en zeker kan uitvoeren. Liever een eenvoudige, goed uitgevoerde kür met een paar oefeningen of bewegingen op de muziek, dan een moeilijke, wiebelig uitgevoerde kür, met niet passende muziek. Alle deelnemers en longeurs waren enthousiast en positief over de trainingen en presentaties van deze dag!

  Handout presentatie Ronald van Cronenbrug

   

  KNHS Voltige Vereniging
  19-11-2007 Voltigewedstrijden in Belgie

  Afgelopen jaar stonden er 3 voltigewedstrijden in België op het programma. Voor het komende seizoen staan ook weer een 3-tal wedstrijden gepland. Tijdens deze wedstrijden zal er gevoltigeerd worden onder het KNHS reglement en zal er minimaal 1 Nederlands jurylid aanwezig zijn. Ook zullen de behaalde punten mee tellen voor Hippiade kwalificatie.

  • 4 mei 2008: Hippisch Centrum de Kraai te Zandhoven (Voltigeclub Geel)
  • 17 augustus 2008: Hippisch Centrum Zilveren Spoor te Moorsele (RC St. Antonius)
  • 25 oktober 2008: Manege Heikant te Heikant/Hulst (Schelderuiters)

   

   

  KNHS Voltige Vereniging
  11-11-2007 Programma najaarsinstuif

  Zondag 18 november staat de najaarsinstuif op het programma. Deze dag staan de solo voltigeurs in de klasse junioren, C & B centraal. Onder leiding van Roos Slottje, Ronald van Cronenburg, Diana van Klaveren en Elsbeth Rekker krijgen zij gedurende deze dag praktijk en theorie aangeboden om hun solo kür optimaal samen te stellen en uit te voeren.

  Locatie is het KNHS Centrum te Ermelo. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • 9.00 Ontvangst en start programma
  • 9.15 Theorie gedeelte door Diana van Klaveren: waaruit bestaat een goede solo kür.
  • 10.15 Praktijkrondes op de ton
  • 12.45 Theorie gedeelte door Ronald van Cronenbrug; muziek en artistieke invulling van de kür
  • 13.45 Praktijkrondes op het paard.

  Toeschouwers zijn de gehele dag van harte welkom!

   

  Voltige
  10-11-2007 CVI Ermelo 2008!

  Afgelopen week is bekend geworden dat de plannen om in 2008 een CVI te organiseren definitief zijn geworden. De KNHS heeft ingestemd met de plannen om van 25 t/m 27 april op het KNHS Centrum te Ermelo een CVI te organiseren.

  Dit heeft enkele gevolgen voor de Nationale Wedstrijdkalender. De wedstrijden in Lisse zullen vervroegd worden naar 12 & 13 april. De wedstrijd in Vlagtwedde is komen te vervallen.

  Zodra er meer informatie bekend is over het CVI zal dat op deze website bekend gemaakt worden.

  KNHS
  19-10-2007 Examendata instructeursopleiding voltige 2

  De cursus instructeur volltige leider 2 moet nog beginnen, maar de examendata zijn al bekend! Locatie is manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren.

  Ook de her-examens die nog moeten plaatsvinden van eerder georganiseerde cursussen zullen op deze data plaatsvinden!!!

  Theorie examen 9 april 2008

  Praktijk examen 7 mei 2008

  We wensen alle cursisten een leerzame cursus en succes met de examens!

  Voltige
  14-10-2007 Belgisch voltigekampioenschap

  Bij de Belgische kampioenschappen voltige, die gehouden werden op 14 oktober is het team van Geel kampioen geworden in de klasse A. Bij de solisten was Fabiënne Soenen de beste. Gefeliciteerd!

  Tevens is officieel bekend gemaakt dat Rob de Bruin bondscoach van de Belgische voltigeurs is geworden.

  KNHS Voltige Vereniging
  14-10-2007 Najaarsledenvergadering KNHS VV

  Op woensdag 10 oktober j.l. vond de najaarsledenvergadering van de KNHS Voltigevereniging plaats. 25 leden waren naar het KNHS Centrum in Ermelo gekomen om de vergadering bij te wonen. Op de agenda stond o.a. de bestuursverkiezing, wedstrijdkalender en het afscheid van dhr. Vaandrager als voorzitter van de KNHS Voltigevereniging.

  De wedstrijdkalender voor 2008 is besproken en er zijn nog een aantal data toegevoegd. Eeen aantal mensen zijn bezig met het organiseren van een CVI, wanneer deze doorgaat worden er een paar wijzigingen in de wedstrijdkalender door gevoerd. Dit wordt tijdig gepubliceerd. Dhr. Chen gaf namens het bestuur van de Rijnlandcup een korte presentatie, waarin de doelstellingen en resultaten van de eerste editie van deze cup werden gepresenteerd.

  De vergadering heeft met algemene instemming mw. Nijhof, mw. Danvers en mw. Jans herkozen voor een termijn van 3 jaar. Mw. Nijhof volgt dhr. Vaandrager op als voorzitter. De overgebleven vacature wordt ingevuld door Jantina Fokkema (lid van V.V. de Waardruiters). Deze vacature was ontstaan na het bericht, deze zomer, dat dhr. Vaandrager wegens gezondheidsredenen niet meer in de gelegenheid is om zijn bestuurstaken voor de voltigevereniging voort te zetten.

  Gelukkig is dhr. Vaandrager zover hersteld dat hij afgelopen woensdag bij de ledenvergadering aanwezig kon zijn, zo konden wij hem persoonlijk bedanken voor al zijn inspanningen voor de voltige- en paardensport. Mw. Nijhof overhandigde hem een briefopener met inscriptie en een vergrote foto van V.V. Groenendaal tijdens de Hippiade dit jaar. Namens de voltigeurs ontving hij uit handen van mw. Danvers een kunstwerk (uiteraard een paard). Het bestuur van de KNHS VV had een verzoek ingediend bij het KNHS bestuur om aan de heer Vaandrager een onderscheiding uit te reiken voor bewezen dienten in de voltigesport en de paardensport in het algemeen. Dit verzoek is gehonoreerd en dhr. van den Berg spelde namens het KNHS Bestuur, dhr. Vaandrager de zilveren erespeld op.

   

  KNHS
  27-9-2007 Voltige opleiding

  Bij voldoende belangstelling zal de opleiding Instructeur Voltige niveau 2 (oude-aspirant diploma of 1e fase) op woensdag 14 november van start gaan. De cursus bestaat uit 20 lesavonden, gevolgd door een schriftelijk theorie- en een praktijkexamen.                         

  De inhoud van deze cursus bestaat globaal uit: Algemene paarden kennis, Longeren en Voltigeren. Het cursusgeld bedraagt € 465,- inclusief lesmateriaal. Het examengeld is vastgesteld op € 50,-.  

  Voor toelating tot deze cursus dient u per 1 april 2008 minimaal 17 jaar te zijn. Verder is het noodzakelijk dat u affiniteit met de voltigesport heeft en ervaring in het voltigeren.

  Opgeven kan via het inschrijfformulier, dit is op te vragen via de afdeling Opleidingen van de KNHS (tel. 0577-408260). Inschrijven kan tot 12 oktober a.s.

  Locatie is manege De Nieuwe Heuvel te Lunteren. De avond begint om 19.30 en zal omstreeks 22.30 uur eindigen. Wanneer er voor een andere regio voldoende inschrijvingen zijn is het mogelijk dat de cursus op nog een locatie zal starten. 

  KNHS Voltige Vereniging
  18-9-2007 Najaarsledenvergadering KNHS VV

  Op woensdag 10 oktober a.s. vindt op het KNHS Centrum te Ermelo de najaarsledenvergadering plaats van de KNHS Voltigevereniging. De vergadering start om 20.00 uur.

  De agenda is naar alle verenigingen verzonden en ook te vinden op deze website. Onder de tab KNHS VV, mededelingen uit het bestuur. Hier kun je ook de notulen van de voorjaarsledenvergadering van afgelopen maart vinden.

    

   

  KNHS Voltige Vereniging
  18-9-2007 Najaarsinstuif

  Op zondag 18 november 2007 in het KNHS Centrum te Ermelo organiseren wij ook dit jaar weer traditie getrouw een voltige instuif.

   

  De najaarsinstuif staat geheel in het teken van de solo kür voor de junioren-, C- en B- solo voltigeurs. Gedurende deze dag zal in theorie en vooral in de praktijk aandacht besteedt worden aan alle onderdelen van een solo kür.

   

  De dag zal starten met een theorie gedeelte, waarin de aspecten van een goed samengestelde kür worden behandeld. Met behulp van beeldmateriaal wordt de theorie verduidelijkt.

  Vervolgens zal in kleine groepen (2 á 3 voltigeurs) op de ton worden gewerkt aan hun persoonlijke kür onder begeleiding van een gasttrainer. Hierin wordt de theorie omgezet naar de praktijk. Waarbij rekening gehouden wordt met het niveau van voltigeur en paard, stijl & muziekkeuze, om tot een complete kür te komen.

  Na de middagpauze zullen alle voltigeurs in dezelfde groepen en gasttrainer verder werken aan hun kür op het paard.

   

  We willen benadrukken dat alle onderdelen zowel voor trainers als voltigeurs zeer leerzaam en interessant zijn! Ook als je niet actief kan deelnemen aan de instuif ben je toeschouwer de gehele dag van harte welkom.

   

  Het inschrijfformulier en de uitnodiging zijn te vinden op deze website onder de tab KNHS VV, instuif.

  KNHS
  15-9-2007 Rob de Bruin stopt als bondscoach voltige

  ERMELO (KNHS) – Rob de Bruin stopt als bondscoach voltige. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en De Bruin hebben in overleg besloten om de samenwerking te beëindigen. Voornaamste reden is het feit dat het door de drukke werkzaamheden van De Bruin steeds moeilijker wordt om de Nederlandse voltigeurs optimaal te kunnen begeleiden.

  De Bruin (35) werkt in St. Etienne la Thillaye in het Franse Normandië als manager op stoeterij Haras de la Bouteillerie, een stoeterij waar gehandeld wordt met Friese paarden en KWPN-ers . Hij werd in 1998 aangesteld als bondscoach voltige. Onder leiding van De Bruin is de Nederlandse voltigesport in de breedte gegroeid. Zo waren er op de afgelopen Hippiade, de KNHS-Kampioenschappen, voor het eerst in de geschiedenis een vijftal teams en meerdere solovoltigeurs in de hoogste klassen. Ook is de kwaliteit van de paarden aanzienlijk verbeterd. Onder het motto “veranderen kan, verbeteren moet” kan de voltigesport de komende jaren de vruchten plukken van het KNHS-voltigebeleid van het afgelopen decennium.

  Een vertrouwenscommissie gaat zich beraden over hoe de vacature wordt opgevuld. Deze commissie bestaat uit Christa Heering (voorzitter Topsportcommissie Voltige), Roos Slottje (vertegenwoordiger voltige in Atletencommissie KNHS), George de Jong (directeur Topsport), Bert van Wanrooij (KNHS-bestuurslid, portefeuille topsport) en Ad Wagemakers (manager Topsport).

  (Bron: www.knhs.nl)

   

  KNHS Voltige commissie
  8-9-2007 Technische Test gaat door!!!
  • TECHNISCHE TEST GAAT DOOR!!!
    
   Het NK is weer voorbij, dus op naar de volgende uitdaging. Dit jaar nog zijn er wedstrijden waar men de technische test kan oefenen. Het is nog steeds een 'oefenrubriek', wat betekent dat de resultaten niet officiëel tellen. Wel is het een goede oefeningen voor de toekomst, voor zowel juryleden als trainers.
    
   Deze keer is het een rubriek waar iedereen zich voor kan inschrijven en het mag zowel in stap als in galop.
    
   De volgende wedstrijden waar er een mogelijkheid is om aan deze rubriek mee te doen zijn;
    
   30 september in Zeewolde voltigevereniging de Zonnehoeve, 14 oktober in Geffen voltigevereniging de Opsprong & 11 november in Lichtenvoorde bij voltigevereniging Lichtenvoorde.

   

   

   

   

   


   

  Voltige
  4-9-2007 DVD Hippiade bestellen

  Momenteel ontvangen wij diverse telefoontjes van mensen die alsnog de voltige willen sponsoren door het kopen van de DVD NK 2007. Geïnteresseerden kunnen dit tot 1 oktober 2007 doen door onderstaande gegevens via mail, met de omschrijving sponsor voltige d.m.v. DVD NK 2007, door te geven aan Christa Heering, mailadres: heeringc@euronet.nl . Tevens dient het bedrag voor deze aankoop uiterlijk 1 oktober 2007 op rekeningnummer 30.55.11.092 t.n.v. C.J.M. Heering-Reusen te Achterveld, met de omschrijving sponsor de voltige bijgeschreven te zijn.

  Naam                        :
  Adres                        :
  Postcode                   :
  Plaats                       :
  Team plicht                : (aantal invullen)
  Team kür                   : (aantal invullen)
  Solo plicht en kür        : (aantal invullen)
  Overgemaakt             : € ……….. d.d. ………..

  Kosten: € 10,00 per DVD en 3 DVD’s voor € 25,00. De DVD van de clinic en de demo wordt bij bestelling van één of meerdere DVD’s gratis meegeleverd.
  De DVD’s zullen in oktober 2007 naar iedereen worden verzonden die (op 1 september 2007 of via mail) kenbaar heeft gemaakt DVD’s te willen ontvangen en deze voor 1 oktober ook heeft betaald. 

  Namens de organisatie

  Voltige
  3-9-2007 Bedankt!

  Afgelopen zaterdag zijn op de Hippiade de voltige kampioenschappen gevoltigeerd. Dit is een super mooie dag geworden vol mooie sport, prachtige spandoeken, volle tribunes, goede sfeer en een soepel verloop van de dag. Zonder jullie inzet was dit niet mogelijk geweest.
  Daarom nogmaals ontzettend bedankt voor jullie enthousiaste inzet!!!!!!!!
  Namens de organisatie

  Voltige
  3-9-2007 Hippiade Voltige spannende strijd!
  In een mooi aangekleedde Prins Willem Alexander-hal, van het KNHS-centrum in Ermelo, met een perfecte sfeer en dol-enthousiaste supporters zijn afgelopen zaterdag 1 september de voltige kampioenschappen gevoltigeerd.

  Van het begin af aan was er al sprake van een sportieve strijd bij de voltigeurs. In de ochtend werden door zowel de solo's als de teams de verplichte oefeningen getoond. Hierbij was al snel duidelijk te zien dat iedereen zijn uiterste best deed om een greep te doen naar de kampioenstitel. Kleine verschillen en verassende tussenstanden na de verplichte oefeningen, beloofde alleen nog meer strijd bij de küren die 's middags op het programma stonden.

  In de pauze werd er een interessante en vooral leerzame clinic gegeven door Elke Schelp-Lensing. Elke liet zien hoe belangrijk een goede communicatie is tussen de longeur, het paard en de de voltigeur. Er moet sprake zijn van een team, want alleen dan kan het paard fijn galoperen aan de longe en de voltigeur zijn oefeningen optimaal uitvoeren. Op die manier kan de 3-eenheid van paard, longeur en voltigeur een mooie prestatie neerzetten op een wedstrijd!

  's Middags stonden de küren op het programma. Alleereerst mochten de solo voltiguers in de klasse A klasse B en Junioren hun kür laten zien. Uiteindelijk wist Carola Sneekes in de klasse A de kampioenstitel te pakken, Nicole Zomer behaalde een 1e plaats in de klasse B en Simone Zomer ging als Solo Kampioen Junioren naar huis.

  Daarna werd het wedrom spannend bij de teams. De voltigeurs gingen tot het uiterste om een perfecte kür te laten zien. Spetterende muziek, mooie oefeningen en sterke concurrentie zorgend voor een spannende strijd aan het einde van de middag. Bij de teams klasse Junioren behaalde Voltige Vereniging De Nieuwe Heuvel een eerste plaats. St Hubertus 2 is kampioen geworden in de team klasse D. In de team klasse C wist De molen 2 de eerste plaats te pakken. En uiteindelijk op tiende punt verschil van de nummer 2 is het team Groenendaal 1 Kampioen geworden in de team klasse A/B.

  Al met al een mooie dag voor de Hippiade Voltige. Echter zonder alle trouwe supporters op de tribune is zo'n dag niet compleet. Daarom heeft de KNHS speciaal voor de enthousiaste voltigeurs die zich creatief hadden uitgeleefd op de vele aanwezige spandoeken een extra prijs beschikbaar gesteld voor het mooiste voltigespandoek. Deze prijs is gegaan naar het spandoek gemaakt door Voltige Vereniging Hipp Oss. Ondanks dat zij zelf niet waren geselecteerd om deel te nemen aan de hippiade wisten zij wel alle deelnemers een hart onder de riem te steken op deze spannende dag met hun spandoek tekst: "Op de hippiade gaan alle teams los, veel succes namens Hip Oss!" ook de voltigeurs werden door hen nog even extra aangemoedigd met een speciaal spandoek"Hop, hop, hop, houdt je paardje in galop!" De dames die het spandoek hebben gemaakt ontvingen een cheque ter waarde van 200 euro die ten goede komt van de clubkas van de Voltige Vereniging Hipp Oss.
   
  (bron KNHS)