Actueel nieuws
 • -
 • Nieuwe (verkorte) juryopleidingen Voltige gaan van start!
 • Selectie weekend junioren verplaatst
 • Selectie Nationaal Junioren Team seizoen 2016-2017
 • Nieuw boek: Oefenen is meer dan trainen (Roos Hanemaaijer-Slottje)
 • Geen podiumplaatsen op EK & WK Voltige in Le Mans
 • Voltige op Horse Event
 • Voltigeurs bereiden zich gezamenlijk voor op EK en WK begin augustus
 • Hippiade voltige, schrijf je in voor 1 augustus
 • Voltige selectie voor EK en WK bekend
 • Nederlandse voltigeurs geven visitekaartje af in Zweden
 • Nieuwe voorzitter en lid Technische Commissie voltige
 • Veel wijzigingen Voltige Reglement 2016!
 • Geen Nederlandse podiumplaatsen tijdens WB Voltige Mechelen
 • Voltigeurs beginnen goed aan Wereldbekerseizoen
 • Training Nationaal Junioren voltigeteam gestart
 • Succesvolle selectiedagen Nationaal junioren voltigeteam
 • Uitnodiging KNHS VV trainingsdag 29 november a.s.
 • Wereldbeker voltige heeft primeur met start in Madrid
 • Uitnodiging Ledenvergadering 29 november
 •     
  Vorige
  Voltige
  1-1-2017 -
  KNHS
  6-10-2016 Nieuwe (verkorte) juryopleidingen Voltige gaan van start!

  Wil jij jurylid voltige worden? Op 10 november 2016 begint de verkorte opleiding Jurylid Voltige L. Als je deze opleiding hebt afgerond, dan mag je voltigewedstrijden jureren in de klasse BB, B en L.

  Om mee te doen aan deze verkorte opleiding heb je een ORUN-3 instructeursdiploma en ben je minimaal 21 jaar. De opleiding start op donderdag 10 november 2016 en bestaat uit 4 achtereenvolgende lesavonden inclusief een examen. De opleiding kost €75, inschrijven kan via MijnKNHS.nl. Daarnaast ontvangen we graag jouw motivatiebrief, deze kun je mailen naar opleidingen@knhs.nl. Op basis daarvan wordt besloten of je toegelaten wordt tot het verkorte traject.

  Begin volgend jaar begint de volledige opleiding Jurylid Voltige L, in september 2017 begint de opleiding jurylid voltige ZZ.

  Klik hier voor de opleidingsbrouchure: https://www.knhs.nl/media/10500/knhs-opleidingen-officials-2016-20160907.pdf

  KNHS
  5-10-2016 Selectie weekend junioren verplaatst

  *Nieuwe datum* Voltigeurs met ambitie opgelet: meld je aan voor het selectieweekend op 5 en 6 november 2016


  Ben jij een gemotiveerde voltigeur en wil jij je talenten verder ontwikkelen? Doe dan mee aan het selectieweekend op 5 en 6 november 2016. Benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan snel verder.


  Eind 2014 is de KNHS begonnen met het Nationaal Juniorenteam Voltige. In 2015 heeft dit team meegedaan aan het WK in Ermelo en in 2016 aan het EK in Le Mans (Frankrijk). In 2017 is het WK in Ebreichsdorf (Oostenrijk) en ook daar willen we graag bij zijn! Maar meedoen aan en presteren op een EK of WK is niet het enige waar het Nationaal Juniorenteam voor bedoeld is. Door intensieve begeleiding hopen we ook dat een aantal junioren op den duur succesvol de overstap naar de senioren maakt. Ter voorbereiding hierop gaan we aankomend seizoen ook een begin maken met extra begeleiding en training voor Solisten en Duo’s.

  Dit betekent dat de KNHS ook dit jaar weer talentvolle en gemotiveerde voltigeurs zoekt. Heb je interesse? Op 5 en 6 november 2016 is er een selectieweekend. Je kun daar aan mee doen als je aan de volgende criteria voldoet:

  Leeftijd
  •Team: In 2017 ben je tussen de 6 en de 17 jaar
  •Solo en Duo: In 2017 ben je tussen de 13 en de 17 jaar

   Niveau
  •Je voltigeert op minimaal M niveau

  Paard & trainer
  •Team: Je beschikt over een voltigepaard (zelf of via je vereniging) waar je zelf minimaal twee keer per week op kunt trainen en je hebt een trainer die met ons wil overleggen/samenwerken;
  •Solo en Duo: Je beschikt over een voltigepaard (zelf of via je vereniging) waar je zelf minimaal twee keer per week op kunt trainen, waarmee je kunt deelnemen aan centrale trainingen en wedstrijden en je hebt een trainer die met ons wil overleggen/samenwerken.

  Trainingen
  •Je bent bereid en in de mogelijkheid regelmatig centrale trainingen te volgen; ◦Team: Ongeveer 2 keer per maand
  ◦Solo en Duo: Ongeveer 1 keer per maand

  •Je bent bereid en in staat om je thuis aan een voorgeschreven trainingsplan te houden, welke bestaat uit minimaal 4 trainingen per week.

  Wedstrijden
  •Team: Je bent bereid en in de gelegenheid een financiële bijdrage te betalen voor bv. het deelnemen aan (internationale) wedstrijden;
  •Solo en Duo: Je bent bereid en in de gelegenheid om in 2017 aan minimaal 2 CVI’s deel te nemen;
  •Mentaliteit: Je hebt een topsportmentaliteit en kunt je gedragen als een ambassadeur van de Nederlandse voltigesport.

  Voltigeurs kunnen zich dus selecteren voor (1) de Team-selectie, (2) de Duo-selectie en (3) de Solo-selectie. Voltigeurs kunnen zich selecteren voor maximaal twee van deze selecties. Het is dus niet mogelijk om in alle drie de selectiegroepen te worden opgenomen.

  Programma selectieweekend
  Op zaterdag 5 november beginnen we rond 10.30 uur in de gymzaal voor een fysieke test (locatie wordt nog bekend gemaakt). ’s Middags gaat de selectie rond 14.00 uur verder bij De Burght in Barneveld met een selectie op eigen paard en met eigen longeur. Op zondag 6 november wordt er vanaf ca. 10.30 uur op het KNHS-centrum in Ermelo getraind. Hier krijgen de deelnemers in groepen ongeveer 4 uur voltigetraining en zijn er met alle deelnemers  persoonlijke gesprekken. Ouders/verzorgers zijn van harte welkom tijdens dit gesprek, maar hun aanwezigheid is niet verplicht.

  Tijdens de selectie wordt verwacht dat:
  •Je met een eigen paard in galop de verplichte oefeningen van de klasse CVIJ2* laat zien en 5 vrije oefeningen toont. De verplichte oefeningen zijn: ◦Opsprong
  ◦Vrije zit
  ◦Vlag
  ◦Molen
  ◦Schaar eerste deel
  ◦Schaar tweede deel
  ◦Staan
  ◦Af flanken binnenkant

  •Je enkele grond- en tonoefeningen laat zien;
  •Je in een gesprek aangeeft waarom jij aan het programma wilt deelnemen;
  •Je een les krijgt op een vreemd paard.

  Aanmelden
  Is het Nationaal Juniorenteam of het Solo/Duo-traject iets voor jou? Meld je dan vóór 19 oktober 2016 aan bij Lia Verhoeven via l.verhoeven@knhs.nl.

  Procedure
  •Zodra de aanmeldingen binnen zijn wordt er een definitief programma voor het selectieweekend gemaakt en ontvangen de deelnemers dat per mail.
  •Tijdens het selectieweekend wordt het trainingsprogramma voor de selecties toegelicht door bondscoach Diana van Klaveren en is zij beschikbaar voor alle vragen die de voltigeurs of hun ouder(s)/begeleider(s) nog hebben.

  De KNHS hoopt veel voltigeurs te mogen verwelkomen tijdens het selectieweekend, dus meld je snel aan!

  KNHS
  5-10-2016 Selectie Nationaal Junioren Team seizoen 2016-2017
  De KNHS is eind 2014 begonnen met het Nationaal Juniorenteam Voltige. Het team heeft in 2015 deelgenomen aan het WK in Ermelo en in 2016 aan het EK in Le Mans (Frankrijk). In 2017 vindt het WK plaats in Ebreichsdorf (Oostenrijk). Ook in 2017 wil de KNHS graag met een team naar het WK. Deelnemen en presteren op een EK/WK is niet het enige waar het Nationaal Juniorenteam voor bedoeld is. Door junioren intensief te begeleiden hoopt de KNHS ook dat een aantal junioren op den duur succesvol de overstap naar de senioren maakt. Ter
  voorbereiding hierop, gaat de KNHS komend seizoen ook een begin maken met extra begeleiding/training voor Solisten en Duo’s.

  Ook dit jaar gaat de KNHS weer op zoek naar talentvolle en gemotiveerde voltigeurs. Daarom organiseert de KNHS op 22 en 23 oktober een selectieweekend. De KNHS is zich ervan bewust dat het selectieweekend gelijk valt met het voltigekamp in Den Helder. Vanwege de
  wedstrijdkalender en de beschikbaarheid van de accommodatie was er helaas geen andere mogelijkheid. De KNHS doet haar uiterste best om dit in de toekomst te voorkomen!

  Om deel te nemen aan het selectieweekend dienen voltigeurs aan de volgende criteria te voldoen:
  Leeftijd:
  Ø  Team: In 2017 ben je tussen de 6 en de 17 jaar
  Ø  Solo en Duo: In 2017 ben je tussen de 13 en de 17 jaar
  Niveau:
  Je voltigeert op minimaal M niveau
  Paard & trainer:
  Ø  Team: Je beschikt over een voltigepaard (zelf of via je vereniging) waar je zelf minimaal twee keer per week op kunt trainen en je hebt een trainer die met ons wil overleggen/samenwerken
  Ø  Solo en Duo: Je beschikt over een voltigepaard (zelf of via je vereniging) waar je zelf minimaal twee keer per week op kunt trainen, waarmee je kunt deelnemen aan centrale trainingen en wedstrijden en je hebt een trainer die met ons wil overleggen/samenwerken
  Trainingen:
  Ø  Je bent bereid en in de mogelijkheid regelmatig centrale trainingen te volgen
  §  Team: Ongeveer 2 keer per maand
  §  Solo en Duo: Ongeveer 1 keer per maand
  Ø  Je bent bereid en in staat om je thuis aan een voorgeschreven trainingsplan te houden, welke bestaat uit minimaal 4 trainingen per week
  Wedstrijden
  Ø  Team: Je bent bereid en in de gelegenheid een financiële bijdrage te betalen voor bv. het deelnemen aan (internationale) wedstrijden
  Ø  Solo en Duo: Je bent bereid en in de gelegenheid om in 2017 aan minimaal 2 CVI’s deel te nemen
  Mentaliteit: Je hebt een topsportmentaliteit en kunt je gedragen als een ambassadeur van de Nederlandse voltigesport.

  Voltigeurs kunnen zich dus selecteren voor (1) de Team-selectie, (2) de Duo-selectie en (3) de Solo-selectie. Voltigeurs kunnen zich selecteren voor maximaal twee van deze selecties. Het is dus niet mogelijk om in alle drie de selectiegroepen te worden opgenomen.

  Het programma voor het selectieweekend is voorlopig als volgt: Op zaterdag 22 oktober wordt er rond 10.30 uur gestart in de gymzaal voor een fysieke test (locatie wordt nog bekend gemaakt). ’s Middags gaat de selectie rond 14.00 uur verder bij De Burght in met een
  selectie op eigen paard en met eigen longeur. Op zondag 23 oktober wordt er vanaf ca. 10.30 uur op het KNHS-centrum in Ermelo getraind.

  Hier krijgen de deelnemers in groepen ca. 4 uur voltigetraining en vindt er met alle deelnemers een persoonlijk gesprek plaats. De ouders/verzorgers zijn van harte welkom tijdens dit gesprek, maar hun aanwezigheid is niet verplicht.

  Tijdens de selectie wordt verwacht dat:
  ü  Je met een eigen paard in galop de verplichte oefeningen van de klasse CVIJ2* (zie bijlage) laat zien en 5 vrije oefeningen toont
  ü  Je enkele grond- en tonoefeningen laat zien
  ü  Je in een gesprek aangeeft waarom jij aan het programma wilt deelnemen
  ü  Je een les krijgt op een vreemd paard
   
  Is het Nationaal Juniorenteam of het Solo/Duo-traject iets voor jou? Meld je dan vóór 12 oktober a.s. aan bij Lia Verhoeven via l.verhoeven@knhs.nl.

  Zodra de aanmeldingen binnen zijn maakt de KNHS een definitief programma voor het selectieweekend en ontvangen de deelnemers dat per mail.

  Tijdens het selectieweekend wordt het trainingsprogramma voor de selecties nader toegelicht door bondscoach Diana van Klaveren en is zij beschikbaar voor alle vragen die jijzelf of je ouder/begeleider nog hebben.

  Degenen die geselecteerd zijn, krijgen hiervan op maandag 23 oktober bericht. Alle geselecteerden zijn uitgenodigd voor de jaarlijkse KNHS talentenbijeenkomst op Congrescentrum Papendal. Dit jaar vindt deze bijeenkomst plaats op dinsdagmiddag 25 oktober. De bijeenkomst is een
  gezamenlijke aftrap voor het komende trainingsseizoen en heeft als doel de aanwezigen in aanraking te brengen met een breed spectrum van topsport relevante thema’s. Het hoofdthema van dit jaar is: ‘Leermomenten’, de basis voor succes’. De bondscoaches en topsporters van verschillende disciplines zijn aanwezig om hun kennis en ervaring met de aanwezigen te delen. De dag begint rond 14.30 uur en wordt rond
  19.00 uur afgerond. Alle geselecteerden mogen twee personen meenemen naar de bijeenkomst: bijvoorbeeld ouders/verzorgers of één
  ouder/verzorger en de privétrainer.

  De KNHS hoopt veel voltigeurs te mogen verwelkomen tijdens het selectieweekend, dus meld je snel aan!
  Voltige
  24-8-2016 Nieuw boek: Oefenen is meer dan trainen (Roos Hanemaaijer-Slottje)

  Oefenen is meer dan trainen - Evidence-based practise bij het coachen van sport en bewegen
   -  Roos Hanemaaijer-Slottje

  Samenvatting
  Dit boek is voor iedereen die zichzelf professioneel wil bekwamen in het coachen. Oefenen is meer dan trainen is gebaseerd op ervaring, ‘evidence-based practise’ en afgestemd op iedere lezer. Dat maakt dit boek interessant voor leken, professionals en hulpverleners die sport en bewegen willen gebruiken om mensen te helpen. Het unieke is dat het ideeën en modellen uit de gezondheidszorg combineert met de basis van sport en bewegen. Onderwerpen die behandeld worden zijn communicatie, trainingsleer, motorisch leren, didactiek en leeftijdsgerelateerde aandachtspunten. Als een echte coach begeleidt dit boek jou in jouw eigen ontwikkelproces.

  Prijs: € 16,55
  Titel: Oefenen is meer dan trainen - Evidence-based practise bij het coachen van sport en bewegen
  Auteur: Roos Hanemaaijer-Slottje
  Categorie: Diversen
  Geïllustreerd: Ja
  Uitvoering/formaat: Paperback 16 x 24 cm
  Aantal pagina's: 130
  ISBN: 9789402228410
  Verschijningsdatum: 19 augustus 2016

  Te bestellen via: https://www.boekscout.nl/shop/_.aspx/Oefenen_is_meer_dan_trainen_-_Evidence-based_practise_bij_het_coachen_van_sport_en_bewegen?bookId=7020


  Kader
  22-8-2016 Geen podiumplaatsen op EK & WK Voltige in Le Mans

  Afgelopen week kwamen alle voltigeurs naar Le Mans voor de Europese Kampioenschappen voor junioren
  en de wereldkampioenschappen voor de senioren. De Nederlanders kwamen helaas niet in de buurt van
  het podium. Team Roy Rogers zette op Hercules, gelongeerd door Cynthia Danvers het beste resultaat
  neer met een zevende plaats in het eindklassement van het WK senioren teams.
  Senior soliste Carola Sneekes wist met Nolan, gelongeerd door haar moeder Marjo, een
  plaats in de WK finale te behalen. De technische test die hierin getoond moest worden,
  ging niet vlekkeloos. Door een goede afsluitende kür beëindigde zij haar WK met de veertiende plaats.
  Claire de Ridder kende in de eerste rond pech. Er vlogen een paar duiven de ring in die haar paard
  Tjekko erg afleidden. De Ridder liep hierdoor de finale plaats net mis.

  Bij de senioren ging opvallend genoeg geen enkele gouden medaille naar voltige natie Duitsland.
  Frankrijk won bij de teams. Lambert Leclezio won de senioren wedstrijd voor Mauritius. Het goud bij
  de dames ging naar Oostenrijk met Jasmine Linder en ook de pas-de-deux werd gewonnen door Oostenrijk met
  Lukas Wacha en Jasmine Linder.
  Daarentegen wist Duitsland bij de junioren bijna alle Europese titels in de wacht te slepen. Konstantin Naser
  won de heren solisten wedstrijd en Mara Xander deed dat bij de dames. Ook het pas-de-deux-goud ging naar Duitsland
  met Diana Harwardt en Julian Kogl. Het Zwitserse juniorenteam wist de Duitse hegemonie te doorbreken en won
  met een kleine voorsprong van het Duitse team.
  Het Nederlands Juniorenteam kende een goede start van het toernooi. Na de verplichte oefeningen stonden
  ze op een keurige vijfde plaats. In de kür zorgde een duif voor onrust bij de voltigeurs en het paard, waardoor er
  fouten ontstonden. Het gevolg was een negende plaats. Het team wist zich in de finale te revancheren door een
  nette kür te tonen, helaas bleek dit niet voldoende om te stijgen in het klassement. Het team, dat deelnam op Warnix
  met aan de longe Daisy de Groot, bleef op de negende plaats steken met een 6.474.

  Kijk voor alle uitslagen: http://pole-europeen-du-cheval.com/vaulting-championships/

  Voltige
  19-8-2016 Voltige op Horse Event

  Op de komende editie van Horse Event zal het Dutch Vaulting Show team een aantal demonstraties verzorgen. Britt Dekker ging met PaardenpraatTV langs bij een training om een voorproefje te krijgen.

  https://youtu.be/T84lTmu9h18


  Kader
  2-8-2016 Voltigeurs bereiden zich gezamenlijk voor op EK en WK begin augustus

  Afgelopen weekend kwam de gehele Nederlandse equipe naar Manege Beukers in Oudkarspel voor een gezamenlijk voorbereidingsweekend voor de Wereld Kampioenschappen (senioren) en Europese Kampioenschappen (junioren) voltige die vanaf 17 augustus plaats vinden in Le Mans (Frankrijk).


  In dit weekend lag de nadruk op technische trainingen door de Deense voormalig Europees Kampioene Rikke Laumann, concentratie en focus training door Nicky Bosman en teambuilding door Sanne Beijerman. Daarnaast werden alle paarden gezien door de teamdierenartsen Rijk-Jan Pleijter en Joost Hezemans om ook de viervoeters zo optimaal mogelijk aan de start te laten verschijnen.

  In Le Mans zullen gelijktijdig het EK voor de junioren als het WK voor de senioren plaatsvinden.

  De WK Equipe bestaat uit het team Roy Rogers en de solisten Claire de Ridder en Carola Sneekes. Allen stonden afgelopen jaar ook op het EK in Aken aan de start en kwalificeerden zich daar allemaal voor de finale.

  Voor het EK heeft het Nationaal Junioren Voltige team zich geplaatst. Zij wisten afgelopen jaar op het WK in eigen land een 4e plaats te behalen.

  http://pole-europeen-du-cheval.com/vaulting-championships/


  KNHS
  19-7-2016 Hippiade voltige, schrijf je in voor 1 augustus

  In het kampioenschapsreglement (versie 20 april) is het volgende toegevoegd:

  Alle voorgaande punten dienen behaald te zijn op nationale voltigewedstrijden. Indien de deelnemer gestart is op CVI Ermelo, dan mogen de volgende punten tevens meetellen (tellen alleen wanneer de deelnemer nationaal in de betreffende klasse start);

  • Senior 3*  staat gelijk aan klasse ZZ,
  • Senior 2* staat gelijk aan klasse Z,
  • Junior 2* staat gelijk aan klasse Z en junioren.
  Voorlopige dagindeling

  Onder voorbehoud van het aantal aanmeldingen.

  Vrijdag 26 augustus 
  Plicht solisten klassen L, M, Z, ZZ en junioren
  Plicht teams klassen M, Z, ZZ en junioren

  Zaterdag 27 augustus
  Solo klasse ZZ
  Teams klasse B, L
  PDD klasse L, M, Z, ZZ, junioren
  Kür solisten klassen L, M, Z, ZZ en junioren
  Kür teams klassen M, Z, ZZ en junioren


  Inschrijven

  Voltigeurs kunnen zich tot 1 augustus 2016 inschrijven met het inschrijfformulier Hippiade Voltige met daarbij protocollen en/of uitslagenlijsten waaruit blijkt dat aan de norm van het kampioenschapsreglement is voldaan. Het inschrijfformulier vind je onderaan deze pagina. Het inschrijfformulier en de behaalde resultaten kun je naar competities@knhs.nl. Alleen een volledig ingevulde formulier samen met de behaalde resultaten worden in behandeling genomen.

  Vraagprogramma

  Het vraagprogramma voor de hippiade voltige vind je onderaan deze pagina.

  Rubrieken
  In alle rubrieken tonen de deelnemers twee onderdelen, de plicht en de kür. De deelnemers in de klasse ZZ solo tonen drie onderdelen, de plicht, de technische test en de kür. Alle onderdelen worden, indien het programma dit toelaat, apart van elkaar getoond. Teams in de klasse B tonen de plicht en de kür achter elkaar.


  Stalling

  Er is een beperkt aantal stallen beschikbaar voor de Hippiade voltige. Het reserveren van een stal kan vanaf 16 juli via het stalreserveringsformulier dat vanaf die datum op de KNHS website beschikbaar is.

  http://www.hippiade.nl/programma-hippiade-2016/hippiade-voltige/

  Kader
  16-7-2016 Voltige selectie voor EK en WK bekend

  Bondscoach Diana van Klaveren heeft de Nederlandse afvaardiging bekend gemaakt die gaat deelnemen aan het WK en EK voltige in het Franse Le Mans van 17 tot en met 21 augustus.


  Voor de senioren staat er in Frankrijk een wereldkampioenschap op het programma. 
   Nederlandse deelnemers zijn:

  Team: Voltigevereniging Roy Rogers - Hercules

  Solo dames: Claire de Ridder  (Leidschendam) – Tjekko

  Solo dames: Carola Sneekes (Callantsoog)  – Nolan

  Het team van Roy Rogers, onder leiding van Cynthia Danvers, dat vorig jaar op het EK in Aken een zevende plaats behaalde, verdienen hun startplaats op het WK door onder meer de sterke prestatie in Moorsele (BEL), waar het team in een sterk deelnemersveld als vierde eindigde.

  "Carola Sneekes en Claire de Ridder, op het afgelopen EK nog goed voor finaleplaatsen in het solo kampioenschap, leveren constante prestaties en blijven verbeteren in de techniek, waarmee zij hun startplaats voor het WK terecht hebben afgedwongen", aldus bondscoach Diana van Klaveren.

  EK Junioren
  Voor de junioren is de wedstrijd in Le Mans een Europees Kampioenschap. In deze titelstrijd zal het Nationaal Juniorenteam met paard Warnix in actie komen met longeur Daisy de Groot. Dit team vol voltige talent haalde onlangs in het Zweedse Flyinge een mooie vierde plaats.

  Naast bondscoach Diana van Klaveren gaat ook teamveterinair Joost Hezemans mee, hij vervangt Rijk Jan Pleijter die met de ponyruiters naar het Europees Kampioenschap in Denemarken gaat.

  (bron KNHS)


  CVI
  22-6-2016 Nederlandse voltigeurs geven visitekaartje af in Zweden

  De Nederlandse voltigeurs hebben afgelopen weekend tijdens de internationale voltige wedstrijd in Zweden hun visitekaartje afgegeven met 2 podiumplaatsen en alle deelnemers in de top 10 in hun klasse.

   

  Het Nationaal Juniorenteam zag het harde werken van afgelopen maanden beloond. Hun nieuwe kür werd goed ontvangen en even maakte ze zelf kans op het brons. Helaas werd in de finaleronde de muziek erg hard gespeeld waardoor hun paard Warnix werd afgeleid en het team uiteindelijk 4e werd in het eindklassement.

   

  Charlotte Seidel, ook lid van het juniorenteam, stond individueel aan de start, zij wist zich per ronde te verbeteren en legde beslag op het zilver in de CVI Ch2*. Broer Arthur wist zich in de CVIJ2* als enige heer te plaatsen voor de finale, hij liet hierin goede oefeningen zien en werd daarmee eerste.

   

  In de CVI3* stond Claire de Ridder aan de start met haar reservepaard Ghost Alfarvad, gelongeerd door Lasse Kristensen. Zij liet een goede en stabiele wedstrijd zien, wat resulteerde in een 4e plaats.

   

  Overzicht resultaten alle Nederlandse starts CVI Flyinge

  CVI3*: Claire de Ridder – Ghost Alfarvad – Lasse Kristensen – 4e (7.207)

  CVIJ2* Squad: Nationaal Juniorenteam – Warnix – Daisy de Groot – 4e (6.992)

  CVIJ2*: Arthur Seidel – Smaragd – Daisy de Groot – 1e (6.491)

  CVIJ1*: Elle van Dijk – Cédric – Marielle van Dijk – 6e  (6.681)

  CVICh2*: Charlotte Seidel - Smaragd – Daisy de Groot – 2e (6.373)

  CVICh1*: Elise van der Ven – Cédric – Marielle van Dijk – 6e (6.450)

  Kijk voor alle uitslagen op: http://www.sveavoltige.se/cvi-flyinge-2016/

  KNHS
  24-2-2016 Nieuwe voorzitter en lid Technische Commissie voltige

  Het KNHS-bestuur heeft in de vergadering van maandag 22 februari nieuwe leden voor de technische commissie voltige en de technische commissie endurance benoemd.

  José Oost (34) uit Almere is benoemd tot voorzitter technische commissie voltige. José was van 2005 tot 2014 bestuurslid van de KNHS-voltigevereniging en al sinds 2009 betrokken bij de organisatie van de internationale voltigewedstrijd (CVI) in Ermelo. In het dagelijks leven is Oost werkzaam als ergotherapeut bij GGZ-instelling Roads in Amsterdam.

  Manon Swanenburg (45) uit Hoogland is benoemd als commissielid in de TC voltige. Van 2007 tot 2014 was Swanenburg penningmeester van de  KNHS-voltigevereniging. Swanenburg deed ook het wedstrijdsecretariaat van het CVI Ermelo en het WK Voltige voor junioren in 2015. Als afgestudeerd dierenarts is ze werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker/projectleider bij het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad. Inga Wolframm treedt af als voorzitter van de technische commissie voltige en Julia Ridder stopt als lid. Nieuwe voorzitter José Oost vormt nu samen met Manon Swanenburg, bondscoach Diana van Klaveren en KNHS-technisch directeur Maarten van der Heijden de technische commissie voltige. 

  Bron: https://www.knhs.nl/nieuws/2016/technische-commissies-voltige-en-endurance-weer-compleet/

  KNHS Voltige commissie
  14-1-2016 Veel wijzigingen Voltige Reglement 2016!
  Het Disciplinereglement Voltige kent vele verandering in 2016. In onderstaande links vind je een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en een overzicht van de klassenindeling met de bijbehorende verplichte oefeningen.
  https://www.knhs.nl/media/8403/publicatie-voltigeforum-10-12-2015.pdf
  https://www.knhs.nl/media/8404/de-verplichte-oefeningen-en-kur-per-klasse.pdf
  Voltige
  27-12-2015 Geen Nederlandse podiumplaatsen tijdens WB Voltige Mechelen
  Op 2e kerstdag opende jumping Mechelen met de Wereldbeker Voltige, een primeur voor België. In de sfeervolle Nekkerhal en
  met een goed gevulde tribune voltigeerden de deelnemers zaterdag hun wereldbeker over 2 ronden.

  Bij de heren was het een spannende strijd, waarbij eigenlijk iedereen enige fouten kende, Europees Kampioen Janis Drewell
  uit Duitsland was de enige die 2 keer een foutloze kür wist te tonen en won overtuigd deze wereldbeker.

  Het damesveld kende met de wildcards voor 2 Belgische solisten een startveld van 9 met voor Nederland Claire de Ridder en Carola Sneekes. Claire zet met de goed lopende Tjekko, gelongeerd door Lasse Kristensen met name in de 2e ronde een sterke kür neer en klom
  daarmee naar een 6e plaats in het eindklassement. Carola voltigeert speciaal voor de kerstdagen op “Silent Night”. In de 1e ronde zet ze een nette kür neer met Nolan die gelongeerd wordt door Marjo Sneekes. ‘S avonds gaat het minder goed en zijn enkele wankelingen zichtbaar, dit resulteert in een 7e plaats overall. De wedstrijd werd gewonnen door de Zwitserse Simone Jaiser.

  Er volgt nog één wereldbekerwedstrijd in Leipzig (GER) eind januari, Claire de Ridder zal hier mogelijk aan de start staan. Na Leipzig wordt bekend welke voltigeurs zich hebben geplaatst bij de beste 6 en dus mogen starten in de wereldbekerfinale. De finale stond gepland begin februari in Wenen, alleen gaat dit evenement niet door en wordt door de FEI gezocht naar een andere finaleplaats.


  www.jumping-mechelen.com
  ©José Oost

  Voltige
  29-11-2015 Voltigeurs beginnen goed aan Wereldbekerseizoen
  De Nederlandse voltigeurs zijn het wereldbekerseizoen goed begonnen in het Franse Parijs. Carola Sneekes behaalde met Nolan en longeur Marjo Sneekes de 3e plaats (7.671) en Claire de Ridder werd met Tjekko, gelongeerd door Christina Tetteroo, vlak daarachter 4e (7.489). De wedstrijd bij de dames werd gewonnen door de Italiaanse Anna Cavalaro (8.380).

  Carola liet in beide ronden een redelijk goede kür zien, zelf gaf ze aan nog niet helemaal tevreden de zijn “ik mis nog enkele punten in de afwerking, daar ga ik de komende periode op trainen”. “Ik ben erg blij hoe fit Nolan aan de start stond, daar hebben we na het EK in Aken hard aangewerkt en dat is nu te zien in de ring”.  Voor Claire begon de eerste ronde lastig, de organisatie had per ongeluk het grote scherm in de ring aan laten staan, hierdoor raakte Tjekko gespannen. “Gelukkig gebeurde dit zaterdag niet en kon ik daardoor een goede kür voltigeren en een plek stijgen in het klassement”.

  Naast de dames kwamen ook de heren in actie, hier ging de winst naar de Fransman Nicolas Andreani. Hij was al gestopt met de wedstrijdsport, maar mocht met een wildcard deelnemen aan deze wedstrijd. Hij wist het publiek en de jury in beide kuren te imponeren en kwam tot een score van 8.529.

  De Amerikaanse zussen Cassidy en Kimberly Palmer wonnen de pas-de-deux (7.537).

  De volgende wereldbeker met Nederlandse deelname is op 26 december in Mechelen (BEL).

  Kijk voor alle uitslagen van de wereldbeker voltige op: http://www.jump-results.com/OPEN/salon15/volf2.pdf
  KNHS
  15-11-2015 Training Nationaal Junioren voltigeteam gestart
  Voor het eerst in het seizoen 2015-2016 kwamen de 13 voltigeurs van het Nationaal junioren voltigeteam bij elkaar voor een gezamenlijke training in Achterveld. Na het selectie weekend in oktober gaat deze groep 2x per maand gezamenlijk trainen onder leiding van trainster Sandra Jansen en bondscoach Diana van Klaveren.

  In de eerste training is er hard gewerkt aan de opsprong, vlag en voorwaarts opzwaaien. Dit gebeurde door oefeningen op de grond, de ton en op 4, door verschillende paardeigenaren beschikbaar gestelde, paarden.

  De volgende training is op zaterdag 21 november bij Stal CK Bliss (Leidschendam), dan sluiten ook de paarden van het kader aan voor een training met de Deense toplongeur Lasse Kristensen.
  KNHS
  19-10-2015 Succesvolle selectiedagen Nationaal junioren voltigeteam
  Afgelopen weekend namen bijna 30 voltigeurs in de leeftijd van 6 tot 17 jaar deel aan de selectie voor het Nationaal junioren voltigeteam. Het junioren voltigeteam is vorig jaar door de KNHS samen met bondcoach Diana van Klaveren gestart en
  dit resulteerde in een geweldige 4e plaats op het WK in eigen land. Dit jaar is het doel de Europese Kampioenschappen in Le Mans (FRA).

  Voor de voltigeurs bestond de selectie uit fysieke testen, trainingen op de voltigeton en paard, een gesprek en het tonen van de verplichte en kür oefeningen op het paard. Ook de leden van het team van afgelopen jaar moesten zich opnieuw bewijzen.
  Op zondagmiddag werd de voorlopige selectie bekend gemaakt, zij zullen gezamenlijk gaan trainen onderleiding van Sandra Jansen, Margriet Roeters, Daisy de Groot en Diana van Klaveren.

  De selectie bestaat uit:
  Annebeth Kubbe - PSV Hornedamme
  Jetske Cleophas - VV de Wittegheit
  Elise van der Ven - VV de Wittegheit
  Charlotte Seidel - VV de Eemsrakkers
  Lotte Geelhoed - VV Groenendaal
  Puck Snoek - VV Groenendaal
  Ilse van Dijk - VV de Wittegheit
  Elle van Dijk - VV de Wittegheit
  Sanne Cleophas - VV de Wittegheit
  Esmee Jacobs - VV de Wittegheit
  Naomi Ruitenbeek - VV Roy Rogers
  Mette Irausquin - VV de Montferlandruiters

  Daarnaast konden talenten in de junioren leeftijd zich aanmelden voor begeleiding voor een solo traject. Hiervoor zijn

  geselecteerd:
  Ashley de Haan - VV de Nieuwe Heuvel
  Ilonka van Dam - VV de Nieuwe Heuvel
  Renske van Schaik - VV Roy Rogers
  Britt van Erp - VV de Wittegheit

  Voor de trainingen en wedstrijden is Diana nog op zoek naar voltige paarden. Wil je hiervoor je paard beschikbaar stellen, neem dan contact op met Diana.

  Klik op de link voor een impressie van de selectie: https://youtu.be/pzOAoczpiOE

  KNHS Voltige Vereniging
  14-10-2015 Uitnodiging KNHS VV trainingsdag 29 november a.s.
  Graag nodigen wij je uit tijdens de trainingsdag op 29 november a.s. Voorheen ken je deze dag misschien als de ‘instuif’. Twee keer per jaar wordt er door de KNHS Voltigevereniging een
  trainingsdag georganiseerd.
  Dit najaar zal de dag plaatsvinden op zondag 29 november en is voor alle klassen, teams, solisten,duo’s en trainers. Voor deze laatste groep is het belangrijk om te weten dat je hier ook lincentiepunten kunt krijgen!

  Thema: Wintertraining
  De winter staat voor de deur en dat betekent trainen aan techniek en kür. Maar hoe bouw je je training in de winter op in de richting van het wedstrijdseizoen? Hoe verbeter je je kür op het gebied van uitstraling? En hoe kan jij je eigen focus behouden tijdens je training? Allemaal vragen die beantwoord
  zullen worden!

  Programma
  • Theater en muziekinterpretatie training door Annemiek Bais
  • Fucustraining door het Adeline Trainings Centrum
  • Voltigetraining door Cynthia Danvers (trainster van Team Roy Rogers)
  • Trainingsleer door Sybren Mulder (bewegingswetenschapper)
  • Uitleg (nieuwe) reglementen 2016 door Nienke de Wolff en Heddy Boelsma

  De dag start om 09.00 uur en zal waarschijnlijk om 17.30 uur afgelopen zijn. De gehele dag is kosteloos en wordt je aangeboden door de vereniging. De daadwerkelijke paardentraining is optioneel. Hier kan je alleen aan deelnemen als je (vereniging) een paard mee kan nemen. Hierbij krijgen teams
  of groepen voorrang. Wees er dus snel bij, want vol = vol!
  Wil jij je opgeven voor deze leuke en leerzame dag? Doe dat dan snel door een e-mail te sturen naar evenementen@knhsvv.nl.
  We zullen zo veel als mogelijk rekening houden met jullie wensen qua groepsindelingen. Echter is het niet altijd mogelijk hier aan te voldoen. Hierop hopen wij op jullie begrip.
  Graag tot de 29ste!

  Nienke de Wolff
  Voorzitter ad intrim KNHS VV
  Voltige
  14-10-2015 Wereldbeker voltige heeft primeur met start in Madrid

  Voltige heeft als paardensport discipline inmiddels een vaste plek verworven in het wereldbekercircuit. Tot nu toe vonden
  de wedstrijden plaats in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Dit jaar worden daar 2 nieuwe landen aan toegevoegd met
  wedstrijden in Madrid (Spanje) en Mechelen (België).

  Afgelopen jaar behaalden Carola en Esther Sneekes in de pas-de-deux finale een zilveren medaille. Dit jaar komen voor
  Nederland Claire de Ridder en Carola Sneekes uit in het individuele dames klassement.
  Een wereldbekerwedstrijd bestaat uit 2 ronden waarin de voltigeurs hun kür van 1 minuut en 20 seconden tonen aan een
  vierkoppige jury. Gedurende 5 wereldbeker wedstrijden kunnen de voltigeurs punten verzamelen om zich te plaatsen voor de wereldbekerfinale in Wenen begin februari 2016.

  De wereldbekerwedstrijden voor het seizoen 2015-2016 zijn:
  26-27    november 2015    Madrid (ESP)
  27-28    november 2015     Parijs (FRA)*
  3-5        december 2015     Salzburg (AUT)
  26    december 2015     Mechelen (BEL)*
  15-16    januari 2016    Leipzig (GER)
  4-7    februari 2016    Wien (AUT) Finale

  * Aan deze wedstrijden zullen Carola en Claire deelnemen.

  Kijk voor alle informatie over de wereldbeker voltige op: www.fei.org/events/world-cups/vaulting

  KNHS Voltige Vereniging
  12-10-2015 Uitnodiging Ledenvergadering 29 november
  Datum: 12 oktober 2015
  Betreft: Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

  Beste trainer, voltigeur, ouder, verzorger of geïnteresseerde,

  Namens het bestuur van de KNHS Voltigevereniging nodig ik u van harte uit voor onze najaarsvergadering van onze vereniging. Deze zal voor de eerste keer plaatsvinden gelijktijdig met de trainingsdag op zondag 29 november aanstaande. Tijdens de lunch zullen wij in de foyer van het Hippisch Centrum in Ermelo plaatsnemen om het
  nuttige met het aangename te verenigen. Wij hopen u deze dag te zien. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, kunt u zich via email afmelden (info@knhsvv.nl)
  Aanvang: 12.30 uur
  Locatie: Foyer Hippisch Centrum, Ermelo (De Beek 125, Ermelo)
  Voorlopige agenda
  • Opening
  • Aftreden bestuurslid Jan Vermaat
  • Bestuursverkiezing
  Nienke de Wolff, voorzitter - voorgesteld door bestuur
  vacant, bestuurslid - hiervoor wordt nog een geschikt persoon gezocht
  Tegenkandidaten voor de functie voorzitter kunnen tot 10 november a.s., ondersteund door tenminste 10 leden, schriftelijk worden aangemeld bij het secretariaat van de KNHS Voltigevereniging.
  Kandidaten voor de functie bestuurslid kunnen zich tot 10 november melden bij het secretariaat van de KNHS Voltige
  Vereniging.
  • Jaarwerkplan 2016
  • Begroting 2016
  • Contributiestysteem 2016
  • Nieuwe reglementen voltige
  • Nieuwe website KNHS Voltigevereniging
  • Wat verder ter tafel komt
  • Afsluiting 13.30 uur

  Een definitieve agenda zal uiterlijk 14 november verstuurd worden.

  Graag tot ziens en met vriendelijke groet,
  Nienke de Wolff
  Voorzitter ad intrim