Actueel nieuws
 • Standen voltige & resultatenkaarten
 • Voltigeurs geven goede seizoenstart mooi vervolg in België
 • Twee maal goud voor Nederland in Saumur
 • Goede seizoenstart voor Carola Sneekes in Italië
 • Wilhelmus klinkt tijdens CVI Epinal
 • Algemene Leden Vergadering KNHS VV
 • Goede optredens van Nederlandse voltigeurs in Wereldbeker finale
 • Wereldbeker Finale weekend start voor Carola Sneekes en Koen Akkerman
 • FPG-cursus Aangepast Voltige met keuzemogelijkheden
 • Algemene Leden Vergadering KNHS VV
 • Overnachten bij activiteitenplek de Heerevelden tijdens CVI Deurne!
 • Overgangsregeling klasse junioren solo
 • Nieuwe locatie voor CVI 2013!
 • Voltigekampen deze zomer bij de Wittegheit
 • Podiumplaatsen voor Carola en Koen bij WB Voltige!
 • Voltigewedstrijd Empe afgelast
 • Wedstrijdreglement voltige versie 2013 staat op de KNHS site
 • Voltigeheren op jacht naar WB finale
 • Voltige op Indoor Brabant
 • Bijscholing Gezien door de ogen van de jury goed bezocht!
 •     
  Vorige Volgende
  KNHS
  29-4-2013 Standen voltige & resultatenkaarten
  Alle officiële standen voor de voltige kun je vanaf vandaag bekijken op de website van de KNHS!!! https://www.knhs.nl/kenniscentrum/deelname-aan-wedstrijden/deelname-aan-voltige-wedstrijden/voltige-standen/

  We willen iedereen er nogmaals op wijzen dat als je deelneemt aan een wedstrijd je verplicht bent om een resultatenkaart in te leveren op het wedstrijdsecretariaat!! Kan je dit niet, dan mag je gediskwalificeerd worden!!!!!!

  CVI
  15-4-2013 Voltigeurs geven goede seizoenstart mooi vervolg in België

  Een grote delegatie Nederlandse voltigeurs nam afgelopen weekend deel aan de internationale voltige wedstrijd in het Belgische Geel. Het resultaat mocht er zijn, maar liefst 4 keer was het Wilhelmus te horen!

  Arthur Seidel wist tijdens zijn internationale debuut de childrens rubriek te winnen. Collega voltigeheer, Kevin van Kershaver, op het paard Pinero met aan de longe Doreth Chatwick, behaalde de 1e plaats bij de 2* senioren solisten.

   

  Bij de dames was Carola Sneekes (Callantsoog) de sterkste. Met een nieuwe technische test liet zij de concurrentie achter zich.

  Samen met zus Esther (Callantsoog) behaalde ze de eerste plaats bij de Pas-de-deux. Een succesvol weekend voor de familie, want bij beide onderdelen stond moeder Marjo Sneekes aan de longe.

  Jesse van As gaf de goede prestaties in Saumur vorig weekend een mooi vervolg met de 2e plaats bij de junioren.

   

  Nu maken alle Nederlandse voltigeurs zich op voor een CVI in eigen land, van 26-28 april vindt dit plaats op het NHB Centrum te Deurne!

  CVI
  9-4-2013 Twee maal goud voor Nederland in Saumur

  Afgelopen weekend vond de jaarlijkse CVI in Saumur plaats. Anders dan voorgaande jaren was het aantal deelnemers wat tegenvallend. Desalniettemin deden er grote namen mee zoals meervoudig wereldkampioen Joanne Eccles en huidig wereldkampioen Nicolas Andreani. In het kleine deelnemersveld werd Nederland zeer goed vertegenwoordigd; twee junioren solo’s, drie senioren 2* en twee seniore3*.  Niet alleen was er veel oranje te zien tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens de prijsuitreiking kleurde de podiums oranje en klonk het Wilhelmus maar liefst 2 keer!!

  Bij de junioren wist “soldaat van Oranje”  Jesse van As een zeer constant en goede wedstrijd te voltigeren waarbij ze haar kop positie elke ronde wist te behouden. En naar huis ging met de winst. Tijdens de eerste ronde kür schrok Pinero van Jesse haar muziek voordat ze opsprong. Hierdoor was het paard een beetje onstabiel de eerste 15 seconde van haar kür. Gelukkig stond Doreth haar mannetje en wist ze Pinero snel te kalmeren en ook Jesse voltigeerde als of er niks aan de hand was.  Een erg knappe prestatie. Dit goed geoliede trio staat een mooi seizoen te wachten staat.Eva Rumke wist een mooie 11de plaats te behalen voltigeren op Duke Miracle die zijn eerste internationale wedstrijd liep. 

  Bij de Senioren 2* was het stuivertje wisselen voor de podium posities tussen de drie Nederlandse dames Lianne de Groot, Maggie Kershaver en Esther Sneekes. Uiteindelijk was het Maggie die het goud wist te bemachtigen. Na een zeer goede eerste ronde en een wat teleurstellende verplichte oefening tijdens ronde 2 wist ze zich terug te vechten door een zeer goede kür neer te zetten. Esther voltigerend op Troubadour welk zijn eerste internationale wedstrijd liep eindigde als tweede. Een zeer knappe prestatie gezien Troubadour zijn geringe ervaring. Een zeer grote teleurstelling voor Lianne op zondag middag. Voordat ze aan haar laatste kür begon stond ze op kop positie voor goud en leek de winst binnen handbereik. Jammer genoeg begon er tijdens haar kür een kind te krijsen. Hierdoor schrok Robin Hood zo erg dat Lianne haar kür niet heeft kunnen afmaken en hierdoor een 0 kreeg.

  Bij de senioren 3* behaalde Carola Sneekes de 4de plaats voltigerend op Troubadour gelongeerd door haar moeder Marjo.  Troubadour wordt aan de familie Sneekes geleend door V.V. de Eenhoorn. En heeft zich tijdens CVI Saumur laten zien als een goed reserve paard  voor aankomend seizoen. Claire de Ridder behaalde een 7de plaats voltigerend op de voor haar onbekende Picadilly. Een tegenvallende technische test gooide wat roet in het eten.

  Al met al was CVI Saumur een gezellige en succesvolle CVI voor de Nederlanders. Een goede start van het seizoen!!

  CVI
  2-4-2013 Goede seizoenstart voor Carola Sneekes in Italië

  Afgelopen weekend ging voor zussen Carola en Esther Sneekes (Callantsoog) het wedstrijdseizoen van start. In een koud en nat Portogruaro (ITA) werden de eerste stappen gezet richting kwalificatie voor het Europees Kampioenschap deze zomer.

   

  De competitie bij de dames kende een sterk bezet deelnemersveld, met onder andere wereldbeker winnares Anna Cavallaro (ITA). Voor haar thuispubliek voltigeerde zij een nagenoeg foutloze competitie, wat resulteerde in de eerste plaats. Carola en Esther voltigeerden op het Italiaanse paard Romano met longeur Alice Sala. Beiden kwamen de verplichte oefeningen en technische test, op een paar kleine fouten na, goed door. In de kür toonde Carola lef door de naald zonder handen uit te voeren. Mede daardoor lukte het haar om de 4e plaats in het klassement te verdedigen en met een 7.638 overall af te sluiten. Esther eindigde op de 16e plaats.

  CVI
  25-3-2013 Wilhelmus klinkt tijdens CVI Epinal

  Dit jaar is er in het internationale voltige een nieuwe klasse, namelijk de 1 sterren klasse. Als je internationaal wil gaan starten, moet je in deze klasse beginnen. Dit weekend werd deze klasse uitgeschreven tijdens een concours in Epinal, Frankrijk. Voltigevereniging de Molen is afgereisd naar Frankrijk om hieraan te kunnen deelnemen.

   

  Voor Voltigevereniging de Molen starten Nicole Zomer en Kevin van Kershaver in de seniorenklasse op het paard Sunnyboy met Maggie van Kershaver als longeur. Beide voltigeurs gingen goed van start op een zeer braaf paard tijdens de verplichte oefening op zaterdag. Dit was tevens het eerste internationale concours van Sunnyboy. Hetzelfde gold voor Kevin van Kershaver als solist en Maggie als longeur. Kevin stond na de plicht 2de met een 5,8. Nicole stond 6de  met een 5,9. Beide voltigeurs hadden als doelstelling een 6 te halen. Vooral voor Kevin was dit belangrijk om door te kunnen naar de 2 sterren klasse.

   

  De zondag begon problematisch met een zieke longeur. Gelukkig werd dit team ondersteund door drie geweldige grooms Simone Zomer, Hans Zomer en Ria Zomer. Met een grote dosis doorzettingsvermogen kon Maggie toch Sunnyboy longeren. Misschien wel hierdoor geïnspireerd voltigeerde Nicole en Kevin een zeer strakke kür. Nicole, met haar kürthema: de Evil Queen uit Snowwhite and the Hunstman, steeg twee plekken in het klassement en werd 4de met een 6,2. Kevin, met zijn kürthema: Captain America een stripfiguur uit de Marvel comics, pakte de winst in het mannenklassement met een 6,2.

  Zo werden de doelstellingen voor dit weekend gehaald op een paard dat zeer geslaagd debuteerde op het internationale niveau. Dit weekend werd afgesloten met het Nederlandse volkslied tijdens de prijsuitreiking.

  Een superleuk begin van ons wedstrijdseizoen, VV de Molen!

  KNHS Voltige commissie
  24-3-2013 Algemene Leden Vergadering KNHS VV
  Woensdag 20 maart jl waren 26 leden naar het KNHS Centrum gekomen voor een vlotte en positieve ledenvergadering. Namens de KNHS aanwezig: Lisanne Kooiker (afdeling sportontwikkeling) & Xander Noë (Manager sportontwikkeling & opleidingen).

  Vele zaken zijn besproken, oa:
  •    Bestuursverkiezing
  •    “in de schijnwerper”
  •    Zilverenspeld Mw. Boelsma
  •    Jaarwerkplan
  •    Sponsoring CVI Ermelo
  Afgesloten werd met een presentatie van Mw. Papma namens de Federatie Paardrijden Gehandicapten om het project Aangepast Voltigeren onder de aandacht te brengen.

  1) Mw. Mafait  was aftredend en niet herkiesbaar, het bestuur droeg mw. de Wolff voor. Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld. Alle leden stemden voor toetreding tot het bestuur door Mw. de Wolff.
  2) Dit jaar konden alle verenigingen een filmpje op facebook plaatsen, waarin ze hun 2012 weergaven. Vijf verenigingen deden mee en het filmpje van FNRS Stal de Wijk kreeg veruit de meeste stemmen. Trainster Petra Huizing nam de prijs in ontvangst.
  3) Mw. Boelsma kreeg door dhr. Loffeld de zilveren KNHS speld voor haar jarenlange inzet voor de voltigesport op alle niveaus. Heddy is momenteel internationaal jurylid en actief lid van het voltige forum.
  4) Het jaarwerkplan is besproken en de regiotrainingen zullen worden uitgebreid met andere activiteiten zoals paardtrainingen. Dit kan ook starten in de regio’s waar nu (nog) geen turntrainingen gestart zijn. Voor de regio’s west en midden zijn we nog opzoek naar coördinatoren!
  5) Stichting CVI Ermelo is door de verbouwing op het KNHS Centrum genoodzaakt om de editie 2013 op een andere locatie te organiseren, dit is het centrum in Deurne geworden. Mede hierdoor zijn de organisatiekosten dit jaar hoger. De organisatie heeft een sponsor verzoek van €2000,- ingediend. Na enige discussie wordt het voorstel van €1000,- sponsoring en €1000,- medegarantstelling (onder protest van het bestuur) ter stemming gebracht. Een meerderheid van de aanwezigen stemt in met dit voorstel.
  De volgende ledenvergadering is op 19 maart 2014.
  Voltige
  17-3-2013 Goede optredens van Nederlandse voltigeurs in Wereldbeker finale
  Een geweldige serie wereldbeker wedstrijden voltige kende dit weekend zijn ontknoping met een finale in het Duitse Braunschweig. Voor Nederland wisten twee Nederlandse solisten zich te plaatsen; bij de dames Carola Sneekes (Callantsoog) en bij de heren Koen Akkerman (Randwijk).
  Voor beide voltigeurs was deelname aan de finale de kroon op een fantastisch seizoen: Waarin Carola als eerste Nederlandse voltigeur de wereldbeker in Parijs wist te winnen. En Koen als eerste Nederlandse heer een podium plaats behaalde tijdens
  de wereldbeker wedstrijd in Bordeaux.

  In deze finale stonden de beste voltigeurs van het wereldbeker seizoen aan de start. In een wedstrijd over twee ronden werd gestreden om de titel. Bij de dames ging de eindoverwinning naar Anna Cavallaro uit Italië (8,972). Nicolas Andreani uit Frankrijk (8,829) wist bij de heren de titel in de wacht te slepen.
  Zowel Carola als Koen lieten in beide rondes zien dat ze een plaats in deze finale waard zijn. Koen startte net als in Bordeaux op het ervaren Zwitserse paard Luk en wist de goede vorm van Bordeaux vast te houden. Koen scoorde overall een
  7,877 (7e). Carola startte op Nolan, het paard waarmee ze ook de wedstrijd in Parijs wist te  winnen. Samen behaalden ze een eindscore van 8.198 en daarmee de 5e plaats.

  Na deze mooie ervaringen in de wereldbeker maken beide voltigeurs zich nu op voor het reguliere internationale wedstrijdseizoen met als doel plaatsing voor de Europese Kampioenschappen in Oostenrijk komende zomer.

  Alle informatie over de wereldbeker voltige is te vinden op de website van de FEI.

  Voltige
  14-3-2013 Wereldbeker Finale weekend start voor Carola Sneekes en Koen Akkerman
  Vanaf morgen start voor Carola Sneekes (Callantsoog) en Koen Akkerman (Randwijk) het finale weekend van de Wereldbeker Voltige in het Duitse Braunsschweig.
  Voor beide voltigeurs is deelname aan deze finale de kroon op een fantastisch seizoen. Carola wist als eerste Nederlandse voltigeur de wereldbeker in Parijs te winnen. Koen behaalde in Bordeaux als eerste Nederlandse heer een podium plaats tijdens een wereldbeker wedstrijd.
  Koen zal starten op het Zwitserse paard Luk, waarmee hij tijdens de laatste wedstrijd een podiumplaats behaalde. Carola start op Nolan met aan de longe haar moeder, Marjo Sneekes.

  De wedstrijd is op zaterdag en zondag live via www.clipmyhorse.de te volgen!
  Alle informatie over de wereldbeker voltige is te vinden op de website van de FEI.
  Voltige
  6-3-2013 FPG-cursus Aangepast Voltige met keuzemogelijkheden
  Voltigeren is een geweldige sport voor G-kids, om kennis te maken met het paard, de motoriek te scholen en te leren samenwerken. G-kids zijn leerlingen van het speciale basisonderwijs en leerlingen van het gewone basisonderwijs met een ‘rugzakje’. De FPG heeft voor Instructeurs PG en Voltigeleiders 2 een leuke en leerzame scholing!
  Je kunt, afhankelijk van je vooropleiding, voor enkele onderdelen kiezen. Alle modules volgen kan ook! Vooropleiding: Instructeur PG of Voltigeleider 2.

  Cursusplaatsen: Odiliapeel, Lierop en Rijsbergen, Noord-Brabant.
  Lestijden: april – juni 2013, dinsdagavonden 17.00– 22.00 uur. Deelnameprijs: € 35 per dagdeel.

  Klik hier voor alle informatie!
  KNHS Voltige Vereniging
  6-3-2013 Algemene Leden Vergadering KNHS VV
  De KNHS Voltige Vereniging nodigt al haar leden uit voor de algemene ledenvergadering. De vergadering zal plaats vinden op woensdag 20 maart 2013 op het KNHS centrum te Ermelo om 20.00 uur.
  Op de agenda staan o.a; Begroting & vaststellen contributie voltigeleden 2014, Stemming sponsoring CVI 2013, Bestuursverkiezing (Mw. Mafait is aftredend en niet herkiesbaar. Het bestuur draagt Mw. N.de Wolff voor. Tegenkandidaten kunnen tot 11 maart a.s., ondersteund door tenminste 10 leden, schriftelijk worden aangemeld bij het secretariaat van de KNHS Voltigevereniging. Alleen meerderjarige leden mogen stemmen).

  Uitreiking “in de schijnwerper” In plaats van een persoon “in de schijnwerper” willen we dit jaar alle verenigingen uitdagen om hun 2012 in een filmpje van maximaal 1 minuut te presenteren. De filmpjes dienen uiterlijk 11 maart op You Tube te staan (stuur een e-mail naar knhsvv@voltige.nl als het filmpje erop staat en je mee wilt doen). Via Facebook zal vanaf 11 maart t/m 19 maart gestemd kunnen worden. Het filmpje van de vereniging dat de meeste stemmen krijgt wint een leuke prijs!

  Na afloop van de ALV zal mevrouw Papma van de Federatie Paardrijden Gehandicapten een voorlichting geven over de vernieuwde cursus "aangepast voltigeren".

  Alle verenigingssecretariaten en leden hebben de agenda en bijbehorende stukken per e-mail ontvangen. Ben je lid van de KNHS VV en heb je niks ontvangen? Stuur dan een  e-mail naar knhsvv@voltige.nl!
  CVI
  5-3-2013 Overnachten bij activiteitenplek de Heerevelden tijdens CVI Deurne!

  Voor het CVI 2013 is een nieuwe locatie gevonden; van 26 t/m 28 april zal CVI 2013 plaatsvinden op NHB Deurne. Vanaf donderdag 25 april 13.00 uur is het hippische centrum  in Deurne geopend voor ontvangst van de deelnemers. Vrijdag 26 april zal om 09.00 uur de veterinaire keuring plaatsvinden, waarna rond 13.00 uur het CVI 2013 zal beginnen met de eerste wedstrijden.

  Op 18 km afstand van het hippische centrum is er de mogelijkheid om gezellig en low budget te overnachten bij Fam. Pierik. Je kunt een eigen tent op zetten of een caravan mee nemen en er is een grote slaapzaal. Verder zijn toilet, douche, stroom, kampvuur en barbecues aanwezig. De prijs voor drie overnachtingen (van donderdag de 25 ste april tot zondag de 28 ste april) is € 60,- per persoon, incl. ontbijt.

  Voor het avondeten mogen jullie zelf zorgen. Er is een beperkt aantal plaatsen dus vol=vol. Voor vragen of om een plekje te reserveren kun je een mail sturen. Contact gegevens vind je onderaan deze pagina

  Wij hopen jullie graag te verwelkomen en wensen alle deelnemers een succesvol CVI Deurne 2013.

  Vriendelijke groetjes namens Activiteitenplek de Heerevelden,

  Fam. Pierik.

  www.activiteitenplekdeheerevelden.nl

  KNHS Voltige commissie
  27-2-2013 Overgangsregeling klasse junioren solo
  Op 1 maart 2013 gaat het nieuwe Wedstrijdreglement Voltige in. In het nieuwe reglement is de klasse Junioren solo opgesplitst in 2 deelklassen, Junioren A en Junioren B. Door de verruiming van de leeftijdsgrens voor deze klasse, was het
  niveauverschil erg groot geworden. Dit wordt nu opgevangen door de opsplitsing.

  Resultaten van 1 januari 2011 tot 31 december 2012 tellen mee bij de indeling van voltigeurs in de klassen Junioren A en Junioren B. In het overzicht via onderstaande link, wordt aangegeven in welke klasse de voltigeur dient te starten per 1 maart 2013.
  In de klasse B vallen alle junioren solisten die minder dan acht keer een 6.0 hebben behaald. In de klasse A vallen de solisten die minimaal acht keer een 6.0 hebben behaald. Bij vier winstpunten mag je naar de volgende klasse promoveren en bij acht winstpunten moet je naar de volgende klasse promoveren. Voltigeurs die, volgens het overzicht, vier tot zeven winstpunten hebben behaald in de klasse Junioren B mogen kiezen in welke klasse zij gaan starten. Zij kunnen in de klasse Junioren B blijven totdat de winstpuntengrens is bereikt, of promoveren naar de klasse Junioren A. Een eenmaal gemaakte keuze is bindend.
  Een Junioren solo mag vanaf 14 jaar de overstap naar de klasse Senioren solo A/B/C maken. Wanneer een solo voltigeur hiervoor kiest is deze keuze bindend en kan diegene niet terug naar de klasse Junioren.
  Heb je vragen over het overzicht van de junioren solisten dan kun je contact opnemen met de afdeling Wedstrijdregistratie:  wr@knhs.nl

  Kijk op deze link voor het overzicht van alle junioren solisten http://knhs.nl/news.asp?pCatID=161&CatID=222&ID=25850&style=1&zoomstyle=11&men=05&ppCatID=222
  CVI
  23-2-2013 Nieuwe locatie voor CVI 2013!

  Als gevolg van de verbouwingsweerkzaamheden op het KNHS Centrum in Ermelo kan het CVI van 2013 niet in Ermelo worden georganiseerd. Voor het CVI 2013 is een nieuwe locatie gevonden; van 26 t/m 28 april zal CVI 2013 plaatsvinden op NHB Deurne.
  Vanaf donderdag 25 april 13.00 uur is het hippische centrum  in Deurne geopend voor ontvangst van de deelnemers. Vrijdag 26 april zal om 09.00 uur de veterinaire keuring plaatsvinden, waarna rond 13.00 uur het CVI 2013 zal beginnen met de eerste wedstrijden.

  Om het CVI 2013 in Deurne weer net zo'n succes te maken als eerdere jaren in Ermelo is de organisatie nog hard op zoek naar sponsoren die het CVI willen steunen en vrijwilligers die gedurende het evenement willen meehelpen als stalwacht, protocollen runner, tribune controleur enz.. Zo kunnen wij er met elkaar voor zorgen dat ook dit CVI weer een geslaagd evenement kan worden!

  Voor sponsortips of om je aan te melden als vrijwilliger mail naar info@cviermelo.nl

  CVI Deurne 2013

  Voltige
  23-2-2013 Voltigekampen deze zomer bij de Wittegheit
  Deze zomer een week op voltigekamp? Dat kan bij Voltigevereniging de Wittegheit!

  Dit jaar hebben wij 3 weken voltigekamp (Week 1, 15 juli  t/m 20 juli  2013, week 2, 5 aug t/m 10 aug  2013 & week 3, 12 aug t/m 17 aug  2013).

  Iedereen kan meedoen, van beginner tot gevorderd. Naast de voltigetrainingen zijn er ook andere activiteiten als een spooktocht en bonteavond.

  Klik hier voor meer informatie! 
  Voltige
  10-2-2013 Podiumplaatsen voor Carola en Koen bij WB Voltige!
  Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse voltigesport stond er zowel een dame als en heer op het podium bij een
  wereldbeker wedstrijd. Dit weekend in het Franse Bordeaux wisten voltigeurs Carola Sneekes (Callantsoog) en Koen Akkerman
  (Randwijk) deze fantastische prestatie te behalen.

  Carola startte in Bordeaux niet op haar vaste paard Nolan, hij kreeg een pauze in  het drukke wedstrijdseizoen. Op Bach Z met longeur Linda Robben heeft ze een solide wedstrijd gevoltigeerd, wat resulteerde in een 2e plaats!

  Koen Akkerman startte ook niet op zijn paard Wiseguy. Hij mocht mee starten op het paard Luk, van winnares bij de dames
  Simone Jaiser (SUI). Dit bleek een succesvolle combinatie en Koen liet twee keer een zeer goede kür zien. Dit leverde hem zijn eerste podium plaats op met een 3e plaats!

  Voor Dustin Wilschut (Nieuw Vennep) verliep de wedstrijd minder goed dan verwacht. Voor Bach Z had hij zijn kür aangepast, daardoor ontbrak de routine. Dustin behaalde de 5e plaats.

  Cindy Sneekes (Callantsoog) zou ook van start gaan in Bordeaux, maar zij had enorme pech. Een kapotte auto zorgde ervoor
  dat zij niet op tijd met haar paard in Bordeaux kon komen en ze zich genoodzaakt zag om zich af te melden.

  De wedstrijd in Bordeaux was de laatste wedstrijd van deze cyclus. Het is nu bekent welke 6 dames en 6 heren zich hebben
  geplaatst voor de finale van 14-17 maart in Braunsschweig (GER).

  Kijk voor alle resultaten op http://results.scgvisual.com/2013/bordeaux/
  Kijk voor alle informatie over de wereldbeker voltige op www.fei.org
  KNHS Voltige Vereniging
  9-2-2013 Voltigewedstrijd Empe afgelast
  De voltige wedstrijd van VV de Oortveldruiters te Empe, welke gepland stond op 14 april a.s. wordt afgelast. De organisatie heeft door diverse omstandigheden helaas tot dit besluit moeten komen. 
  KNHS
  7-2-2013 Wedstrijdreglement voltige versie 2013 staat op de KNHS site
  Vanaf heden staan het nieuwe wedstrijdreglement voltige (versie 2013) en het bijbehorende handboek op de KNHS site (te downloaden via tabje Voltige en dan kiezen voor Reglementen). Het handboek is ook een mooi naslagwerk voor iedereen die wat meer wil weten over de uitvoering van de oefeningen en het gaan van het paard.
  De nieuwe reglementen gelden vanaf de eerste wedstrijd in 2013 (Bunschoten, 17 maart).
  Voltige
  6-2-2013 Voltigeheren op jacht naar WB finale

  Koen Akkerman (Randwijk) en Dustin Wilschut (Nieuw Vennep) zijn de vlaggendragers van de mannelijke voltigeurs in Nederland. Beide heren hebben nog kans zich te plaatsen voor de Wereldbeker Finale. Daarvoor zullen zij beiden komend weekend in Bordeaux goed moeten presteren. De beste 6 dames en heren plaatsen zich voor de finale.

   

  Koen staat momenteel 8e in het tussenklassement en kan met een goede prestatie nog 2 plaatsten stijgen.  Voor Dustin wordt het een moeilijkere opgave, hij staat nu 10e. Bordeaux is de laatste mogelijkheid en beide heren zijn zeer gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten.

   

  In Bordeaux starten ook tweelingzussen Cindy (Schagen) en Carola Sneekes (Callantsoog). Carola is al zeker van plaatsing voor de finale en kan in Bordeaux zonder druk voltigeren. Haar zus Cindy maakt met een wildcard van de organisatie haar debuut in de wereldbekercyclus.

   

  Na dit weekend is bekend welke voltigeurs zich hebben geplaatst voor de finale, welke gehouden wordt van 14-17 maart in Braunsschweig (GER).

  Voltige
  4-2-2013 Voltige op Indoor Brabant

  Vandaag heeft voltigevereniging De Wittegheit groen licht gekregen van Frank Kemperman (sportdirector Indoor Brabant) voor Indoor Brabant 2013.

  De Wittegheit gaat  4 voltige demomstraties te geven op vrijdag 18.00u uur, zaterdag 17.15u en zondag 11.45u en 14.15u.

  Daarnaast de mogelijkheid gekregen om het mechanische paard te plaatsen en mensen kennis te laten maken met de voltigesport. In samenwerking met de KNHS Voltigevereniging zal gezorgd worden voor een mooie promotie voor onze sport tijdens dit evenement.

  Voltige
  31-1-2013 Bijscholing Gezien door de ogen van de jury goed bezocht!
  Afgelopen zondag namen 29 instructeur deel aan de bijscholing “voltige gezien door de ogen van de jury”. De bijscholing was een initiatief van José Oost en Rob de Bruin om trainers met een ander perspectief naar voltige te kijken.
  Het was een geslaagde dag, waarbij de deelnemers 6 workshops aangeboden kregen rondom de thema’s: paard, verplichte oefeningen en kür. Klik hier voor de samenvatting & de presentatie met links naar de filmpjes