Actueel nieuws
 • Koen Akkerman & Carola Sneekes in de top 10 FEI Ranking!
 • Carola Sneekes tekent sponsorcontract
 • Hippiade voltige
 • Jacques Ferrari, regerend Europees Kampioen voltige, geeft voltigeclinic op Hippiade Voltige
 • Spandoek actie Hippiade
 • Val betekent einde EK voor Claire de Ridder
 • EK finales zijn begonnen!
 • Claire de Ridder behaald historische finale plaats!
 • Jesse van As grijpt net naast finaleplaats
 • Nederlandse voltigeurs goed van start op EK!
 • EK Voltige gestart!
 • Nederlandse EK Equipe is bekend
 • Tarieven basispaardrijden zijn vastgesteld
 • Hippiade voltige
 • Bijscholing nivo 3 instructeurs
 • Succesvolle 3e editie NVW
 • Esther Sneekes behaald EK kwalificatie in Frenstad
 • Succesvol CVI Boedapest voor Nederland!
 • Nationaal Voltige Weekend 2013
 • CVI Deurne: Nederland opppermachtig in CVI 2*
 •     
  Vorige Volgende
  Voltige
  20-9-2013 Koen Akkerman & Carola Sneekes in de top 10 FEI Ranking!
  Net buiten de top 10 staan bij de dames Esther Sneekes (12e), Roxanne Ruigrok (13e), Cindy Sneekes (14e) en Claire De Ridder (16e).
  Bij de heren staan Dustin Wilschut (14e) en Kevin van Kershaver  (19e) ook binnen de top 20!
  http://fei.org/fei/disc/vaulting/results-rankings
  Voltige
  10-9-2013 Carola Sneekes tekent sponsorcontract
  Nederlands top voltigeur Carola Sneekes heeft gisterochtend een 3 jarig sponsorcontract getekend welke beschikbaar wordt gesteld door het RaboTalentfonds.

  Dit een enorme opsteker voor de medicijnen studente uit Callantsoog. “Voltige is een kleine sport waarin nog weinig geld te verdienen valt,  de sporters betalen bijna alle kosten zelf. Door het RaboTalentfonds kan ik me nu optimaal voorbereiden op de WEG 2014”. Vertelt een blije Carola.

  Talent steunen. Dat is het idee. Rabobank Noord-Holland Noord heeft zich verbonden aan verschillende talenten. De komende jaren nemen wij geen nieuwe talenten meer aan, maar focussen wij ons op de talenten die we onder contract hebben. Die ondersteunen wij financieel en volgen hen in hun weg naar de top!

  Lees hieronder meer over het RaboTalentfonds en Carola.
  http://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/nhn/sponsoring/talenten/
  KNHS
  1-9-2013 Hippiade voltige
  De Hippiade kende dit jaar een primeur, de A solisten toonden naast de verplichte oefeningen en kür ook een technische test. Carola Sneekes deeed dit het beste en prolongeerde haar titel. Het podium werd gecomplementeerd met zus Esther Sneekes op de 2e plaats en Kevin van Kershaver op de 3e plek.
  In de klasse B wist Caston ten Hove de titel op zijn naam te schrijven, gevolgd door Iris Heijboer en Janka Groen.
  EK deelneemster Jesse van As won de junioren rubriek, het zilver was voor Dianne Termeulen en brons voor Sofie van der Laan.

  In de klasse D en C deden te weinig teams mee om een kampioenschap te houden. De inzet van de deelnemende team werd daar niet door beïnvloed en de voltigeurs gingen de onderlinge strijd aan. De klasse D werd gewonnen door VV Top. De winst in de klasse C ging naar De Wittegheit 4.

  De hoogste klasse bij de teams kende 4 deelnemers die met hun spectaculaire kuren het programma van deze Hippiade mochten
  afsluiten. Team de Wittegheit deed dit als beste en werd kampioen, 2e Team Roy Rogers en 3e De Nieuwe Heuvel.
  Voltige
  26-8-2013 Jacques Ferrari, regerend Europees Kampioen voltige, geeft voltigeclinic op Hippiade Voltige

  Op de Hippiade Voltige, zaterdag 31 augustus a.s., zal topvoltigeur Jacques Ferrari (FRA) in de pauze van de Hippiade voltige (12. 30 - 13.00 uur) een voltigeclinic geven. Jacques Ferrari schreef dit jaar al 4 CVI's op zijn naam en regerend Europees Kampioen bij de Senioren Heren solisten.
   
  Jacques zal in de voltigering een aantal trainingsoefeningen laten zien en er is ruimte voor het stellen van vragen. Speciaal voor deze clinic brengt Jacques zijn 7 jarige KWPN ruin Noroc  ( Eurocommerce Memphis x Quick Star x Caletto I, uit de bekende merrie Quintana Z) mee naar Ermelo. Wil jij dus meer weten over hoe deze topvoltigeur traint of heb je een specifieke vraag voor hem, kom dan om 12.30 uur naar de Prins Willem Alexander hal!

  KNHS
  16-8-2013 Spandoek actie Hippiade
  Ook dit jaar valt er voor de maker van het meest originele, mooiste spandoek weer een prachtige prijs te verdienen tijdens de Hippiade voltige!

  Hang je spandoek voor aanvang van de wedstrijd op aanwijzingen van de ringmeester in de wedstrijd hal.
  De prijswinnaar wordt tijdens de prijsuitreiking van de Hippiade voltige bekend gemaakt.

  De winnaar krijgt een "Equine Obstakel" cursus!
  KNHS
  4-8-2013 Val betekent einde EK voor Claire de Ridder
  Voor Claire de Ridder zijn de Europese kampioenschappen in Ebreichsdorf op desastreuze wijze geëindigd. Tijdens de warming -up, komt bij het afspringen haar been tegen de hoef van haar paard Tjekko, met een complexe breuk tot gevolg. Hiermee komt een abrupt einde aan een goed toernooi voor Claire.

  Bondscoach Diana van Klaveren vertelt: “Claire is meteen overgebracht naar het ziekenhuis en zal vandaag nog worden
  geopereerd. We wensen Claire heel veel sterkte en hopen dat ze snel naar huis mag.”
  Naar verwachting mag ze na 3 dagen het ziekenhuis verlaten en  naar Nederland reizen, daar volgt dan een flinke revalidatie periode.

  De titelstrijd bij de senioren dames is zeer spannend, alle dames hebben wat kleine foutjes in hun kür. De Deense Rikke
  Lauman mag zich uiteindelijk kampioene noemen, 2e is Anna Cavallaro (ITA) en 3e Joanne Eccles (GBR).

  De favorieten bij de heren zetten allemaal een nagenoeg foutloze kür neer. Jacques Ferrari (FRA) doet dit het beste en weet de leiding vast te houden, hij wordt europees kampioen, gevolgd door Erik Oese (GER) op de 2e plaats en Stefan Csandl (AUT) op
  de 3e plek.

  Vanmiddag wordt dit EK afgesloten met de finales van de pas-de-deux en de senioren teams.
  KNHS
  3-8-2013 EK finales zijn begonnen!
  De finales zijn begonnen op het EK voltige. Voor de senioren solisten beginnen deze met de technische test. Hierin tonen de voltigeurs een aantal verplichte elementen in een zelf samengestelde kür van maximaal 1 minuut.

  Voor Nederland staat Claire de Ridder in de finale met haar paard Tjekko en longeur Marina Joosten-Dupon. Samen met de Franse Marina vormt Claire dit jaar een vast team op de internationale wedstrijden en dat lijkt zijn vruchten af te werpen tijdens dit Europees Kampioenschap. Marina is zeer ervaren als longeur op internationale evenementen, zo was zij onder andere de longeur van meervoudig europees en wereldkampioen Mathias Lang (FRA).
  De technische test van Claire is voldoende met een 5.980, Tjekko scoort zelfs bij een van de juryleden de hoogste score 8.410! Claire staat nu op de 15e plaats.
  De strijd om het kampioenschap gaat tussen Joanne Eccles (GBR), Rikke Lauman (DEN) en Anna Cavallaro (ITA). Het laatste onderdeel is morgen, dan laten alle finalisten nog eenmaal hun kür zien. Aan het einde van de ochtend is bekend wie zich kampioen mag noemen bij de senioren solisten.

  Thuisland Oostenrijk is dit kampioenschap zeer succesvol bij de junioren. Zij sloten vandaag  het kampioenschap af met 3 maal goud! Daniella Fritz wist bij de dames te winnen en Ramin Simon Rahimi bij de heren.  Ook de titel bij de pas-de-deux ging naar Oostenrijk.

  Alle uitslagen zijn te vinden op www.vaulting2013.com
  KNHS
  2-8-2013 Claire de Ridder behaald historische finale plaats!
  Vandaag stond voor de senioren solisten in het Oostenrijkse Ebreichsdorf de kür op het programma, wie na deze kür bij de beste 15 in het algemeen klassement staat gaat door naar de finale van dit Europees Kampioenschap.

  Claire de Ridder zet een overtuigende kür neer en is hiermee sinds 19 jaar, voor Nederland finaliste in een individueel senioren kampioenschap! De laatste deelneemster die dat wist te presteren is een van haar trainsters Cynthia Danvers. Zij behaalde tijdens de WEG in Den Haag ’94) de 9e plaats.

  “Ik kan het nog steeds niet goed bevatten, het is altijd al een droom van mij geweest om na Cynthia de volgende Nederlandse te zijn die zich kwalificeert voor een finale op een internationaal kampioenschap en nu is het gelukt” verteld een blije Claire na afloop. Ondanks dat haar paard Tjekko wat gespannen is in de ring, weet longeur Marina Joosten-Dupon hem goed te laten galopperen en behaald Claire de 15e plaats (7.035)!

  Naast blijdschap is er ook een behoorlijke teleurstelling te verwerken voor de Nederlandse ploeg. Carola Sneekes, na de verplichte oefeningen 8e, zet een super goede kür neer. Maar ze valt in de laatste seconden van haar paard Nolan, wat haar een behoorlijke aftrek oplevert. Zij komt op de ondankbare 16e plaats (6.939)  in het klassement. Zus Esther Sneekes laat op Nolan een mooie, vlekkeloze kür zien en zij verlaat met een tevreden gevoel dit kampioenschap (20e, 6.607).

  Voor Claire gaat het kampioenschap morgen verder met de technische test en zondag de finalekür.
  Momenteel gaat bij de dames de Deense Rikke Laumann aan de leiding, gevolgd door wereldbeker winnares Anna Cavallaro (Italië) en regerend wereld kampioene Joanne Eccles (Groot-Brittannië).
  KNHS
  1-8-2013 Jesse van As grijpt net naast finaleplaats
  Vandaag stond het 2e onderdeel van de eerste ronde op het programma voor de junioren solisten op het EK voltige in Oostenrijk. Jesse van As stond na het eerste onderdeel op de 19e plaats en Sofie van der Laan op de 25e. Het doel voor vandaag was een goede kür laten zien en daarmee enige plekken stijgen om een plaats in de finale veilig te stellen.

  Sofie van der Laan liet een zeer sterkte kür zien met haar paard CSI gelongeerd door Cynthia Danvers. Ze scoorde hiermee een 6.614 en steeg daarmee enige plaatsen in het algemeen klassement naar de 22e plaats.
  Jesse van As, voltigerend op Pinero met aan de longe Doreth Chatwick, toonde een degelijke kür. Hiermee behaalde ze een 6.880, goed voor de 18e plaats overall. Ondanks deze goede prestaties en verbetering van hun positie in het algemeen klassement bleef een finale plaats net buiten bereik. De beste 15 deelnemers mogen daarin starten. Het klassement wordt aangevoerd door de Oostenrijkse Daniela Fritz, gevolgd door Miriam Esch uit Duitsland en Anais Kristofics-Binder (Oostenrijk).

  Morgen komen de senioren dames in actie, voor hen geldt dezelfde opdracht, het bereiken van de finale!

  Alle uitslagen zijn te vinden op ww.vaulting2013.com

  KNHS
  31-7-2013 Nederlandse voltigeurs goed van start op EK!
  Vandaag begon het Europees Kampioenschap voltige in Ebreichsdorf met de verplichte oefeningen voor alle voltigeurs.
  Alle Nederlandse deelneemsters kwamen in actie, na afloop was bondscoach Diana van Klaveren tevreden met de prestaties. Zowel bij de junioren als de senioren maken we kans op finale plaatsen.

  Junior soliste Sofie van der Laan ging als eerste van start samen met haar paard CSI en longeur Cynthia Danvers liet zij een degelijke verplichte oefening zien met een 5.922 (25e). Daarna volgde Jesse van As op Pinero met aan de longe Doreth Chatwick, zij liet een goede oefening zien met een score van 6.207 (19e). Een voorlopige eerste plaats is voor de Oostenrijkse Daniela Fritz.

  De senioren dames telt 3 Nederlandse voltigeurs; de zussen Esther en Carola Sneekes starten op hun paard Nolan gelongeerd  door Marjo Sneekes. Beiden voltigeerde een goede oefening. “Ik ben tevreden, ik weet niet wat ik beter had kunnen doen” zegt Carola na afloop. Carola staat op een 8e plaats met een 7.590 en Esther op de 22e plaats (6.398). Claire de Ridder met haar paard Tjekko en longeur Marina Dupon-Joosten zagen een keurige oefening beloond worden met de 17e
  plaats (6.950). De eerste plaats wordt bezet door Rikke Laumann uit Denemarken.

  Morgen komen de junioren solisten in de ring met hun kür, de senioren volgen een dag later. Daarna is bekend welke 15 beste
  deelnemers doorgaan naar de finale.

  Alle uitslagen zijn te vinden op www.vaulting2013.com

  KNHS
  30-7-2013 EK Voltige gestart!
  In het Oostenrijkse Ebreichdorf strijden de komende dagen de beste junioren en senioren voltigeurs van Europa om de kampioenschaptitels. Nederland wordt hierbij vertegenwoordigd door 5 dames: Aan de start bij de senioren solisten staan Carola Sneekes (Callantsoog), Esther Sneekes (Callantsoog) en Claire de Ridder (Wassenaar). Bij de junioren zijn dat  Jesse van As (Bergen op Zoom) en Sofie van der Laan (Den Dolder).
  De equipe wordt begeleid door bondscoach Diana van Klaveren en Julia Ridder, team veterinair.

  Voor alle dames is het behalen van een finale plaats de eerste doelstelling. Carola Sneekes heeft dit jaar al een CVI op haar naam weten te schrijven en werd 5e in de wereldbeker. Jesse van As eindigde dit seizoen internationaal al meerdere malen op het podium bij de junioren solisten.

  Vandaag stond de veterinaire keuring op het programma, alle Nederlandse paarden doorstonden deze glansrijk. Na een vrolijke
  opening met een showdans van de Oostenrijkse equipe, zijn de deelnemers, begeleiding en toeschouwers gereed voor een spectaculaire titelstrijd.
  KNHS
  6-7-2013 Nederlandse EK Equipe is bekend

  Namens Nederland mogen 5 dames onze driekleur vertegenwoordigen eind juli in het Oostenrijkse Ebreichsdorf.
  Carola Sneekes (Callantsoog), Esther Sneekes (Callantsoog) en Claire de Ridder (Wassenaar) gaan van start bij de senioren.
  Jesse van As (Hoogerheid) en Sofie van der Laan (Den Dolder) nemen deel bij de junioren.
  Het EK vindt plaats van 30 juli t/m 4 augustus. Kijk voor meer informatie op www.vaulting2013.com.

   

  KNHS
  2-7-2013 Tarieven basispaardrijden zijn vastgesteld
  De tarieven voor basispaardrijden waren met de ingang van het nieuwe discipline reglement niet aangepast. Dit is hersteld, met directe ingang gelden de volgende maximale startgelden:
  Basispaardrijden 1 deelnemers = 7 euro, daarna 1 euro extra per deelnemer. Bijvoorbeeld een 7 tal = 7 euro + 6 = 13 euro.
  KNHS
  1-7-2013 Hippiade voltige
  Zaterdag 31 augustus staat het KNHS Centrum geheel in het teken van de Hippiade, het breedtesport kampioenschap van Nederland. Het kampioenschapsreglement is bekend en kan gevonden worden via:
  https://www.knhs.nl/kenniscentrum/reglementen/kampioenschapsreglement/

  Het vraagprogramma is te vinden via: https://www.knhs.nl/paard-en-sport/knhs-hippiade-2013/vraagprogrammas/

  Nieuw is dat de senioren solisten in de klasse A ook een technische test tonen.
  De procedure voor de stallen zal hetzelfde zijn als afgelopen jaren. Kom je niet in aanmerking voor een stal op het KNHS
  terrein, kijk dan op de onderstaande link voor stallen in de buurt: https://www.knhs.nl/paard-en-sport/knhs-hippiade-2013/stalling-en-overnachting/

  KNHS
  25-6-2013 Bijscholing nivo 3 instructeurs
  Woensdag 26 juni zal de eerste van 2 bijscholingsavonden plaats vinden voor voltige instructeurs nivo 3. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt heeft een uitnodiging ontvangen.

  Voor alle andere voltige instructeurs zal in het najaar op 4 locaties/avonden een bijscholing georganiseerd worden. De uitnodigingen hiervoor zullen t.z.t. worden verstuurd.
  KNHS Voltige Vereniging
  19-6-2013 Succesvolle 3e editie NVW
  In het weekend van 15 & 16 juni vond voor de 3e keer het Nationaal Voltige Weekend plaats, ondanks de verbouwingen op het KNHS Centrum stonden veel verenigingen uit heel Nederland aan de start.
  Op zaterdag werd er in alle teamrubrieken gevoltigeerd. De hele ochtend streden teams in de klasse E om de winst. De 1e plaats bij de E 6/7 tallen was voor Team de Nieuwe Heuvel 2. Bij de 4-tallen won Team Hornedamme 2. De klasse basispaardrijden stap werd gewonnen door Babouschka 2, in galop wonnen de Flevoruiters team 5.
  De klasse D kende 4 deelnemers en werd gewonnen door de Montferlandruiters. In de klasse C was VV de Eenhoorn de enige
  deelnemer. In de klasse B ging de winst naar team de Nieuwe Heuvel.  Voor het beste team in de ochtend en het team met de beste verplichte oefenigingen in het middagprogramma waren sponsorprijzen beschikbaar gesteld door Epple Jeck.
  De zondag stond geheel in het teken van de solisten (63) en duo’s (8). Een mooi en divers deelnemersveld zorgde voor een boeiende wedstrijddag.
  Junioren A: Jesse van As (VV de Molen, Pinero, Doreth Chatwick), Junioren B: Annemarchien Leerink (VV de Zonnehoeve, Toscano, Monique Mafait), Solo C: Jessica van den Bergh (VV de Molen, Pinero, Doreth Chatwick), Solo B: Caston ten Hove (VV de Eemsrakkers, Wise guy, Rian Pierik), Solo A: Kevin van Kershaver (VV de Molen, Pinero, Doreth Chatwick). Kevin was de enige deelnemer aan de technische test, deze wist hij succesvol te tonen aan de jury en behaalde een 6.4.
  Alle uitslagen staan op www.wedstrijdplatform.nl. Extra prijzen voor de best gaande voltige paarden werden beschikbaar gesteld door Kiela Ruitersport.  
  We willen alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor een mooi en sportief voltige weekend!

  CVI
  17-6-2013 Esther Sneekes behaald EK kwalificatie in Frenstad
  Afgelopen weekend werd in een bloedheet Frenštát (CZ) gestreden om de laatste EK kwalificatiepunten van dit seizoen. Voor Nederland kwamen Carola en Esther Sneekes (Callantsoog) aan start in de individuele en de pas de deux competitie. Bij temperaturen die opliepen tot 42°C zetten de dames uit Noord Holland, samen met hun paard Nolan, hun beste beentje voor en dit resulteerde in een dubbele eerste plaats en de felbegeerde EK kwalificatie.
  “Eigenlijk zouden we in Frenštát helemaal niet individueel starten”, vertelt Esther. “Carola had zich in het voorjaar al voor het EK geplaatst, en ik wilde dit vorige week op in Krumke doen. Hier haalde ik de limiet echter niet, dus hebben we last minute besloten dan toch Nolan maar mee te nemen naar Tsjechië.”
  Dat de meiden vanuit Duitsland meteen zijn doorgereden naar Tsjechië, bracht nog wel wat moeilijkheden met zich mee. Moeder Marjo, die normaal gesproken longeert, moest gewoon werken, en ook de muziek en kleding voor de pas de deux lagen nog thuis in de kast. Carola: “Gelukkig kwamen we nu ook drie dagen eerder in Frenštát aan dan gepland. Zo hadden we dus nog tijd om
  de muziek opnieuw te branden en een duo-outfit te improviseren.”

  De beslissing om toch op de geroutineerde Nolan te starten bleek een hele goede. Ondanks de warmte bleef hij gewoon zijn
  best doen en haalde hij met een 7.720 de beste score van de wedstrijd. Carola stond vanaf dag 1 op de eerste plaats. Ze zette een goede verplichte oefening neer (8.063) en had daardoor na de eerste dag een ruime voorsprong op de Italiaanse Sylvia Stoppazini (7.485). Een gedegen technische test op zaterdag bevestigde deze voorsprong, waardoor een rommelige kür op zondag de pret voor Carola niet meer kon drukken. Esther stond na de plicht met een 7.424 op de 4e plaats, maar moest haar technische test laten zien op het heetst van de dag. Nolan vond dit te warm en Carola, die bij Esther longeerde, kreeg hem niet op tijd aan de hulpen. Ondanks dat Esther
  het beste eruit heeft gehaald zakte ze twee plaatsen. Op zondag revancheerde ze zich echter en wist door een nagenoeg foutloze kür uiteindelijk als 5e te eindigen, en haar tweede EK kwalificatie te behalen.

  In de pas de deux competitie ging het niet om EK kwalificatie maar om promotie naar de 3* klasse. Esther: “We zijn vorig jaar duo gaan doen voor de lol. Gewoon om eens wat anders te doen naast onze solo training. Dit ging echter best goed, daarom zijn we dit jaar internationaal gaan starten.”
  De zussen bleven de concurrentie ruim voor en behaalden met twee stabiele ronden een eerste plaats en de noodzakelijke promotiepunt. Carola: “Het is super gaaf om nu 3* te mogen starten en ons volgend jaar misschien voor het WK te kunnen plaatsen. We zullen wel serieuzer moeten gaan trainen als we dat willen behalen. Echter duo is leuk voor de afwisseling en we zullen er hard voor werken, maar het blijft een nevenactiviteit. Solovoltige blijft onze prioriteit hebben.”
  CVI
  2-6-2013 Succesvol CVI Boedapest voor Nederland!
  Afgelopen dagen namen 3 Nederlandse voltigeurs deel aan een internationale voltige wedstrijd in Hongarije. Doel was het behalen van de kwalificatienorm voor het EK, komende zomer in Oostenrijk. Koen Akkerman (Randwijk) werd eerste bij de senioren heren met een 7.1, tevens de EK norm. Cindy Sneekes (Schagen) behaalde bij de senioren dames de 5e plaats met een 7.1 (ook EK norm). Céline Kaag (Schagerbrug) werd bij de junioren 6e. Het Nederlandse paard Kcm Vaultinghorses Bram was het beste paard van het weekend met een score van 8.6. Het succes werd compleet doordat longeur Maurits de Vries (Schagen) werd verkozen tot longeur van het weekend!
  KNHS Voltige Vereniging
  31-5-2013 Nationaal Voltige Weekend 2013
  We zijn blij dat we ook dit jaar weer een groot aantal voltigeurs van voltige verenigingen uit heel Nederland op het
  Nationaal Voltige Weekend mogen verwelkomen. Omdat het KNHS Centrum dit jaar verbouwt wordt zijn een paar zaken waar we rekening mee moeten houden in de organisatie en daarom een paar mededelingen:
  Alleen als je een stal vóór 8 juni hebt gereserveerd (via mail aan knhsvv@voltige.nl) kun je een stal gebruiken, dit is een tentstal (25,- per paard per dag).
  Hetzelfde geldt voor het overnachten in de vaste tenten die door de KNHS worden opgebouwd. Overnachten kost 20,- p.p. incl. ontbijt. Zelf slaapzak en kussen meenemen.
  Gewoon kamperen kan ook (8,50 tent, 19,- caravan per nacht), graag ook dit vooraf reserveren.

  Graag willen we iedereen vragen die dat nog niet gedaan heeft om vóór 8 juni de beoordelingsstaten op te sturen.

  De inschrijving sluit 1 juni. Alle deelnemers die zich na deze datum afmelding zijn het volledige startgeld verschuldigd.

  We proberen z.s.m. de startlijst te publiceren op www.wedstrijdplatform.nl.

  Dit jaar zijn er prijzen voor de bestgaande paarden beschikbaar gesteld door Kiela Ruitersport! Ook zijn er door Epple Jeck
  sponsor prijzen voor de teams!

  CVI
  29-4-2013 CVI Deurne: Nederland opppermachtig in CVI 2*

  Caston ten Hove schreef dit weekend de klasse senioren CVI2* heren solo op zijn naam, bij de dames  solo CVI2*  kleurde het podium geheel oranje met de overwinning voor Lianne de Groot en bij de teams CVI2* was er een mooie tweede plaats voor team De Wittegheit 2.  Nederland was oppermachtig in de klasse CVI2* op het CVI 2013 (internationale voltigewedstrijd), welke dit jaar van 26 t/m 28 april plaatsvond op NHB Deurne.

  In de senioren klasse CVI3* werd Nederland ook goed vertegenwoordigd. 5 dames, 2 heren en 2 teams namen in het sterke deelnemers veld in deze klasse deel aan de internationale competitie. Bij de dames bleken de uit Denemarken afkomstige Rikke Laumann en de Nederlandse Carola Sneekes aan elkaar gewaagd. Tot op het einde was een spannende strijd wie er op de eerste of tweede plaats zou eindigen. Uiteindelijk bleek Rikke Laumann  in de kür sterker en wist hiermee de klasse CVI3* solo dames op haar naam te schrijven. Carola Sneekes behaalde een eervolle tweede plaats.

  De junioren hebben zich op dit CVI ook goed laten zien. Jesse van As behaalde een podiumplaats (3e) bij de dames solo CVIJ2* vlak achter de Duitse Clara Hartung en de winnares Eira Malmros Mafrinato (SWE). Bij de heren was het een overwinning met een Nederlands tintje. Lambert Leclezio (MAU) voltigeerde op het Nederlandse paard Timothy van de Wilhelminahoeve, gelongeerd door Roos Slottje, naar een mooie 1e plaats.  

  In de klasse CVIJ1* werd Nederland vertegenwoordigd  door  3 aankomende talenten; 2 dames en 1 heer. Celine Kaag en Jorinde Koorneef behaalden respectievelijk een keurige 5e en 6e plaats. Quincy Felicia eindigde bij de heren solo  als 3e.