Actueel nieuws
 • De Wittegheit promoot voltige op Indoor Brabant!
 • Voltigeurs beginnen seizoen in Doha
 • Voorjaarsinstuif
 • Nieuwe datum wedstrijd Wassenaar
 • Podium plaats voor Esther Sneekes in wereldbekerfinale!
 • Esther Sneekes in Wereldbeker finale
 • Team Roy Rogers en Esther Sneekes winnen op Jumping!
 • Voltigeurs sluiten wereldbeker goed af in Leipzig
 • Kadertraining met Lasse Kristensen en Rikke Laumann dit weekend
 • Up-date nationale voltige kleding
 • Kaderleden trainen paarden olv Wim Bonhof en Nationale kleding
 • Nationaal trainingspak voltige
 • Esther Sneekes beste Nederlandse WB Parijs
 • Startveld WB Voltige Parijs telt 4 Nederlanders!
 • Veel Nederlandse voltigeurs starten Wereldbeker!
 • Bijscholing nivo 2 voltige instructeurs
 • Aankomende voltige talenten in perspectievengroep
 • Hippiade 2014
 • Instuif 20 oktober
 • Resultatenkaart verdwijnt per 1 oktober 2013
 •     
  Vorige Volgende
  Voltige
  21-3-2014 De Wittegheit promoot voltige op Indoor Brabant!
  Aanstaande zondag 23 maart verzorgt Voltigevereniging De Wittegheit om 11.45 een show in de hoofdpiste van Indoor Brabant.
  Team 1 presenteert op Triple die deze week teruggekeerd is uit Qatar, hun nieuwe kür. 
  Daarnaast worden op 2 ZZ dressuurpaarden, gereden door eigen amazones, voltigeoefeningen gedaan.
  Zo probeert De Wittegheit, steeds meer kinderen warm te maken voor deze mooie, maar voor velen nog onbekende, tak van de paardensport.

  www.indoorbrabant.com
  CVI
  14-3-2014 Voltigeurs beginnen seizoen in Doha
  Vier Nederlandse solisten hebben de afgelopen dagen deelgenomen aan een zeer bijzonder CVI. De top van de wereldranglijst bij de dames, heren en pas-de-deux ontving een uitnodiging van de organisatie om deel te nemen in Qatar. Dit startveld werd aangevuld met een aantal senioren teams. Op het mooie complex Al Shaqab waren topfaciliteiten beschikbaar voor de paarden en deelnemers. 

  Carola Sneekes (Callantsoog) en Esther Sneekes (Callantsoog) starten op het Hongaarse paard Zakarias. Voor Carola betekende dit haar eerste wedstrijd na een lange revalidatieperiode van een elleboogblessure. Esther begon vol vertrouwen aan dit CVI na het behalen van de 3e plaats in de wereldbekerfinale.
  In de verplichte oefeningen moesten zij nog aan het paard en de entourage wennen, maar desondanks behaalden beide een nette score.  De technische test ging naar tevredenheid en de afsluitende kür wist, met name Carola een goede prestatie neer te zetten, waarmee zij eindigde op de 7e plaats. Esther werd 12e. De wedstrijd bij de dames werd gewonnen door de Zwitsere Simone Jaiser. 

  De heren kende een minder gelukkige start, Koen Akkerman (Randwijk) maakte een fout in de verplichte oefeningen en ook de technische test ging niet vlekkeloos. "Mijn koprol ging niet goed en met buitenwaarts staan was ik te laat, waardoor deze niet meer telde, verteld Koen". Hij wist het toernooi dankzij een goede kür met een positief gevoel af te sluiten op de 11e plaats.
  Voor Dustin Wilschut (Nieuw-Vennep) was het vooraf spannend of hij kon deelnemen. Een enkelblessure opgelopen tijdens een training in de week voor het CVI dreigde roet in het eten te gooien. “Ik ben erg blij dat ik dit mee heb kunnen maken, het is een geweldige ervaring”. Dustin behaalde de 12e plaats. De 1e prijs ging naar de Zwisterse oud wereldkampioen Patrick Looser, die in Doha zijn come-back maakte.

  Esther en Carola namen ook deel aan de pas-de-deux, zij konden zich in beide ronden niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen en behaalden de 7e plaats. Carola: "Het ging in de finale beter dan in de eerste ronde, helaas hadden we een val bij een van de sprongen, maar ja risico nemen hoort erbij".

  Een positieve opmerking is er tenslotte voor de Nederlandse voltigepaarden die naar Qatar waren afgereisd. Triple, met longeur Meta Jans wist zowel bij de solisten als de pas-de-deux goede scores te behalen. De KCM paarden Bram en Zygo met longeur Maurits de Vries deden het goed, Bram wist zelfs, met de Oostenrijkse pas-de-deux Jasmine Linder en Lukas Wacha, de eerste prijs te behalen. 


  Uitslagen:
  Dames Heren
  1e Simone Jaiser (8.123) 1e Patrick Looser (7.709)
  7e Carola Sneekes (6.943) 11e Koen Akkerman (5.905)
  12e Esther Sneekes (6.255) 12e Dustin Wilschut (5.791)
  kijk voor alle uitslagen op www.chialshaqab.com

  KNHS Voltige Vereniging
  23-2-2014 Voorjaarsinstuif
  Op zondag 23 maart 2014 wordt er weer een voltige instuif georganiseerd door de KNHS VV. Dit keer zal hij georganiseerd
  worden voor teams t/m klasse D. In de ochtend zullen wij een programma hebben in de gymzaal te Ermelo. Dit zal in teken staan van coördinatie, ritmegevoel en turnen. In de middag is er een programma op het KNHS centrum in Ermelo, hier hebben we de onderdelen: tontraining, grondoefeningen, paardtraining en “vraag het de jury”. De dag zal beginnen om 10.00 en zal rond 17.00 eindigen.
  Er is een (beperkte) mogelijkheid om aan de paardtraining mee te doen, hiervoor dien je je eigen paard mee te nemen. Mochten er mensen zijn die hun paard beschikbaar willen stellen voor andere teams, kan dit aangegeven worden op het inschrijfformulier.
  Er zijn een aantal stallen beschikbaar (€25,-), graag aangeven op het inschrijfformulier indien je hier gebruik van wilt maken.
             
  In het kort:
  Wat:         Voltige instuif
  Wanneer:     23 maart 2014 10:00-17:00
  Voor wie:     Teams t/m klasse D
  Waar:         Sportcentrum Calluna, Herderlaan 51 Ermelo & KNHS Centrum, de Beek 125 Ermelo
  Opgeven:     voor 7-3-2014 door het inschrijfformulier mailen naar knhsvv@voltige.nl.
  Vol=vol!
  KNHS Voltige Vereniging
  17-2-2014 Nieuwe datum wedstrijd Wassenaar
  De voltige wedstrijd te Wassenaar is verzet van 28 & 29 juni naar zondag 22 juni!
  Kader
  8-2-2014 Podium plaats voor Esther Sneekes in wereldbekerfinale!
  Esther Sneekes behaald voor Nederland een historische podium plaats in de wereldbeker finale in Bordeaux.

  Voor Nederland wist Esther Sneekes zich als enige Nederlandse voltigeur te plaatsen voor de finale. Hierin behaalde ze samen met longeur Carola Sneekes en haar paard Nolan een mooie 3e plaats! Gistermiddag legde Esther in de eerste ronde, met een zeer goede en stabiele kür, de basis voor dit unieke resultaat. In de tweede ronde vandaag wist ze de 3e plaats met succes te verdedigen met opnieuw een goede uitvoering.
  Haar nieuwe kür met het thema Knight Templars werd door de juryleden goed ontvangen. "Ik heb lekker gevoltigeerd en ik heb mooie punten gekregen voor mijn kür".
  Esther voltigeerde op Nolan, niet met moeder Marjo aan de longe, maar zus Carola. Marjo heeft begin januari haar ribben gekneusd en is nog niet voldoende hersteld. "Gelukkig longeert Carola mij ook regelmatig tijdens trainingen en we hebben
  samen met Jumping Amsterdam een goede generale gehad".
  Anna Cavalaro uit Italië prolongeerde haar titel, met opnieuw een zeer musicale kür en na genoeg foutloze uitvoering. Tweede werd de Zwitserse Simone Jaiser.

  In de heren finale ging de strijd zoals vooraf verwacht tussen de Franse voltigeurs Nicolas Andreani en Jacques Ferrari. De kür met het thema Einstein van Nicolas werd door de juryleden het beste gewaardeerd, waardoor ook hij zijn titel wist te prolongeren. Jacques Ferrari werd 2e en Lukas Hepler (SUI) 3e.

  Een primeur dit jaar in de wereldbeker is de pas-de-deux. De finale werd gewonnen door het Oostenrijkse duo Jasmin Lindner en Lukas Wacha. Jasmin en Lukas voltigeren op het Nederlandse paard KCM Vaultinghorses Bram met longeur Maurits de Vries.
  Kijk voor alle resultaten op www.jumping-bordeaux.com en fei.org
  Kader
  5-2-2014 Esther Sneekes in Wereldbeker finale
  Nederland heeft met Esther Sneekes (Callantsoog) opnieuw een deelneemster in de finale van de wereldbeker voltige. Vorig jaar waren zus Carola en Koen Akkerman de eerste finalisten namens Nederland. Vanaf donderdag zal Esther in het Franse Bordeaux de familie eer verdedigen met moeder Marjo aan de longe van Nolan.
  De wereldbekerfinale kent 3 ronden, waarvan de laatste twee ronden meetellen voor het eindklassement. De wedstrijd bestaat alleen uit een kür. Esther zal haar nieuwe kür met het thema Knight Templars tonen. "Tijdens Jumping Amsterdam heb ik deze kür voor het eerst op een wedstrijd gevoltigeerd, dat ging erg goed en geeft mij veel vertrouwen voor de Finale."

  Esther reist samen met moeder Marjo en zus Carola af naar Bordeaux. "Zij vormen mijn vaste team, waardoor ik met een zeker
  gevoel de ring in ga en alles op rolletjes loopt". Natuurlijk ben ik super blij dat ik me geplaatst heb voor de finale, al had ik graag gewild dat ook Carola had kunnen starten. Maar dat is dan een mooie doelstelling voor volgend jaar". Carola moest, door een blessure opgelopen tijdens Horse Event, het wereldbeker seizoen aan zich voorbij laten gaan.
  Verwachtingen ten aanzien van het eindklassement wil Esther niet uitspreken "Ik verwacht dat het heel leuk wordt om aan de
  finale mee te doen, hoewel ik zeer waarschijnlijk wel erg zenuwachtig zal zijn. Ik hoop dat ik twee stabiele ronden kan
  laten zien".

  Bij de dames gaat de strijd zeer waarschijnlijk tussen de Italiaanse Anna Cavalaro, winnares van de wereldbeker 2013 en de Zwitserse Simone Jaiser. De heren finale lijkt een Frans onderonsje te worden tussen regerend Europees Kampioen Jacques Ferrari en landgenoot Nicolas Andreani, winnaar van het vorige seizoen.
  De wereldbeker start aanstaande donderdag en zal zaterdag 8 februari beslist worden.
  Voltige
  26-1-2014 Team Roy Rogers en Esther Sneekes winnen op Jumping!
  Vanochtend liet de Nederlandse voltige top het enthousiaste publiek van de Novotel Jumpertjes kinderochtend zien hoe mooi de voltigesport is. Ademloos volgden zij de verrichtingen van de zes solisten en twee teams die met elkaar de strijd aan gingen in een kürwedstrijd.

  Wereldbeker finaliste Esther Sneekes toonde met haar paard Nolan een zeer goede en overtuigende kür en verzekerde zich daarmee met de 1e plaats bij de solisten, de 2e plaats was voor juniore Casey van der Ven op Wiseguy. Ook de 3e plaats ging naar een juniore, Jesse van As met Duke Miracle.

  De teams van voltigeverenigingen Roy Rogers en de Nieuwe Heuvel wisten het publiek te verbazen met hun küren. Oefeningen met 2 of 3 voltigeurs op het paard werden getoond evenals spectaculaire afsprongen. Team Roy Rogers wist dit het beste te doen en won met hun kür getiteld “have a nice flight”  de wedstrijd. Zij voltigeerden met C.S.I. gelongeerd door Heiko Breilman. Team de Nieuwe Heuvel was in de uitvoering iets onzeker en moest daardoor de winst aan Roy Rogers laten. Hun paard Formaat werd door jury geroemd om zijn galop.

  De wedstrijd werd afgesloten met een ereronde door de prachtige hoofdring onder luid applaus van het vele jeugdige publiek.

  Uitslag:
  Solo
  1.    Esther Sneekes (7,465) - Nolan- Carola Sneekes
  2.    Casey van de Ven (7,388) - Wise Guy - Rian Pierik
  3.    Jesse van As (7,032) - Duke Miracle - Doreth Chatwick
  4.    Kevin van Kershaver (6,765) - Duke Miracle - Doreth Chatwick
  5.    Roxanne Ruigrok (6,751) - Zigoto - Patricia Wilschut
  6.    Koen Akkerman (5,495) - Wise Guy - Rian Pierik

  Team
  1.    Roy Rogers (7,805) - C.S.I. - Heiko Breilman
  2.    De Nieuwe Heuvel (7,109) - Formaat - Barbara van Essen
  Kader
  19-1-2014 Voltigeurs sluiten wereldbeker goed af in Leipzig
  Esther Sneekes, Roxanne Ruigrok en Koen Akkerman hebben goed gepresteerd tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. In het Duitse Leipzig voltigeerden alle drie de Nederlanders naar hun kunnen. Het resultaat was een vierde plaats voor Koen, een zesde plaats voor Esther en Roxanne werd zevende. De wedstrijd, bestaande uit twee ronden, waarin alleen de kür wordt vertoond, begon vrijdagavond. In deze eerste ronde lieten alle drie een redelijke kür zien. Zaterdag, in de tweede ronde, boekte ieder progressie door met meer zekerheid en vloeiende bewegingen te voltigeren.
  Esther voltigeerde op haar eigen paard Nolan, alleen stond dit keer niet moeder Marjo aan de longe maar zus Carola. Maar ondanks deze wijziging, liet Esther beide dagen een goede kür zien. Roxanne kon voor deze wereldbeker starten op het Duitse paard Polan, gelongeerd door Claudia Westerheide. In de eerste ronde was Polan gespannen en galoppeerde hij in een erg hoog tempo. In de tweede ronde ging dat beter en kon Roxanne makkelijker haar oefeningen uitvoeren. Koen startte op KCM vaultinghorses Bram met longeur Maurits de Vries. "Ik kwam vrijdag niet goed uit op de muziek en hield de oefeningen niet lang genoeg vol. Dat ging zaterdag een stuk beter".
  Bondscoach Diana van Klaveren is tevreden. Nadat de Nederlanders tijdens de voorgaande wereldbeker wedstrijden niet hadden kunnen laten zien wat ze kunnen, wisten ze dit in Leipzig wel te doen. Vooral Koen en Roxanne hadden tijdens eerdere wedstrijden te kampen met een zeer gespannen paard tijdens hun kür.
  De wedstrijd in Leipzig werd bij de dames gewonnen door Anna Cavallaro (ITA). Lukas Heppler (SUI) wist te winnen bij de heren. Dit was de laatste wereldbeker wedstrijd. De finale vindt het tweede weekend van februari plaats in Bordeaux. De beste zes dames en zes heren van de wereldbekercyclus plaatsen zich hiervoor. Voor Nederland komt dan Esther Sneekes aan de start, Koen Akkerman is reserve.

  Kijk voor alle uitslagen en standen op www.fei.org.
  Kader
  10-1-2014 Kadertraining met Lasse Kristensen en Rikke Laumann dit weekend

  In het weekend van 11 en 12 januari krijgen alle kaderleden en leden van de perspectievengroep training van Lasse Kristensen en Rikke Laumann.

  Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken. De trainingen vinden beide dagen plaats op het Ruitersportcentrum te Lisse.

  Globaal zal het programma er als volgt uit zien: ochtend longeren en ton, in de middag voltigeren en paardtraining tijdens de voltige.

  KNHS
  20-12-2013 Up-date nationale voltige kleding
  Nationale voltigekleding update: veel voltigeurs hebben de nieuwe uniforme kleding al gepast en besteld. Mocht je nog willen passen dat kan. Zaterdag 11 januari tijdens de kader training in Lisse is de gelegenheid om de pakken te passen van 11.00 tot 14.00 of op afspraak tot en met 10 januari bij in Lisse bij Jeroen Rijpstra (contact via mail j.rijpstra@online.nl)
  Kader
  15-12-2013 Kaderleden trainen paarden olv Wim Bonhof en Nationale kleding
  Vandaag kregen de voltige paarden alle aandacht.  Oud bondscoach Wim Bonhof gaf alle ruiters van de kaderpaarden individuele aanwijzingen om het gaan van de voltige paarden te verbeteren. De training van een voltigepaard bestaat naast het werk aan de longe, natuurlijk ook uit een goede basis onder de man. Hierbij is het goed gebruiken van de paardenrug en het activeren van de achterhand het belangrijkste uitgangspunt.  De komende weken gaan de ruiters en longeurs hiermee thuis aan de slag en in een trainingsweekend begin januari wordt met de Deense toplongeur, Lasse Kristensen, de puntjes op de i gezet.
  De perspectievengroep had vandaag ook een voltigegerichte training onder leiding van Roos Slottje en Meta Jans. Daarnaast stond vandaag een pas sessie voor uniforme kleding op het programma.  Alle voltigeurs die komend jaar internationaal starten kunnen een traingspak aanschaffen.  De kaderleden en perspectieven groep krijgen dit pak van de KNHS. Doel is om op internationale evenementen als Nederlandse equipe een uniforme uitstraling te hebben.
  KNHS
  10-12-2013 Nationaal trainingspak voltige
  In 2014 ligt het in de bedoeling dat de voltigeurs/longeurs die op CVI's starten duidelijk als Nederland herkenbaar zijn. Zeker bij de prijsuitreiking zal dit een mooie uitstraling geven!
  Er is dan ook een prachtige set in de maak bestaande uit Presentatie(trainings)pak, polo en tas. Kaderleden en perspectieven krijgen deze set vanuit de KNHS. Alle voltigeurs (en longeurs) die wél CVI starten maar momenteel niet in het kader opgenomen zijn, kunnen de set éénmalig met grote korting aanschaffen 65,--€. Zondag aanstaande zal er tijdens de kadertraining te Ermelo een doorpas plaatsvinden.  Ook de niet kaderleden wordt de mogelijkheid geboden zondag 15 december op KNHS Centrum te Ermelo, van 10.00 tot 16.00 uur te komen doorpassen. Mocht je als voltigeur/longeur wel een set willen bestellen maar niet willen doorpassen, mail je bestelling dan naar m.mafait@icloud.com.
  De set is altijd later te bestellen maar zal dan 125,--€ excl.btw gaan kosten.
  Voltige
  3-12-2013 Esther Sneekes beste Nederlandse WB Parijs
  Afgelopen weekend werd in Parijs de tweede wereldbeker wedstrijd van dit seizoen voor de voltigeurs afgewerkt. Voor
  Nederland kwamen 3 dames en 1 heer in actie.
  Esther Sneekes was de beste Nederlandse voltigeur, zij liet twee goede rondes zien en behaalde daarmee een 6e plaats in het eindklassement. Haar paard Nolan, gelongeerd door moeder Marjo heeft al veel ervaring op dergelijke toernooien en liep geroutineerd. Voor de andere Nederlandse paarden bleek de prachtige ambiance erg indrukwekkend. Zij waren gespannen in de ring. Hierdoor konden Cindy Sneekes, Roxanne Ruigrok en Koen Akkerman niet optimaal voltigeren en eindigden zij onderin het klassement.
  De wedstrijd werd gewonnen door de Britse Joanne Eccles (dames) en Jacques Ferrari uit Frankrijk (heren). Dit jaar staat de pas-deux voor het eerst op het wereldbekerprogramma voor voltigeurs en de wedstrijd in Parijs werd gewonnen door het Duitse duo Pia Engelberty en Thorben Jacobs.

  De volgende wereldbekerwedstrijd voor de Nederlandse voltigeurs is Leipzig (16-19 januari 2014).

  Klik op onderstaande link voor alle uitslagen:http://www.jump-results.com/OPEN/salonffe13dv.htm
  Voltige
  28-11-2013 Startveld WB Voltige Parijs telt 4 Nederlanders!

  Morgen gaat de tweede wedstrijd in de Wereldbekercyclus voltige van start. Plaats an handeling is Salon du Cheval, te Parijs. Een grote delegatie Nederlandse voltigeurs zal daar de prachtige wedstrijdarena betreden.  Vorig jaar kende de wedstrijd in Parijs een Nederlandse winnares met Carola Sneekes, zij staat door een blessure echter aan de kant.

  Koen Akkerman, Roxanne Ruigrok, Cindy Sneekes en Esther Sneekes komen vrijdag en zaterdag in actie. Voor Koen is het de 2e start dit seizoen, voor de dames begint hun wereldbekerseizoen in Parijs. De wedstrijd bestaat uit een 1e en 2e ronde kür, waarna een klassement wordt opgemaakt. Deze resultaten tellen mee met de andere wereldbeker uitslagen en op basis hiervan vindt plaatsing voor de finale plaats in Franse Bordeaux begin februari 2014.

  Meer informatie over deze wereldbeker is te vinden op www.salon-du-cheval.com

  Voltige
  31-10-2013 Veel Nederlandse voltigeurs starten Wereldbeker!

  Komend weekend gaat de Wereldbeker Voltige van start in München. Gevolgd door wedstrijden in Parijs, Salzburg en Leipzig. De finale vindt plaats in Bordeaux (7-9 feb), hieraan mogen de 6 beste dames en 6 beste heren deelnemen. Dit jaar hebben veel Nederlandse voltigeurs zich weten te plaatsen voor de Wereldbeker.


  Koen Akkerman heeft afgelopen jaar al geproefd aan de wereldbekerwedstrijden en zet dit jaar in op het behalen van een finale plaats bij de heren. Koen zal aan alle 4 de wedstrijden deelnemen; “ik heb de beschikking over meerdere paarden en zo kan ik hun ervaring laten opdoen op dit niveau”. Kevin van Kershaver heeft van de organisatie in München een wildcard gekregen.


  Esther Sneekes heeft vorig jaar met een wildcard aan 2 wereldbekerwedstrijden mee mogen doen en heeft zich nu op basis van het wedstrijdseizoen geplaats. Zij neemt deel aan de wedstrijden in Parijs en Leipzig. Ze heeft veel zin in de wedstrijden; “ik ben een nieuwe kür aan het trainen en ik hoop deze in Parijs te kunnen laten zien”.
  Cindy Sneekes en Roxanne Ruigrok debuteren dit jaar. Voor hen is deelname een mooie ervaring en hun doelstelling is op dit podium hun beste oefeningen te laten zien.
  Het wereldbekerseizoen gaat aan Carola Sneekes (finaliste 2013) vanwege een blessure voorbij. Zij richt zich op herstel van haar blessure en hoopt zich te kunnen plaatsen voor de Wereldruiterspelen. Hetzelfde geldt voor EK finaliste Claire de Ridder, zij raakte in de laatste ronde van het EK afgelopen zomer ernstig geblesseerd aan haar enkel. Haar revalidatieproces vordert gestaag en zij verwacht in januari de voltigetrainingen weer op te kunnen pakken.

  KNHS
  29-10-2013 Bijscholing nivo 2 voltige instructeurs
  De bijscholingen voor de voltige nivo 2 instructeurs staan gepland! Je kan je nu aanmelden voor een van deze avonden. Alleen als je, je aanmeld kun je deelnemen!Aanmelden kan bij: c.van.de.ven@knhs.nl graag vóór 7 november.
  13 nov Odiliapeel
  14 nov Lunteren
  21 nov Assen
  28 nov Lisse
  Kader
  24-10-2013 Aankomende voltige talenten in perspectievengroep

  De leden van de perspectievengroep voltige mochten gistermiddag deelnemen aan de start bijeenkomst van het Rabo talentenplan op Sportcentrum Papendal. Het Rabo talentenplan is voor aankomende talenten in de Olympische disciplines, de perspectieven groepen zijn voor de niet Olympische disciplines.

  De bijeenkomst was zeer leerzaam en interessant met presentaties van o.a. Joep Bartels over de talenten kijkwijzer, Tim Lips en Nienke van Roekel over teambuilding,  Jeroen Dubbeldam en Sjaak Sleiderink over motivatie en paardenkennis en Emile Hendriks over management en ondernemen. 

  De perspectievengroep voltige bestaat uit: Juliette de Graaf, Celine Kaag, Jorinde Koorneef, Annebeth Kubbe, Wessel Kuijpers, Arthur Siedel, Charlotte Seidel, Casey van der Ven & Maaike Zelvelder. De perspectieven groep wordt begeleidt door bondscoach Diana van Klaveren en zal deelnemen aan trainingen met het topsportkader voltige. Deze bestaan onder andere uit turntrainingen.

  Daarnaast zijn de topsport kaders voor de voltige bekend gemaakt door bondscoach Diana van Klaveren. Het nieuwe seizoen ging vorige week dinsdag met een gezamenlijke meeting van start. Voor veel senioren voltigeurs is het vizier gericht op plaatsing voor de WEG 2014. 

  Het A-kader bestaat uit Claire de Ridder, Esther Sneekes en Carola Sneekes. Het B-kader wordt gevormd door Koen Akkerman, Sofie van der Laan, Roxanne Ruigrok, Cindy Sneekes en Dustin Wilschut. 

  Jesse van As is momenteel de enige voltigeur in het junioren kader. Voor haar is deelname aan de Europese kampioenschappen in Hongarije komende zomer een belangrijk doelstelling.

  KNHS
  23-10-2013 Hippiade 2014
  De pony Hippiade valt komend jaar tegelijk met de Wereld Ruiter Spelen in Frankrijk.  Daarom zal de Hippiade Voltige in 2014 niet samengehouden worden met de Hippiade Pony’s. De Hippiade Voltige wordt gehouden op 13 september 2014 tegelijk met de Hippiade Mennen.
  KNHS Voltige Vereniging
  5-10-2013 Instuif 20 oktober
  Zondag 20 oktober aanstaande vindt de najaarsinstuif, georganiseerd door de KNHS VV plaats in Ermelo. Deze dag staat geheel in het teken van de training van het paard met medewerking van o.a. Diana van Klaveren en Wim Bonhof.
  Voor enkele onderdelen van het programma is het mogelijk om zelf een paard mee te nemen. Er is beperkte mogelijkheid voor  het met eigen paard deelnemen aan de clinics. Bij overinschrijving kiezen wij paarden uit.

  Het programma ziet er als volgt uit:
  09.30u     Presentatie over het tot stand komen van het paardencijfer op wedstrijden
  11.00u    Involtigeren van een groen voltigepaard (clinic)
  12.30u  Lunchpauze
  13.00u    Training van voltigepaarden onder het zadel (clinic)
  14.00u    Longeertraining voor voltigepaarden (clinic)
  15.30u    Presentatie over paardenwelzijn en het vinden van het juiste voltigepaard

  De uitnodiging is inmiddels naar alle verenigingssecretariaten verstuurd. Graag willen we weten hoeveel personen we kunnen verwachten op de instuif, dus het vriendelijke verzoek is om uiterlijk woensdag 16 oktober te laten weten met hoeveel personen je komt (per mail naar knhsvv@voltige.nl).
  KNHS Voltige commissie
  29-9-2013 Resultatenkaart verdwijnt per 1 oktober 2013
  Het afgelopen jaar is de KNHS gestart met het vermelden van alle standen via hun website. Dit is mogelijk geworden door de digitalisering van de wedstrijduitslagen. Als gevolg hiervan dragen de resultatenkaarten weinig meer bij aan de puntenregistratie. Daarom is door het Voltigeforum besloten dat per 1 oktober 2013 de resultatenkaarten komen te vervallen. Na iedere wedstrijd stuurt de wedstrijdorganisatie de resultaten naar de KNHS, zij verwerken de resultaten in het standen overzicht, welke terug te vinden is op de KNHS website: https://www.knhs.nl/kenniscentrum/deelname-aan-wedstrijden/deelname-aan-voltige-wedstrijden/voltige-standen/