Actueel nieuws
 • Inschrijven Hippiade voltige kan tot 16 augustus
 • Eén Nederlandse voltigeur naar EK junioren
 • CHIO Aken: Nederlandse voltigeurs 5e in de Nations Cup
 • Claire de Ridder voltigeert goede wedstrijd
 • Weekblad Elsevier zoekt voltige model!
 • Koen Akkerman voltigeert naar 3e plaats in Hongarije
 • Twee dagen voltige op NHC levert mooie resultaten op
 • Eerste WK Voltige voor Junioren naar Nederland
 • Carola Sneekes voltigeert naar het podium in Wiesbaden
 • Opnieuw veel voltigeurs in actie tijdens het Nationaal Voltige Weekend
 • Vooral positieve resultaten voor voltigeurs in België
 • CVI Frenstat: Voltigeur Carola Sneekes behaald selectie punt WEG!
 • Claire de Ridder sluit CVI goed af!
 • 3 overwinningen, 6 podiumplaatsen en beste teampaard voor Nederland op CVI Ermelo
 • Quincy Felicia (NED) wint CVI1*!
 • Holland's got Talent zoekt voltige act
 • Kwalificatie eisen deelname internationale wedstrijden
 • Voltigekampen Voltigeverenging De Wittegheit (Odiliapeel)
 • KNHS Trainerseminar voltige, schrijf je nu in!
 • Turntrainingen
 •     
  Vorige Volgende
  KNHS
  25-7-2014 Inschrijven Hippiade voltige kan tot 16 augustus
  De zomer is in volle gang en dat betekent dat de verschillende kampioenschappen naderen. Te beginnen met de Europese Kampioenschappen voltige voor junioren in Hongarije. Eind augustus gaan in het Franse Normandie de Wereld Ruiter Spelen van start en op zaterdag 13 september staat de Hippiade voltige gepland.

  Inschrijven voor de Hippiade Voltige kan tot 16 augustus. Kijk op onderstaande link voor meer informatie: https://www.knhs.nl/kenniscentrum/kampioenschappen/knhs-kampioenschappen/hippiade/vraagprogrammas/
  Kader
  16-7-2014 Eén Nederlandse voltigeur naar EK junioren

  Bondscoach Diana van Klaveren zal alleen Jesse van As afvaardigen naar het EK Voltige voor Junioren in het Hongaarse Kaposvar. Dit EK wordt van 30 juli tot en met 3 augustus gehouden.

  Diane van Klaveren licht toe: “Jesse is echt het grootste junioren talent dat we hebben. Ze presteert heel constant en ook haar paard Duke Miracle doet het heel goed. Ze is nu 17 en kan dus volgend jaar ook nog deelnemen aan het allereerste WK Voltige voor junioren dat in Ermelo georganiseerd gaat worden.” Als longeur van paard Duke Miracle zal Doreth Chatwick mee gaan.

  Het WK Voltige 2015 voor junioren wordt volgend jaar van 5 tot en met 9 augustus in Ermelo georganiseerd.

  CVI
  13-7-2014 CHIO Aken: Nederlandse voltigeurs 5e in de Nations Cup
  Voor alle paardensporters is CHIO Aken altijd een bijzondere wedstrijd om aan deel te nemen. Voor de voltigeurs is dat zeker het geval. Aken staat garant voor een goede organisatie en een sterk internationaal deelnemersveld. Maar ook omdat dit een van de weinige wedstrijden is waar een Nations Cup plaats vindt.  Vandaag starten Carola Sneekes, Kevin van Kershaver en Team Roy Rogers voor Nederland. In de Nations Cup komen een dame, heer en een team per land aan de start en zij laten allen hun kür zien. Deze resultaten worden bij elkaar opgeteld en  hiervan wordt een klassement opgemaakt. In het startveld met 2 Duitse teams wist Nederland een mooie 5e plaats te behalen.

  Gister werden de CVI 3* wedstrijden al afgesloten. Voor Nederland stonden Carola en Esther Sneekes en Cindy de Vries-
  Sneekes bij de dames aan de start. Alle drie presteerden niet optimaal en kende kleine foutjes. Carola behaalde de hoogte klassering met een 16e plaats in het sterke deelnemersveld. Bij de heren had Kevin van Kershaver pech, zijn paard Pinero bleek na de technische test niet fit genoeg om de wedstrijd af te ronden. In de Nations Cup kon hij op het Engelse paard ILPH Islay deelnemen. Koen Akkerman was de andere Nederlandse voltigeur, hij had in de technische test een val, waardoor een goede eindklassering niet meer mogelijk was.
  In de pas de deux kwamen zussen, Carola en Esther met een goede uitvoering van hun kür op Nolan met moeder Marjo Sneekes
  aan de longe tot resp. een 6e en 7e plaats. Team Roy Rogers maakte de Nederlandse equipe compleet, zij voltigeerden op Hercules een degelijke wedstrijd en toonde een zeer sterke kür. Hierdoor behaalden zij de 11e plaats.

  Resultaten Nederlanders:
  Dames CVI 3*
  16e Carola Sneekes - Nolan- Marjo Sneekes (7.201)
  20e Esther Sneekes -  Nolan - Marjo Sneekes (6.750)
  22e Cindy de Vries- Sneekes- KCM Vaultinghorses Zygo - Maurits de Vries (6.659)

  Heren CVI 3*
  18e Koen Akkerman - KCM Vaultinghorses Zygo - Maurits de Vries (5.930)
  Kevin van Kershaver - Pinero - Doreth Chatwick (DNF)

  Pas de deux
  Carola en Esther Sneekes - Nolan - Marjo Sneekes (1e ronde 6e 7.383, 2e ronde 7e 7.628)

  Teams 3*
  11e Roy Rogers - Hercules - Cynthia Danvers (6.389)
  CVI
  30-6-2014 Claire de Ridder voltigeert goede wedstrijd
  De meeste volgers van de voltigesport kunnen zich het nog goed herinneren, tijdens de warming-up voor de finale van het EK
  afgelopen zomer in Oostenrijk liep Claire een ernstige enkel blessure op. Een jaar intensieve revalidatie volgde en nu in de aanloop naar de Wereldruiterspelen komen ook de resultaten op de wedstrijd. Afgelopen weekend behaalde Claire de Ridder in het Duitse Krumke, met haar paard Tjekko, gelongeerd door Lasse Kristensen de 10e plaats met een mooie score van 7.325. 
  In Krumke namen naast Claire ook Cindy Sneekes, Roxanne Ruigrok en Diede Pierik deel aan de wedstrijd. Voor alle 3 verliepen de testen niet geheel naar wens en vielen de resultaten enigszins tegen. Bij de junioren solisten maakte Casey van der Ven op voorhand kans op een plaats in de 2e ronde, een val in de kür verhinderde dat. Celine Kaag en Arthur Seidel deden ook mee in de junioren rubriek, zij behaalden respectievelijk de 19e en 6e plaats.

  Alle resultaten kun je vinden op http://cvi-krumke.jimdo.com/results/
  CVI
  28-6-2014 Weekblad Elsevier zoekt voltige model!
  Het weekblad Elsevier wil graag een fotoreportage maken over de kleding van amazones in de verschillende hippische disciplines en nu zoeken ze (op korte termijn) nog een dame uit de voltigesport die het leuk vindt om mee te werken aan een fotoreportage en een interview over voltigekleding.
  Ben jij degene die ze zoeken en heb je tijd en zin om hier aan mee te werken? Stuur dan voor 1 juli een e-mail naar knhsvv@voltige.nl. Bij voorkeur met een foto van je pakje. De redactie van Elsevier zal iemand kiezen uit de inzendingen.
  CVI
  24-6-2014 Koen Akkerman voltigeert naar 3e plaats in Hongarije
  In Hongarije namen drie Nederlandse solisten deel aan de internationale voltigewedstrijd afgelopen weekend. Koen Akkerman, startend op KCM Vaultinghorses Zygo kende een goed toernooi en wist beslag te leggen op de 3e plaats in het eindklassement met een 6.987.
  Cindy Sneekes voltigeerde ook op Zygo met aan de longe Maurits de Vries, zij behaalde in het dames toernooi een mooie score (7.150) wat resulteerde in de 5e plaats. Claire de Ridder vormde met het paard Jaszol en longeur Natalia Sandor een gelegenheidscombinatie, zij behaalden de 10e plaats met een 6.927.

  Alle drie de voltigeurs reizen nu door naar CVI te Krumke (Duitsland). Koen zal hier met het DVT de Eemsrakkers van start gaan, Cindy en Claire in de CVI 3* solo klasse.

  Alle resultaten van CVI Hongarije zijn te vinden op www.vaultingresults.com
  KNHS Voltige Vereniging
  16-6-2014 Twee dagen voltige op NHC levert mooie resultaten op
  Het Nationaal Voltige Weekend vond afgelopen weekend plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Voor veel voltigeurs was het indrukwekkend om in de mooie Amaliahal te mogen voltigeren.

  Op zaterdag kwamen uit alle windstreken teams naar Ermelo om deel te nemen van klasse basis tot het hoogste niveau. Vooral in de basis en E klasse stonden veel teams op de startlijst. In de klasse E wisten 7 teams een winstpunt te halen, de eerste prijs ging naar Any Dale. De klasse D kende ook een mooi deelnemersveld, hierin behaalde de meesten ook een hippiadepunt. De winst ging naar Den Helder, afd. Schoorl met hun paard Tippo E.
  Voor de teams in de klassen C, B & A was kwalificatie voor de Hippiade een belangrijk doel. In de klasse C ging de winst naar Wittegheit team 3, in de klasse B naar VV Groenendaal en in de klasse A naar DVT de Eemsrakkers. De laatste verdiende met deze prestatie ook een startbewijs voor de internationale wedstrijd in Krumke (26-29 juni).

  De zondag kende een geweldig deelnemers aantal vooral bij de junioren solisten. In de junioren B klasse deden 24 voltigeurs mee. Elle van Dijk (VV de Wittegheit) deed dit het beste met haar paard Ulina. Jesse van As wist de junioren A klasse te winnen met Duke Miracle (VV de Molen).
  ’S Middags kwamen alle senioren aan de start. In de klasse C won Klaudia Arends met Attentie (VV de Eemsrakkers). Voor Attentie was het zijn eerste voltigewedstrijd, een goed debuut! In de klasse B waren 15 starts, waarvan Joske van Koelen (VV Groenendaal) met Timothy van de Wilhelminahoeve de hoogste score behaalde met een goede proef. De klasse A werd gewonnen door Kevin van Kershaver (VV de Molen), met ruime afstand was hij de beste met zijn paard Pinero en longeur Doreth Chatwick. Het Nationaal Voltige Weekend werd afgesloten met de technische test, hierbij ging de winst opnieuw naar Kevin van Kershaver.

  Voor alle uitslagen kun je kijken op www.wedstrijdplatform.nl.
  Voltige
  11-6-2014 Eerste WK Voltige voor Junioren naar Nederland
  In 2015 zal voor het eerst in de internationale voltige geschiedenis een Wereld Kampioenschap Voltige voor Junioren worden georganiseerd.  Dinsdag 10 juni  is bekend gemaakt dat Nederland gastland zal zijn voor dit WK. Het WK Voltige voor Junioren  2015 zal van  5 t/m 9 augustus 2015 plaatsvinden op het Nationaal Hippisch Centrum (NHC)  in Ermelo.

  De organisatie van het WK Voltige voor Junioren2015  ligt in handen van Stichting CVI Ermelo ondersteund door de KNHS. De organisatie is blij dit bijzondere evenement  op het  NHC  te kunnen organiseren. Het WK Voltige voor Junioren zal naast het eerste Wereld Kampioenschap Voltige voor Junioren ooit, tevens ook het eerste hippische Wereld Kampioenschap zijn dat plaatsvindt op het NHC! Tijdens het CVI Ermelo 2014, welke eerder dit jaar plaatsvond op het NHC,  is al gebleken dat de nieuw accommodatie een geschikte locatie is voor het organiseren van een voltigewedstrijd van Internationaal niveau.

  CVI
  8-6-2014 Carola Sneekes voltigeert naar het podium in Wiesbaden
  Ieder jaar vindt in het Duitse Wiesbaden het Pinksterconcours plaats in de buitenlucht op het prachtige Slotpark Wiesbaden -Biebrich. Voor de voltigeurs is een Masterclass CVI uitgeschreven, dit betekend een wedstrijd over 2 ronden waarin alleen de kür getoond wordt.

  Carola Sneekes (Callantsoog) heeft aan deze unieke wedstrijd deelgenomen met het paard Nolan, gelongeerd door Esther Sneekes. In de eerste ronde werd gevoltigeerd in de avond. Nolan was enigszins onder de indruk van deze entourage en liep gespannen tijdens de kür. Carola voltigeerde een degelijke kür. Vandaag in de finale ronde was Nolan duidelijk gewend aan de omgeving en galloppeerde hij een goede proef. Carola had een paar foutjes in de uitvoering van de kür, maar wist ze te stijgen naar de 3e plaats (7.509). De winst ging naar de Duitse Corinna Knauff.

  Voltige is een unieke discipline in de paardensport en dat bleek tijdens dit toernooi opnieuw. Het paard van Team Mainz-Laubenheim bleek niet fit-to-compete, Esther Sneekes stelde daarop haar paard Nolan beschikbaar zodat het team toch van start kon gaan.

  Uitslagen: http://www.pfingstturnier.org/ergebnisse
  KNHS Voltige Vereniging
  7-6-2014 Opnieuw veel voltigeurs in actie tijdens het Nationaal Voltige Weekend

  Het Nationaal Voltige Weekend is inmiddels een begrip in voltigeland. Wat ooit begon als de Nationale Voltigedag georganiseerd door de toenmalige Landelijke Organisatie van Voltigeurs is uitgegroeid tot één van de grootste voltige evenementen op de wedstrijdkalender. 

  Komend weekend komen voltigeurs van verenigingen uit heel Nederland naar het Nationaal Hippisch Centrum om deel te nemen aan de wedstrijden. Op zaterdag 14 juni komen alle teams in actie, zondag 15 juni zijn de solo en duo rubrieken.

  Toeschouwers zijn beide dagen van harte welkom, de entree is gratis!

  Voor de startlijst kun je kijken op www.wedstrijdplatform.nl, voor meer informatie kun je contact opnemen met de KNHS Voltigevereniging via knhsvv@voltige.nl.

  CVI
  2-6-2014 Vooral positieve resultaten voor voltigeurs in België
  Veel Nederlandse voltigeurs reisden afgelopen weekend af naar het Belgische Moorsele om deel te nemen aan de internationale wedstrijd bij onze zuiderburen.
  Vooral het duo gevormd door zussen Carola en Esther Sneekes (Callantsoog) zette een goede prestatie neer en zagen dat
  beloond met een 2e plaats!
  Beide dames gingen ook van start in de individuele 3* klasse, daarin behaalde Carola het beste Nederlandse resultaat door
  als 4e (7.614) te eindigen met haar paard Don Camillo. Esther werd 16e. Roxanne Ruigrok behaald met haar paard Tiësto en longeur Jeroen Rijpstra een mooie 8e plaats met een 7.071.
  De 3 Nederlandse heren kenden een wisselend weekend qua prestaties. Koen Akkerman behaalde het beste resultaat door met een goede kür het toernooi af te sluiten, hij werd 8e. Kevin van Kershaver volgde op de 9e plaats en Dustin Wilschut eindigde
  als 11e.

  In de 2* solisten klasse stonden veel voltigeurs van voltigevereniging Roy Rogers aan de start. Hierin vielen vooral de

  goede prestaties van de voltige paarden C.S.I. en Gameboy op. Beste Nederlandse in deze klasse was Iris Heijboer met een mooie 2e plaats.

  Het team van voltigevereniging de Nieuwe Heuvel wist de goede prestaties van CVI Ermelo voort te zetten in België. Zij behaalden opnieuw een 2e plaats in het eindklassement van de 2* wedstrijd met hun paard Formaat. Voltigevereniging de Wittegheit nam met 2 teams deel, het junioren team behaalde de 2e plaats en het seniorenteam eindige vlak achter Team de Nieuwe Heuvel als 3e.

  Kijk voor alle uitslagen op www.vaultingresults.com
  CVI
  18-5-2014 CVI Frenstat: Voltigeur Carola Sneekes behaald selectie punt WEG!
  Carola haalde dit weekend in de Tsjechische stad met een solide wedstrijd een overall score van 7,420. Dit is ruim boven de vereiste 7,1 voor deelname aan de Wereldruiterspelen later dit jaar in Frankrijk. Zus Cindy Sneekes maakte een succesvolle rentree in het wedstrijd circuit met een verdienstelijke 7e plaats (7.058).
  Koen Akkerman was als enige heer naar Frenstat afgereisd, hij behaalde de 6e plaats met een score van 6.931.
  Kijk voor alle resultaten op www.vaultingresults.com.
  CVI
  11-5-2014 Claire de Ridder sluit CVI goed af!
  Dit weekend vertegenwoordigde Claire de Ridder als enigste voltigeur Nederland tijdens CVI Strasbourg (FRA). Voor longeur Saskia Levering was dit haar debuut als longeur op het internationale podium met het paard Tjekko.

  Claire kende een goede start dit weekend met een nette uitvoering van de verplichte oefeningen, dit leverde een score van 6.404 op. Het 2e onderdeel, de technische test ging zeer goed, tot de koprol waarbij ze naast het paard terecht kwam.
  In de afsluitende kür wist Claire zich goed te herstellen met een zeer goede kür die haar de 4e score van de dag opleverde (7.550).
  Hiermee behaalde Claire de 12e plaats in het eindklassement (6.458).
  Kijk voor alle uitslagen op www.vaultingresults.com
  CVI
  5-5-2014 3 overwinningen, 6 podiumplaatsen en beste teampaard voor Nederland op CVI Ermelo
  Van 2 t/m 4 mei stond het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo geheel in het teken van de Internationale voltigesport. 416 deelnemers uit 15 landen betraden dit weekend in de CVIJ1*, CVIJ2*, CVI1*, CVI2* en CVI3* competities de geheel vernieuwde wedstrijdring en met mooie resultaten. Nederland stond maar liefst 6 keer op het podium waarvan 3 keer op het hoogste ereschavot!

  Zaterdagmiddag werden het CVI1* en CVIJ1* afgesloten. Quincy Felicia wist dat bij de heren solo’s CVI1* het beste te doen
  en behaald voor Nederland een eerste plaats!  Bij de dames CVI1* ging Lisa Borgmann (GER) met de overwinning naar  huis. Bij de junioren 1* sloten Tom Volmer (GER) bij de heren  en Johanna Lindberg (SWE) de wedstrijd winnend af. 
  Zondag stonden de finales op het programma. In een sterk deelnemersveld werd er hard gestreden om de podiumplaatsen. In de CVI2* zowel bij de dames als de heren was Nederland de sterkste. Het gehele podium bij de dames CVI2* kleurde oranje! Lianne de Groot behaalde de eerste plaats (6.770), Iris Heijboer werd 2e (6.633) en Diede Pierik pakte met een score van 6.494 de derde plaats. Caston ten Hove wist bij de heren met een 6.527 de overwinning te pakken.

  Bij de hoogste Junioren klasse, CVIJ2*, was Jesse van As de enige Nederlandse die met haar paard Pinero in dit sterke deelnemersveld een finaleplaats wist te bemachtigen. Uiteindelijk behaalde ze een mooie 13e plaats.  De overwinning ging
  hier naar Zwitserse Sarah Linder. Bij de heren CVIJ2* was Andrew McLachlan (GBR)  de sterkste. Nederland werd in deze klasse vertegenwoordigd door Arthur Seidel.
  In de CVI3* individuele competities was de voltigerende wereldtop goed vertegenwoordigd.  Joanne Eccles (GBR), meervoudige kampioenne, behaalde met haar paard WH Bentley de overwinning met een 8.401. Hiermee bleef zij de regerend Europees Kampioene Rikke Laumann (DEN) ruim voor. Voor Nederland behaalden  Carola Sneekes, Esther Sneekes, Claire de Ridder, Roxanne Ruigrok en Amy Verhagen een finale plaats. Carola Sneekes  eindigde als beste Nederlandse met een 7.364 op een mooie 9e plaats. Bij de heren wist Thomas Brüsewitz  de solo CVI3* op zijn naam te zetten. Beste Nederlander werd in deze klasse Koen Akkerman met een 10e plaats.
  Bij de teams was het tot het einde een spannende wedstrijd! De punten lagen na de eerste ronde dicht bij elkaar, de kür van
  de finale ronde op zondag moest de verschillen gaan uitmaken. Bij de junioren CVIJ2* was de eerste plaats voor Juniorteam VVS Kleve 1 (GER). Bij de CVI2* teamcompetitie behaalde het team van De Nieuwe Heuvel met een score van 6.183 een verdiende tweede plaats net achter het team Bederkese Mecklenstedt (GER) die uiteindelijk de overwinning pakte met een 6.233.
  In de hoogste klasse, de CVI3*, was het team Mainz Laubenheim met een 7.690 de sterkste.
  Als kers op de taart voor Nederland werd het teampaard Formaat, gelongeerd door Barbara van Essen,  van voltigeteam de Nieuwe Heuvel uitgeroepen tot Bestgaand
  teampaard van CVI Ermelo 2014!

  Voor meer informatie of uitslagen kijk op www.cviermelo.nl
  CVI
  3-5-2014 Quincy Felicia (NED) wint CVI1*!
  De eerste overwinning voor Nederland is binnnen; bij de CVI1* Heren solo is Quincy Felicia met het paard Wise Guy eerste geworden.
  Quincy "Mijn paard doet het dit jaar super goed. Het is fantastisch dat wij als combinatie van paard, longeur en ik als voltigeur nu zo goed hebben kunnen presteren hier in Ermelo!"


  Voor de resultaten kijk op www. vaultingresults.com
  Voltige
  16-4-2014 Holland's got Talent zoekt voltige act

  Productiemaatschappij Blue Circle (o.a. programma’s als Holland’s Got Talent, RTL Late Night en Boer zoekt Vrouw) is op zoek naar een een voltige act voor het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent. Tijdens de show nemen verschillende acts het tegen elkaar op, om zo een onuitwisbare indruk op de jury en het publiek achter te laten. Alleen de beste acts treden uiteindelijk op tijdens de liveshows. Vorig jaar ging winnares Amira naar huis met een compleet verzorgde reis naar Las Vegas, inclusief optreden!
  De TV-audities zullen worden opgenomen in de maand juni. De pre-audities worden de komende maanden gehouden. Ook dit seizoen zijn we weer op zoek naar het beste en meest verrassende talent van Nederland.
  Op het grootste en leukste open podium van Nederland, kan iedereen zijn of haar talent laten zien aan de professionele jury. Wij zoeken niet alleen zangers en dansers, maar bijvoorbeeld ook comedians, bands,
  vuurspuwers en circusacts. Je kan het zo gek niet bedenken, ieder talent mag meedoen! Vorig jaar hadden wij bijvoorbeeld een headbangende pony, een senioren aerobics groep, een diabolo act en natuurlijk opa Piet.
  Zowel solo-artiesten als duo's en groepen zijn bij ons welkom, net als iedere leeftijd!

  Naast een bijzondere ervaring kan iemand in een zeer kort tijdsbestek werken aan het vergroten van de naamsbekendheid. Het programma zal worden uitgezonden op de grootste commerciële zender van Nederland: RTL 4.
  Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Dominque van der Linden (Dominique.van.der.linde@bluecircle.tv)

  KNHS
  1-4-2014 Kwalificatie eisen deelname internationale wedstrijden
  Om deel te mogen nemen aan internationale wedstrijden moet je aan een aantal criteria voldoen:

  Senioren
  Teams: Opgenomen in de klasse A
  Solo: CVI1 opgenomen in de klasse B met minimaal 2 winstpunten
  Duo: Minimaal 2x een 6.5 behaald tijdens een officiële nationale wedstrijd

  Junioren
  Teams: Minimaal 2x een 5.5 behaald tijdens een officiële nationale wedstrijd
  Solo: CVIJ1 en CVICH1 opgenomen zijn in de klasse junioren A
  Duo: Minimaal 2x een 6.3 behaald tijdens een officiële nationale wedstrijd
  Paarden
  Om voor solo/duo uitzending in aanmerking te komen dient het paard de volgende scores behaald te hebben in de klasse waarvoor het uitgezonden wordt:
  * CVI/CVIJ/CVICh1*: Op tenminste één nationale wedstrijd in de rubriek waarin het paard ook internationaal wordt
  uitgebracht met een minimale paardenscore van 6.0 gemiddeld te hebben behaald.
  * CVI/CVIJ/CVICh2*&3*: Op tenminste twee nationale wedstrijden in de rubriek waarin het paard ook Internationaal wordt uitgebracht met een minimale paardenscore van 6.0 gemiddeld te hebben behaald.
  * EK/WK/WB: Op twee CVI3* / CVIJ2* wedstrijden tenminste 2x een paardenscore van gemiddeld een 6.9 te hebben behaald in
  2013 en/of 2014, waarvan tenminste één keer in 2014. 

  Teampaarden moeten aan dezelfde eisen voldoen voor 2 en 3 sterren CVI/CVIJ en de eis voor WB/EK/WK is 6.7

  De voltigeur is verantwoordelijk voor het naleven van boven gestelde regels.

  Deze criteria zijn aanvullend op de criteria gesteld voor de kaderleden. Dispensatie op bovenstaande criteria kan alleen door de bondscoach worden verleend.

  Heb je vragen of wil je inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Topsport (Voltige), we helpen je graag verder
  (w.stehouwer@knhs.nl).

  Voor het starten van Voltigewedstrijden in het buitenland, die geen CVI zijn, is toestemming van de KNHS verplicht. Zie
  hiervoor onderstaande link:
  https://www.knhs.nl/kenniscentrum/internationaal-starten/deelname-fei-wedstrijden-voltige/
  Voltige
  1-4-2014 Voltigekampen Voltigeverenging De Wittegheit (Odiliapeel)
  Ook dit jaar organiseren we weer 3 voltigekampen, zowel voor beginners als voor gevorderden. De 1ste week 14 t/m 19 juli, 2de week 21 t/m 26 juli en 3de week 4 t/m 9 augustus. Er wordt getraind op onze internationale paarden, mechanische en houten paarden. 
  De accommodatie is aangesloten bij de SVP (Stichting Veilige Paardensport)en daardoor is kwaliteit en verzekeringstechnisch alles geborgd. 
  Eigen paard niet nodig. De trainingen worden gegeven olv Meta Jans.
  Meer info leo.rooijmans@kpnplanet.nl of bel naar 06 41714462 (Leo Rooijmans)
  KNHS
  26-3-2014 KNHS Trainerseminar voltige, schrijf je nu in!

  Elk jaar organiseert de KNHS in Ermelo het KNHS Trainersseminar. Dit trainersseminar is de ontmoetingsplaats voor instructeurs en trainers, al dan niet opgeleid via de ORUN bij de KNHS.

  Het KNHS Trainersseminar is een unieke en leerzame dag, waar je praktische handvatten aangereikt krijgt die je vervolgens kunt overdragen naar je eigen vereniging en leerlingen. Op het trainersseminar komen elk jaar weer gerenommeerde trainers en instructeurs hun ervaringen met je delen. Uiteraard verschijnen er tijdens het seminar veel combinaties in de rijbaan.
  Het KNHS-Trainersseminar 2014 in het nieuwe KNHS-Centrum te Ermelo.
  Trainersseminar 2014 met als thema “” jong talent”.
  De KNHS kent al jaren de traditie om jaarlijks een trainersseminar te organiseren voor de disciplines Springen en Dressuur. Het Trainersseminar 2014 wordt dit jaar gehouden in april en juni.
  Dit jaar in het kader van de in gebruik name van de nieuwe hallen organiseren wij ook een trainersseminar voor de disciplines VOLTIGE EN MENNEN.
   
  WOENSDAGAVOND 2 APRIL  Trainersseminar VOLTIGE EN MENNEN.
  17.00 uur start voltige – introductie Rob de Bruin
  Laila Boelsma  traint een startende voltigeur
  Carola Sneekes traint Laila Boelsma
  Jacques Ferrari traint Carola Sneekes
  Rob de Bruin traint Jacques Ferrari
  19.00 uur Chantal van Dijk – voltigeren ( opleiden van het jonge paard).
  19.30 uur start Mennen- met Bondscoach Ad Aarts
  22.00 uur sluiting.
  kaarten woensdag 2 april € 25,-- te bestellen via https://www.knhs.nl/kenniscentrum/bijscholing/knhs-trainersseminar/
  Hiervoor krijgen instructeurs en juryleden van de disciplines voltige en mennen 1 licentiepunt.
  Een DVD met een verslag van het hele evenement wordt u na afloop.

  KNHS Voltige Vereniging
  21-3-2014 Turntrainingen
  Zoals jullie waarschijnlijk allemaal gemerkt hebben, zijn de regio-turntrainingen niet (goed) van de grond gekomen. Omdat wij wel vernomen hebben dat er animo is voor turntrainingen, hebben wij gekozen om een landelijke training te organiseren die in eerste instantie zal bestaan uit 4 zaterdag avonden. 
  Deze trainingen zullen plaatsvinden in Almere en wordt gegeven door Margriet Roeters, die tevens de turntrainingen voor het kader verzorgt.
   
  Wat:         Turntraining gericht op voltige (Lenigheid, kracht, coördinatie en conditie)
  Wie:         Voltigeurs max. 20 deelnemers
  Waar:        Carl Dekker hal, Bongerdstraat 6 in Almere
  Kosten:     €15,- voor vier turntrainingen
  Wanneer:     Zaterdag 05-04-2014 19.00u-21.00u
                     Zaterdag 17-05-2014 19.00u-21.00u
                     Zaterdag 31-05-2014 19.00u-21.00u
                    Zaterdag 12-07-2014 19.00u-21.00u
   
  Hoe geef ik mij hier voor op:
  Een mailtje sturen naar: Knhsvv@voltige.nl met daarin vermeld: je naam, vereniging, leeftijd en voltigeniveau. Er is plek voor 20 voltigeurs, dit gaat op volgorde van aanmelding. Deelname is pas bevestigd na betaling, het volledige bedrag dient vooraf betaald te worden. Hoe je mag betalen zal in de bevestigingsmail staan. Kaderleden en de perspectieven groep zijn uitgesloten van deelname, zij hebben via de topsport al de gelegenheid gehad aan deze trainingen deel te nemen. 
  Mochten er nog vragen zijn omtrent deze turntraining, kan je altijd contact opnemen via knhsvv@voltige.nl.