Actueel nieuws
 • Wereldruiterspelen Aken 2006
 • Uitslagen Europees Kampioenschap Voltigeren 2005
 • Paard gezocht voor Jasyn Gertenbach voor CVI Ermelo
 • Extra bijscholing voltigejuryleden
 • Brief Werving leden Voltigeforum & bestuur KNHS VV
 • Werving leden Voltigeforum & bestuur KNHS VV
 • Prikbord: Te koop of te koop gevraagd
 • Nederlandse Voltige Site nu ook via i-mode
 • Longeerclinic van Ilonka Hömberg
 • Nationaal Voltige Weekend 2012 startlijsten
 • Claire de Ridder voltigeert goede wedstrijd
 • .
 • 8 juni Junior selectie
 • Gewijzigde datum wedstrijd Wassenaar
 • Hipp-oss, een nieuwe voltige vereniging
 •     
  Volgende
  Voltige
  10-11-2005 Wereldruiterspelen Aken 2006
  Van 20 augustus t/m 3 september 2006 worden in Aken (Duitsland) de Wereldruiterspelen georganiseerd. Dit betekent dat hier de wereldkampioenschappen van 7 verschillende disciplines in de paardensport tegelijkertijd worden gehouden (dressuur, springen, vierspannen, eventing, endurance, voltige en reining). Aken is voor de meeste Nederlanders niet zo ver rijden, dus een leuke mogelijkheid om te gaan kijken. Ook hopen we natuurlijk dat er vanuit Nederland een aantal solo-voltigeurs en een team zullen mogen meedoen. 
  Als je wilt gaan kijken, moet je van tevoren kaartjes bestellen. Het voltigeren vindt plaats van donderdag 24 augustus tot zondag 27 augustus. Helaas zijn de kaartjes voor de finale op zondag al uitverkocht.
  Meer informatie vind je op de site van de Ruiterspelen.
  Voltige
  1-9-2005 Uitslagen Europees Kampioenschap Voltigeren 2005

  In augustus werden in het Italiaanne Brescia de Europese Kampioenschappen voltige gehouden. Dit was de eerste keer waarbij 2 categorieën teams meededen, namelijk de teams zonder leeftijdsgrens (seniorenteams) en de juniorenteams (voltigeurs t/m 16 jaar). Voor Nederland deden Roos Slottje en Saskia van Stralen mee in de categorie solo dames. 

  De volledige uitslag van dit EK vind je onder de volgende link: uitslagen EK 2005.

  Voltige
  27-2-2005 Paard gezocht voor Jasyn Gertenbach voor CVI Ermelo
  Voltige
  6-10-2001 Extra bijscholing voltigejuryleden
  Voltige
  1-2-2001
  KNHS Voltige Vereniging
  6-10-2000 Brief Werving leden Voltigeforum & bestuur KNHS VV

  Alle leden van de KNHS Voltigevereniging hebben persoonlijk een brief gehad omtrent de organisatorische wijzigingen. Helaas ontbrak daarbij de bijlage. Hierbij de bijlage.

  Op de KNHS VV pagina op deze site kun je meer informatie vinden over de organisatorische wijzigingen.


  KNHS Voltige Vereniging
  5-10-2000 Werving leden Voltigeforum & bestuur KNHS VV

  De KNHS Voltigevereniging is een nationale belangenvereniging die de deelname aan de voltigesport bevordert en de belangen van alle aangesloten leden richting de KNHS behartigt.

  Dit doen we onder andere door het organiseren van het Nationaal Voltige Weekend, 2 jaarlijkse voltige-instuiven en andere activiteiten ter promotie van de voltigesport. Daarnaast zijn wij de directe verbinding tussen KNHS en de achterban voor de breedtesport.

  Tot op heden kent de KNHS naast de KNHS Voltigevereniging een disciplinecommissie voltige. Deze commissie behandelt de meer beleidsmatige kant en reglementen van de voltigesport.

  De KNHS gaat haar gehele organisatiestructuur veranderen; hierbij wordt per discipline een forum opgericht en komt de disciplinecommissie te vervallen. De KNHS heeft de KNHS Voltigevereniging gevraagd het forum voor de voltige in te richten.

  De KNHS Voltigevereniging is op zoek naar enthousiaste mensen die zich op vrijwillige basis willen inzetten voor de voltigesport door zitting te nemen in het Voltigeforum.

  Als forum lid heb je een brede belangstelling voor de discipline voltige. Samen met de mede forumleden wil je tijd investeren om de voltigesport naar een hoger plan te tillen. Je bent belangrijke schakel tussen je achterban, de Nationale KNHS Voltigevereniging en de KNHS. Voor verdere informatie zie de vacature, klik hier!

   

  Procedure

  ·         Ben je enthousiast geworden en wil je, je kandidaat stellen als forumlid, schrijf dan een e-mail met motivatie voor 19 oktober a.s. naar knhsvv@voltige.nl.

  ·         Het bestuur van de KNHS Voltigevereniging maakt een selectie uit de binnengekomen kandidaten, een motivatiegesprek kan deel uit maken van de selectie.

  ·         Op 18 november vindt een extra Algemene Leden Vergadering plaats waarin de voltigeleden worden gevraagd de voorgedragen forumleden te benoemen. De uitnodiging hiervoor met kandidatenlijst volgt half oktober per e-mail.

  Daarnaast heeft KNHS Voltigevereniging bestuurslid, Danielle van Waard aangegeven te willen stoppen als bestuurslid en willen wij de extra Algemene Leden Vergadering benutten om een nieuw bestuurslid te kiezen.

  Kandidaten hiervoor kunnen zich, met motivatie, per e-mail aanmelden op knhsvv@voltige.nl.

  Alleen KNHS Voltigevereniging leden kunnen zich kandidaat stellen voor beide functies en de Algemene Leden Vergadering bijwonen.

  Minderjarige leden kunnen tijdens de Algemene Leden Vergadering worden vertegenwoordigd door hun ouder(s)/verzorger(s). Ieder lid kan één ander lid schriftelijk een volmacht verlenen om namens haar/hem in een vergadering haar/zijn stem uit te brengen. Een stemgerechtigd lid kan slechts door één ander stemgerechtigd lid worden gemachtigd.

  Graag je e-mail adres opgeven
  Voor de communicatie met onze leden streven we naar communicatie per e-mail, wij verzoeken je om je e-mailadres toe te voegen op jouw “mijnknhs.nl” pagina.

  Dit e-mail adres zullen wij in de toekomst gebruiken om je te informeren over alle KNHS Voltigevereniging activiteiten.

  Voltige
  1-1-2000 Prikbord: Te koop of te koop gevraagd

  Vanaf heden kunnen advertenties worden geplaatst op de Nederlandse Voltige Site. Klik op Prikbord voor meer informatie.

  Voltige
  1-1-2000 Nederlandse Voltige Site nu ook via i-mode
  De Nederlandse Voltige Site is nu ook bereikbaar via i-mode. Dus heb je al zo'n nieuw toestel, dan kan je nu ook de laatste wedstrijduitslagen met je mobiele telefoon opvragen. Voor uitleg over deze site en direct kijken, klik hier.
  Kader
  1-1-2000 Longeerclinic van Ilonka Hömberg

  Op zondag 20 juli 2004 gaf Ilonka Hömberg een longeerclinic tijdens de training voor het A- en B-kader voltige in Ermelo. Ilonka begon de dag met een theorie-gedeelte, en daarna werden in totaal 12 paarden gelongeerd, waarbij zij tips gaf voor verbetering. Dit verslag is een samenvatting van het theorie-gedeelte. 

  KNHS Voltige Vereniging
  30-12-1899 Nationaal Voltige Weekend 2012 startlijsten

  Op www.wedstrijdplatform.nl vind je de voorlopige startlijst voor het NVW.
  Controleer goed of alles klopt wat op de lijst staat. Graag zo snel mogelijk ontbrekende paardennamen en longeurs doorgeven.
  Ook ontvangen we graag vóór 7 juni de volledig ingevulde beoordelingsstaten per mail (een aantal hebben we al ontvangen, daarvoor dank).

   

  We hebben ons best gedaan om iedereen zo gunstig mogelijk in te delen. Op zondag starten de solisten per klasse (en niet door elkaar heen, zoals gebruikelijk), vanwege het hoge aantal deelnemers. Anders zouden de juryleden de hele dag achter elkaar moeten jureren.

  Mocht de indeling nou echt niet handig zijn voor jou, dan kan er misschien wel wat geschoven worden. Verzoeken hiervoor graag mét reden zo snel mogelijk doorgeven, zodat we een week voor de wedstrijd de definitieve startlijst kunnen publiceren.

   

  Stallen kunnen nog gereserveerd worden, evenals overnachtingen en maaltijden. Dit kan ook tot 7 juni!

   

  Graag alle reacties en beoordelingsstaten mailen naar knhsvv@voltige.nl!

  CVI
  30-12-1899 Claire de Ridder voltigeert goede wedstrijd
  De meeste volgers van de voltigesport kunnen zich het nog goed herinneren, tijdens de warming-up voor de finale van het EK
  afgelopen zomer in Oostenrijk liep Claire een ernstige enkel blessure op. Een jaar intensieve revalidatie volgde en nu in de aanloop naar de Wereldruiterspelen komen ook de resultaten op de wedstrijd. Afgelopen weekend behaalde Claire de Ridder in het Duitse Krumke, met haar paard Tjekko, gelongeerd door Lasse Kristensen de 10e plaats met een mooie score van 7.325. 
  In Krumke namen naast Claire ook Cindy Sneekes, Roxanne Ruigrok en Diede Pierik deel aan de wedstrijd. Voor alle 3 verliepen de testen niet geheel naar wens en vielen de resultaten enigszins tegen. Bij de junioren solisten maakte Casey van der Ven op voorhand kans op een plaats in de 2e ronde, een val in de kür verhinderde dat. Celine Kaag en Arthur Seidel deden ook mee in de junioren rubriek, zij behaalden respectievelijk de 19e en 6e plaats.

  Alle resultaten kun je vinden op http://cvi-krumke.jimdo.com/results/

  CVI
  30-12-1899 .
  Kader
  1-1-1753 8 juni Junior selectie

  Op 8 juni krijgen alle junioren solo's en teams de kans zich te laten zien aan de kaderbegeleiding, te weten; Christoph en Elke lensing. Na deze dag wordt er een juniorenkader samengesteld met het doel: EK junioren in BRNO.
  De dag wordt ingedeeld aan de hand van het aantal inschrijvingen. Je kan je opgegeven door via roosslottje@hotmail.com je naam, paard en longeur op te geven.
  Er wordt 's ochtends getraind en daarna wordt je gevraagd om je plicht en kur te tonen in wedstrijd vorm.
  Locatie wordt nader bekend gemaakt.
  Als je nog vragen hebt kan je die ook sturen naar roosslottje@hotmaill.com
   
  Schrijf je in voor 31 mei!!!

  KNHS Voltige Vereniging
  1-1-1753 Gewijzigde datum wedstrijd Wassenaar
  De voltige wedstrijd in Wassenaar is verplaatst en wordt nu gehouden op 4 en 5 juni 2011!
  KNHS Voltige Vereniging
  1-1-1753 Hipp-oss, een nieuwe voltige vereniging