Actueel nieuws
 • Geen medailles Nederlandse voltigeurs in Zweden, wel goede resultaten!
 • Eva Willemse in finale EK
 • Tonwedstrijd op hippiade voltige
 • Alle Nederlandse paarden door de keuring
 • Europese Kampioenschappen Voltige
 • Nationale Voltigedag 2009
 • Herexamens voltigeleiders cursus
 • Data najaarsinstuif
 • Voltigekamp
 • Voltige in uitzending Man bijt Hond
 • Ronald Loffeld nieuwe voorzitter voltigecommissie
 • Filmpjes CVI Saumur
 • Persbericht CVI Ermelo
 • Wedstrijd in Cornwerd afgelast
 • Bestel gratis CVI poster
 • Vrijwilligers CVI Ermelo
 • "Mannen-instuif"
 • Uitnodiging voorjaarsledenvergadering
 • CVI Ermelo 2009
 • Programma instuif en workshop
 •     
  Vorige Volgende
  Voltige
  3-8-2009 Geen medailles Nederlandse voltigeurs in Zweden, wel goede resultaten!

  Overgenomen van de KNHS-site:
  MALMÖ / SWE (KNHS) – Op het Europees Kampioenschap Voltige voor senioren en junioren (teams t/m 16 jaar en solo t/m 18 jaar) in het Zweedse Malmö hebben de Nederlandse voltigeurs helaas geen rol van betekenis kunnen spelen. De beste Nederlandse prestatie werd neergezet door de zeventienjarige junior Eva Willemse (Veenendaal) die de finale wist te behalen en op een nette vijftiende plaats eindigde. Nederland werd op dit kampioenschap vertegenwoordigd door de twee junioren dames solo Eva Willemse en Simone Zomer (Bergen op Zoom), drie senioren dames solo de zussen Cindy en Carola Sneekes (Callantsoog)en Claire de Ridder (Wassenaar) en het seniorenteam Team Groenendaal (Bunschoten).

  De junioren mochten woensdagmiddag 29 juli het spits afbijten. Eva Willemse behaalde op het paard Maurits, gelongeerd door Sandra Jansen in een goede plicht een voorlopige zestiende plaats en wist na de kür op donderdag verassend te eindigen bij de beste vijftien junioren dames, wat een finaleplaats betekende. In deze finale was de concurrentie zeer sterk en ze hield haar vijftiende positie vast. Een hele nette prestatie; op het EK Voltige vorig jaar werd ze nog 29ste. Chef déquipe Roos Slottje (Utrecht) kijkt met een postief gevoel terug op dit Europese Kampioenschap: “De finaleplaats van Eva Willemse bij de junioren dames was erg goed. Wellicht had ze in de finale nog een paar plaatsen hoger kunnen eindigen, maar de vijftiende plek die ze ook in de finale hield is zeker een goede prestatie.”
  Junior Simone Zomer (Bergen op Zoom), die het afgelopen jaar zeer contstant wist te presteren, haalde de finale niet en eindigde na de kur op een 19ste plaats. Roos Slottje: “Junior Simone Zomer had het afgelopen seizoen erg goed gepresteerd en helaas ging het tijdens het EK minder goed dan verwacht. Het was jammer dat ze de finaleplaats net niet wist te behalen en als 19e eindigde.”
  Kampioen bij de vrouwen junioren solo werd de Duitse Sarah Kay. De zilveren medaille ging naar Nina Braun uit Oostenrijk en brons was voor de eveneens Oostenrijkse Julia Popp.

  Senioren
  Ook bij de senioren dames solo lag het voltigeniveau zeer hoog en werd er hard gestreden om de felbeerde finaleplaatsen. Slechts vijftien van de ruim dertig voltigeurs mochten door naar de finale. De Nederlandse Carola Sneekes (Callantsoog) stond op een mooie elfde plaats na de eerste plicht, maar haalde na de kür de finale net niet. Ook voor Cindy Sneekes (Callantsoog) en Claire de Ridder (Wassenaar) was er geen plek in de finale weggelegd. Zij eindigde op de respectievelijk 20e en 21e plaats. Roos Slottje: “De senioren dames haalden allemaal erg nette punten, maar helaas maakte Carola Sneekes op het einde van haar kür een foutje, wat haar waarschijnlijk net de finaleplaats heeft gekost. Het scheelde nu maar vijfduizendste of ze had de finale gehaald en dat is erg jammer. Ze eindigde nu op de 17e plaats. Ook Cindy en Claire hadden we in de finale gehoopt, maar dat zat er niet in.”
  De Britse Joanne Eccles, die tevens CVI Ermelo 2009 op haar naam schreef, wist haar favorietenrol waar te maken en werd kampioen bij de senioren dames solo. Tweede werd de Duitse Anja Barwig en een derde plaats was er voor de Deense Rikke Laumann.

  Teams
  Van de negen deelnemende voltige seniorenteams is Nederland met Team Groendaal (Bunschoten) op een zevende plaats geëindigd. Op de finaledag haalde het team onder leiding van Manon Swanenburg een 7,4 in de kur, wat goed was voor een zevende plaats in het eindklassement. Roos Slottje: “Normaal is er een veel groter deelnemersveld bij de seniorenteams, maar het team heeft goed gepresteerd en nette prestatie neergezet.”
  Regerend wereldkampioen Duitsland was de grote favoriet bij de seniorenteams. Maar het Oostenrijkse en Zwisterse team behaalde zeer hoge scores in de eerste ronde en eindigden beide nog voor Duitsland, dat ´slechts´derde werd. De kampioenstitel ging verassend naar Oostenrijk, die een fantastische kür neerzette in de finale. De zilveren medaille was voor Zwitserland.

  Heren
  Zowel bij de junioren heren als bij de senioren heren werd Nederland niet vertegenwoordigd. Kampioen bij de senioren werd de Franse Nicolas Adreani. Zilver was voor de Duitse Kai Vorberg , de wereldkampioen van 2004 en 2006 en Europees Kampioen van 2005 en 2007. Ook het brons ging naar Duitsland met Daniel Kaiser.
  Bij de junioren behaalde de Duitse Thorban Hoppe de kampioenstitel. Eveneens uit Duitsland Thomas Brusewitz pakte het zilver en derde werd de Franse Vincent Haennel.

  Uitslagen:

  Dames senioren solo:
  1. Joanna Eccles (GBR)
  2. Anja Barwig (GER)
  3. Rikke Laumann (DEN)

  na 1e ronde:
  17. Carola Sneekes (Callantsoog)
  20. Claire de Ridder (Wassenaar)
  21. Cindy Sneekes (Callantsoog)

  Heren senioren solo:
  1. Nicolas Adreani (FRA)
  2. Kai Vorberg (GER)
  3. Daniel Kaiser (GER)

  Senioren Teams:
  1. Oostenrijk
  2. Zwitserland
  3. Duitsland
  7. Nederland (Groenendaal, Bunschoten)

  Dames junioren solo:
  1. Sarah Kay (GER)
  2. Nina Braun (AUT)
  3. Julia Popp (AUT)
  15. Eva Willemse (Veenendaal)

  na 1e ronde:
  19. Simone Zomer (Bergen op Zoom)

  Heren junioren solo:
  1. Thorban Hoppe (GER)
  2. Thomas Brusewitz (GER)
  3. Vincent Haennel (FRA)

  Kijk voor meer informatie en alle complete uitslagen met scores (later) op www.vaulting2009.com

  Auteur: Patricia Striegel

  Foto's van het EK zijn te vinden op: www.voltemotion.smugmug.com

  Voltige
  30-7-2009 Eva Willemse in finale EK
  Eva Willemse is erin geslaagd de finale te halen van het EK voltige in Malmo. Na de verplichte oefeningen stond zij 16e in een sterk deelnemersveld. Met een goed uitgevoerde kur heeft zij zich nog een plaatsje omhoog weten te werken. Simonze Zomer haalde helaas de finale niet.
  Eva moet morgenochtend om 9 uur haar 2e ronde plicht uitvoeren. Daarna zullen de seniorensolisten hun 1e ronde kur doen.

  Het Nederlandse seniorenteam staat na de verplichte oefeningen op een 8e plaats met een 6,2. Zij komen zaterdag pas weer aan star voor de kur.
  Voltige
  30-7-2009 Tonwedstrijd op hippiade voltige

  Is het je dit jaar als voltigeur (net) niet gelukt te kwalificeren voor deelname aan de Voltige Hippiade, maar had je toch graag mee willen doen?
  Dan is dit jouw kans om dit jaar toch de officiële Voltige Hippiade wedstrijdring in te mogen!

  Tijdens de Voltige Hippiade 2009 wordt er een speciale tonwedstrijd uitgeschreven waarin 8 teams de kans krijgen om voor een speciale jury een team kür te laten zien en hier een leuke prijs mee te verdienen!
  Een team dat meedoet hoeft geen bestaand team te zijn van een bepaald niveau maar moet wel bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 voltigeurs. Elk team krijgt 2,5 minuut de tijd om na het groeten, op muziek en daarbij uiteraard leuk aangekleed in het bijpassende thema aan juryvoorzitter Cynthia Danvers, ervaren voltigejury, bijgestaan door 2 paardensportkenners uit het Rabotalentenplan te laten zien wat zij kunnen.

  Aanmelden voor de tonwedstrijd kan tot uiterlijk 14 augustus bij evenementen@knhs.nl onder vermelding van "Voltige tonwedstrijd". Graag in de mail de teamnaam en namen/niveau/leeftijd/ vereniging van de voltigeurs vermelden

  Voltige
  28-7-2009 Alle Nederlandse paarden door de keuring

  Alle Nederlandse paarden zijn goed door de keuring gekomen bij het EK in Malmo. Vanaf morgen begint de wedstrijd echt. Vanaf 2 uur strijden de junioren dames tegen elkaar in de verplichte oefeningen. Voor Nederland zijn dit Eva Willemse op Maurits en Simone Zomer op Saturnus. De wedstrijd is live te volgen op www.clipmyhorse.de.

  De overige Nederlandse deelnemers komen op donderdag voor het eerst in actie. Om 10 uur beginnen de verplichte oefeningen voor de Senioren solo's dames. De senioren teams starten om 2 uur.

  Voltige
  17-7-2009 Europese Kampioenschappen Voltige

  Van 29 juli t/m 2 augustus worden in Zweden de Europese Kampioenschappen Voltige gehouden, voor zowel de senioren als de junioren. Voor Nederland doen hieraan mee:
  Senior team: Team Groenendaal
  Senior solo dames: Carola Sneekes, Cindy Sneekes, Claire de Ridder
  Junior solo dames: Eva Willemse, Simone Zomer
  De kampioenschappen kunnen live worden gevolgd op: www.clipmyhorse.de.
  De website van het evenement is: www.vaulting2009.com.

  KNHS Voltige Vereniging
  10-6-2009 Nationale Voltigedag 2009

  Zaterdag 20 juni is het KNHS Centrum in Ermelo het toneel voor de Nationale Voltigedag.

  De hele dag zal in beide hallen worden gevoltigeerd in alle wedstrijdklasse van beginnend tot gevorderd. 45 teams, 32 solisten en 2 duo's hebben zich ingeschreven en daarmee belooft het een volle en sportieve dag te worden.

  Naast de reguliere prijzen, zijn er ook voor de bestgaande voltigepaarden prijzen te winnen. Deze zijn beschikbaar gesteld door Kiela Ruitersport uit Emmen. Zij zullen op deze dag aanwezig zijn met hun stand.

  Het programma

  Ring 1            Prins Willem Alexander Hal

  9.00             Solo klasse A, B, C & junioren

  10.45           Klasse D verplichte oefeningen

  12.30-13.30   Pauze en prijsuitreiking klasse E en solo

  13.30           Klasse C & A verplichte oefeningen, aansluitend duo

  14.40 (ca.)    Klasse D kür en aansluitend klasse C & A kür

  16.45 (ca.)    Prijsuitreiking klasse D, C, A, basispaardrijden en duo.

                    

  Ring 2 Koningin Beatrixhal

  9.00             Klasse E 4-tallen

  9.30             Klasse E 6-tallen

  12.30-13.30   Pauze

  13.30           Klasse basispaardrijden stap

  15.45           Klasse basispaardrijden galop

   

  De volledige startlijst is te vinden op startlijsten.nl

   

   

   

  KNHS
  3-6-2009 Herexamens voltigeleiders cursus

  Op dit moment vinden er 2 cursusgroepen 1e fase voltigeleider in het Noorden plaats. Zij doen op zaterdag 27 juni a.s. hun praktijkexamen op het KNHS Centrum in Ermelo.

  Degene die eerder al een cursus 1e fase hebben gedaan en daarvoor nog een onderdeel moeten herkansen zullen hiervoor ook op deze dag worden uitgenodigd. Mocht je nog een herkansing moeten doen, maar geen uitnodiging hebben ontvangen dan kun je contact opnemen met de afdeling opleidingen van de KNHS. We wensen alle cursisten veel succes!

  KNHS Voltige Vereniging
  3-6-2009 Data najaarsinstuif

  In het najaar staan 3 regionale instuiven op het programma. Deze zijn bedoeld voor de allerjongste en kleinste deelnemers. Tijdens deze instuiven staat het plezier en spelenderwijs leren voltigeren centraal.

  De instuiven duren 1 dagdeel en worden georganiseerd op de volgende locaties en dagen:

  27 september Bilthoven, Manege The Paddock

  4 oktober Cornwerd, Manege Boeyenkamp

  8 november Odiliapeel, Manege de Wittegheit

   

  Binnenkort ontvangen jullie hiervoor het inschrijfformulier.

  Voltige
  7-5-2009 Voltigekamp
  De Wittegheit uit Odiliapeel organiseert een voltigekamp voor zowel beginners als gevorderden. In de week van maandag 3 augustus tot en met zaterdag 8 augustus vindt dit kamp plaats, in de manege aan de Koolmeesstraat no 2.
  De kosten daarvoor bedragen 180,-- p.p all in
  U kunt daarin verwachten training omtrent verplichte oefeningen, vrije kur , tontrainingen, paardtraining, theorielessen. Daarnaast vinden er nog meer leuke dingen plaats zoals een spooktocht, playbackavond etc.
  Meenemen van eigen paard is ook mogelijk.
  Wilt U zich aanmelden of wilt U meer informatie, bel dan of Lieke Rooijmans (0645061149) of Meta Jans 's avonds 0610882363 of mail ons leo.rooijmans@kpnplanet.nl
  Voltige
  6-5-2009 Voltige in uitzending Man bijt Hond

  Dit jaar bestaat het TV programma "Man bijt Hond" 10 jaar. In het kader hiervan hebben zij een speciale rubriek in hun programma opgenomen, de 10e plaats! Bij sportwedstrijden staat altijd de nummer 1 op de eerste plaats, maar in het 10e jubileumseizoen van Man bijt hond staat uiteraard de nummer 10 centraal.

  Tijdens het CVI in Ermelo zijn er TV opnames gemaakt voor deze rubriek en hebben zij het senioren team dat de 10e plaats heeft behaald extra in het zonnetje gezet. Dit zal worden uitgezonden op woensdag 6 mei om 18.55u. op Ned. 2.

  KNHS
  24-4-2009 Ronald Loffeld nieuwe voorzitter voltigecommissie

  Ronald Loffeld is afgelopen dinsdag door het KNHS-bestuur aangesteld als nieuwe voorzitter van de voltigecommissie. Loffeld was al actief als voltigejurylid en vertelt enthousiast: "Ik heb erg veel zin in deze nieuwe functie. De voltigesport in Nederland heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, ook op organisatorisch gebied. Dit wil ik graag in eerste instantie continueren en daarna verder uitbreiden."

  Voltige
  23-4-2009 Filmpjes CVI Saumur
  Roos Slottje heeft twee leuke filmpjes gemaakt tijdens het CVI in Saumur. Deze filmpjes zijn te bekijken op www.horsus.nl, via de volgende link: http://horsus.nl/videos/bekijken/777133
  CVI
  23-4-2009 Persbericht CVI Ermelo

  Europese voltigetop naar CVI*/** Ermelo 2009

  ERMELO (KNHS) – Het centrum van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo staat van vrijdag 1 tot en met zondag 3 mei in het teken van de tweede editie van CVI Ermelo. Deze internationale voltigewedstrijd is uniek in Nederland en herbergt deelnemers uit tien verschillende landen in de leeftijdscategorie 9 t/m 30 jaar. Voltige is een paardensportdiscipline waarbij alles draait om het doen van turnoefeningen op een galopperend paard, in solo- of teamverband. In totaal komen meer dan zeventig solovoltigeurs en ruim twintig junioren- en seniorenteams aan start.

  CVI */** Ermelo 2009 is voor zowel de Nederlandse als voor veel buitenlandse voltigeurs een selectiewedstrijd voor de Europese kampioenschappen in Zweden van 29 juli t/m 2 augustus. Het deelnemersveld in Ermelo kent dan ook een aantal grote namen zoals Joanne Eccles (GBR), winnares CVI Ermelo 2008 bij de dames solo senioren. Koen Akkerman (Randwijk) vertegenwoordigde Nederland vorig jaar op het EK junioren solo voor heren in het Tsjechische Brno en eindigde daar op een zesde plaats. Ook zijn alle ogen gericht op team Laholms Voltige, het Zweedse team won het CVI */** Ermelo vorig jaar bij de senioren. Ook de Fransman Nicolas Andreani, vijfde op het WK in Brno, strijdt in Ermelo voor de felbegeerde kwalificatiepunten voor het Europese kampioenschap.

  De voltigeurs worden in Ermelo beoordeeld door een internationale jurycorps dat wordt aangevoerd door de uit Denemarken afkomstige Arne Siggtenbjergaard. Het panel wordt verder gevormd door het Nederlandse jurylid Heddy Boelsma-Den Hartog, Anna Kull en Roland Boehlen uit Zwitserland en Janke Staudenherz uit Oostenrijk.

  Op vrijdagmiddag beginnen de wedstrijden met de eerste ronde plicht voor de teams en junioren solo’s. Op zaterdag staan naast de verplichte oefeningen voor de dames en heren solo’s senior ook de eerste ronde van alle küren op het programma. Zaterdagavond 2 mei zijn er geen rubrieken en wordt er vanaf 20.00 uur een barbecue gehouden voor deelnemers en bezoekers. Zondag is de finaledag voor alle teams en solisten.

  De toegang tot het CVI */** Ermelo is gratis (inclusief parkeren). Uitgebreide informatie en het overzicht van alle deelnemers is terug te vinden op de website www.knhs.nl/cvi-ermelo.

  Een overzicht van alle deelnemers vind je hier: http://www.knhs.nl/objects/00013419.pdf

  Programma CVI 1*/2* Ermelo
  Vrijdag 1 mei 2009:
  14.00 uur 
  teams junioren    1e ronde plicht
  teams senioren    1e ronde plicht
  solo junioren heren   1e ronde plicht
  solo junioren dames   1e ronde plicht

  Zaterdag 2 mei 2009:
  08.30 uur 
  solo dames  1e ronde plicht
  solo heren 1e ronde plicht
  solo junioren dames 1e ronde kür
  solo junioren heren 1e ronde kür

  Pauze

  teams junioren 1e ronde kür
  teams senioren 1e ronde kür
  solo dames 1e ronde kür
  solo heren 1e ronde kür

  Zondag 3 mei 2009 (FINALES):
  09.00 uur 
  solo dames 2e ronde technische test
  solo heren 2e ronde technische test
  solo junioren heren 2e ronde kür
  solo junioren dames 2e ronde kür
   
  Pauze
   
  solo dames 2e ronde kür
  solo heren 2e ronde kür
  teams junioren 2e ronde kür
  teams senioren 2e ronde kür
   
  Prijsuitreikingen

  Wijzigingen onder voorbehoud

  Voltige
  17-4-2009 Wedstrijd in Cornwerd afgelast

  Helaas heeft de organisatie van de voltigewedstrijd in Cornwerd (Voltigevereniging de Waardruiters) moeten besluiten hun wedstrijd op zondag 26 april a.s. af te lassen. Er waren te weinig deelnemers ingeschreven om de kosten die bij de organisatie komen kijken op te brengen.

  De organisatie vind het erg jammer en hoopt volgend jaar dat hun wedstrijd met een mooi deelnemersveld weer gehouden kan worden.

  Voltige
  15-3-2009 Bestel gratis CVI poster

  Je kunt nu een gratis poster van het CVI Ermelo 2009 bestellen!
  Stuur een e-mail naar cvi@knhs.nl, onder vermelding van je naam en adresgegevens, en de posters word zo spoedig mogelijk toegezonden.

  Voorbeeld van de poster

  Voltige
  4-3-2009 Vrijwilligers CVI Ermelo
  Van vrijdag 1 tot zondag 3 mei 2009 zal de tweede editie van CVI Ermelo plaatsvinden in het KNHS-centrum te Ermelo.
  Om dit CVI weer tot een succes te maken zijn we nog op zoek naar een groot aantal vrijwilligers die deze dagen willen komen helpen.
   
  Vind je het leuk om de voltigesport van dichtbij mee te maken, en gezellig met alle maal voltigefans in Ermelo te komen helpen? Geef je dan op als vrijwilliger voor de CVI! We zijn nog op zoek naar oa. protocollenrunners, tribunecontrole en met name hulp bij de opbouw op woensdag 29 en donderdag 30 april.
   
  Wil je komen helpen mail dan naar Doreth Chatwick op mail chatwick@kpnplanet.nl en geef in je mail aan op welke dagen je beschikbaar bent. Geef in de mail ook even je contactgegevens, adres en leeftijd door, dan nemen wij contact met je.
   
  Organisatie CVI Ermelo
  Voltige
  2-3-2009 "Mannen-instuif"

  Op 15 maart werd op het KNHS centrum in Ermelo een speciale voltige-instuif gehouden: deze keer was het alleen voor de voltigerende mannen. Voltigeren wordt vaak gezien als meisjessport, en de jongens zijn inderdaad in de minderheid. Daarom had Koen Akkerman, zelf actief voltigeur, en vorig jaar 6e bij het WK junioren in Brno, het initiatief genomen om een trainingsdag te organiseren voor alle voltigerende jongens en heren in Nederland. Zo konden zij elkaar leren kennen, en zien dat er toch meer jongens voltigeren dan je denkt.

  Er waren 23 voltigeurs naar Ermelo gekomen, van alle leeftijden en niveaus. In groepjes trainden zij onder leiding van 4, uiteraard mannelijke, trainers, op de ton en op het paard. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke sessie krachttraining.
  Al met al een geslaagde dag, waarbij alle deelnemers weer extra gemotiveerd werden, en hebben laten zien dat voltige zeker niet alleen voor meisjes is.

  De heer van Kershaver heeft op deze dag een heleboel foto's gemaakt:
  http://picasaweb.google.nl/Maggelie/VoltigeInstuif20090301

  KNHS Voltige Vereniging
  22-2-2009 Uitnodiging voorjaarsledenvergadering

  Geachte leden,

   

  Graag nodigen wij u uit voor de voorjaarsledenvergadering van de KNHS Voltigevereniging. De vergadering zal plaats vinden op woensdag 18 maart 2009 op het KNHS centrum te Ermelo om 20.00 uur.

   

  AGENDA

  1. Opening
  2. Vaststellen agenda
  3. Ingekomen stukken en mededelingen
  4. Notulen najaarsledenvergadering van 28 oktober 2008
  5. Jaarverslag 2008
  6. Financieel verslag/verslag kascontrolecommissie/decharge penningmeester
  7. Benoeming kascontrolecommissie
  8. Vaststellen datum najaarsledenvergadering 2009
  9. Rondvraag
  10. Sluiting

   

  Wij zien u en/of een afvaardiging van uw vereniging graag op woensdag 18 maart a.s., mocht u verhinderd zijn dan kunt u dit doorgeven aan ondergetekende.

   

  Met vriendelijke groet,

  Namens het bestuur van de KNHS Voltigevereniging,

   

  José Oost

  Secretariaat KNHS Voltigevereniging

   

  Voltige
  20-2-2009 CVI Ermelo 2009

  Van 1-3 mei 2009 zal in het KNHS-Centrum Ermelo de tweede editie van CVI Ermelo plaatsvinden. Vorig jaar was de CVI een groot succes en ook voor deze editie zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. Meer informatie over de CVI en het vraagprogramma kun je vinden op de site van de KNHS. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

  Vrijdag 1 mei 2009

  Vet check 10.00 uur

  Aanvang wedstrijd 15.00 uur

  - plicht junioren & senioren teams

  - plicht junioren dames & heren solo’s

  - plicht senioren dames & heren solo’s

  Zaterdag 2 mei 2009

  Aanvang 10.00 uur

  - kür senioren dames & heren solo’s

  - kür junioren dames & heren solo’s

  - kür junioren & senioren teams

  - technische test senioren dames & heren solo’s

  Barbeque

  Zondag 3 mei 2009

  Aanvang 9.30 uur

  - kleine finale junioren dames & heren solo’s

  - kleine finale senioren dames & heren solo’s

  - finale kür junioren dames & heren solo’s

  - finale kür senioren dames & heren solo’s

  - finale kür junioren & senioren teams

  (programmawijzigingen worden voorbehouden)

  KNHS Voltige Vereniging
  20-2-2009 Programma instuif en workshop

  Zondag 1 maart vindt de workshop wedstrijdorganisatie/omroep en de mannen instuif plaats. Locatie is het KNHS Centrum in Ermelo. Natuurlijk ben je als toeschouwer van harte welkom. Voor de workshop zijn ook nog een aantal plaatsen beschikbaar. Wil je mee doen stuur dan een e-mail naar Jantina Fokkema (jufjantina@hotmail.com)

   

  De workshop is van 13.00-16.00 uur en zal starten in het leslokaal in de Prins Willem-Alexanderhal. Mevr. Klein-Willink en mevr. Oostveen zullen deze workshops verzorgen. Heb je nog vragen over de workshop dan kun je contact opnemen met Jantina Fokkema

   

  De heren-instuif start om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur en gaat van start in de foyer. De trainingen zullen gegeven worden in groepen, de indeling van deze groepen zal op de dag zelf bekend worden gemaakt. De trainingen worden gegeven door Ronald van Cronenburg, Leo Langelaan, Bennie Scharenborg en Maurits de Vries.

  Heb je nog vragen over de instuif dan kun je contact opnemen met José Oost.