Actueel nieuws
 • Roy Rogers in Holland's got Talent!
 • Jurycursus voltige in volle gang
 • Kai Vorberg traint kader a.s. zaterdag & zondag
 • Diana van Klaveren bondscoach voltige
 • CVI Ermelo
 • test
 • Rijnland Cup
 • ALV 17 maart j.l
 • Programma instuif 14 maart
 • CVI Ermelo gaat door!
 • CVI Ermelo krijgt steun van voltigeurs
 • Wijziging kwalificatie eis Hippiade en toevoeging reglement
 • Ledenvergadering 17 maart 2010
 • Voltige instuif 14 maart 2010
 • CVI Ermelo staat op losse schroeven! Help mee!
 • Herentraining 14 maart 2010
 • Laatste oproep jurycursus!
 • Wedstrijd 28 maart in Weesp gaat niet door
 • Nieuwsbrief december
 • Nationale herentraining
 •     
  Vorige Volgende
  Voltige
  9-6-2010 Roy Rogers in Holland's got Talent!
  Holland’s Got Talent komt terug op de buis! En hoe! Beter en leuker dan ooit kun je getuige zijn van de leukste, grappigste en ontroerendste talenten uit Nederland.

  Door middel van onze website zijn we in april door de redactie van Holland’s Got Talent benaderd om mee te doen aan dit programma. Aanstaande dinsdag is het zover; De auditieronde voor de liveshow van Holland’s Got Talent.

  Lijkt het jou leuk om een opnamen bij te wonen als publiek van het gezellige en vermakelijke programma Holland’s Got Talent? Of gewoon zin in een gezellig dagje uit in de magische wereld van tv? Of wil je de enige echte Robert ten Brink aan het werk zien? Of gewoon Roy Rogers komen aanmoedigen? Dan is dit jouw kans!!!

  Geef je op via de volgende link; http://www.rtl.nl/shows/hollandsgottale ... /index.xml

  Op dinsdag 15 juni tussen 18:30 – 22:00 uur zal Roy Rogers op het podium verschijnen, de deuren sluiten om 19.00 uur.
  Voltige
  4-6-2010 Jurycursus voltige in volle gang
  Inmiddels is de cursus voltige jurylid t/m klasse D van start gegaan en na een aantal lessen, een paardstage tijdens CVI België, is het nu ook tijd voor de cursisten om stage op nationale wedstrijden te gaan lopen.
  Dit zijn stages op het voorterrein (controleren van de optoming etc) en natuurlijk jureerstages.
   
  Jullie kunnen de cursisten dus tegen komen op wedstrijden en we vragen jullie om je medewerking te verlenen waar nodig, zodat zij hun stages succesvol kunnen uitvoeren.
   
  Heddy Boelsma is de cursusleider, mochten er vragen zijn, dan kun je met haar contact opnemen.
   
  Begin 2011 zullen de cursisten hun examens afleggen, waarna zij hopelijk aan de slag kunnen als jurylid t/m de klasse D.
  Kader
  2-6-2010 Kai Vorberg traint kader a.s. zaterdag & zondag

  Komend weekend staan de eerste kadertrainingen gepland onder leiding van de nieuwe bondscoach Diana van Klaveren. De trainingen worden verzorgd door gasttrainers, onder andere Kai Vorberg, die onlangs nog te zien was op het CVI in Ermelo.

  Zaterdag zijn de trainingen van 9.30 - 17.30 uur en zondag van 10.00 - 17.30 uur. Beide dagen zal Kai training geven, zondag is ook Lars Hansen aanwezig. 

  Geinteresseerden zijn van harte welkom om op de tribune van het KNHS Centrum in Ermelo plaats te nemen!

  De volgende trainingen staan gepland op: 4 juli (alleen voor de deelnemers aan het EK in Stadl Paura) en 17 & 18 juli voor alle kaderleden. 

  KNHS
  17-4-2010 Diana van Klaveren bondscoach voltige

  De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft Diana van Klaveren (Lisse) aangesteld als nieuwe bondscoach voor de discipline voltige.

  Van Klaveren (51) is succesvol trainer geweest van verschillende teams en solo voltigeurs die hebben deelgenomen aan de Wereldkampioenschappen in het Duitse Mannheim (2000), het Spaanse Jerez de la Frontera (2002) en in Aken (2006). Ook is van Klaveren regelmatig op het voltige-wedstrijdterrein te vinden als jurylid en geeft zij cursussen in opdracht van de KNHS voor de voltige instructeuropleiding. De KNHS is verheugd een coach aangetrokken te hebben met deze internationale ervaring.

  Naast de voltigesport is van Klaveren betrokken als jurylid bij de disciplines dressuur en springen. Van 22 tot 25 april vindt op het KNHS-centrum het CVI Ermelo plaats, een internationale voltigewedstrijd die tevens observatiewedstrijd is voor de Europese Kampioenschappen 2010 voor de junioren in Oostenrijk*. Hier wacht de taak voor Van Klaveren om de kwaliteit van de Nederlandse starters te beoordelen en een eerste stap te maken richting het EK Voltige voor junioren. Tijdens de geplande kaderbijeenkomsten in mei wordt de wedstrijd- en trainingsplanning besproken voor de junioren en senioren in de richting van het WK in 2011.


  *onder de 16 jaar voor teams en 14-18 jaar voor solo-voltigeurs, exacte locatie en datum nog niet bekend.

  (bron www.knhs.nl)

  Voltige
  15-4-2010 CVI Ermelo

  ERMELO (KNHS) – Van 23 tot en met 25 april vindt alweer de derde editie van het CVI Ermelo plaats. Aan deze internationale voltigewedstrijd doen maar liefst 226 deelnemers mee uit twaalf verschillende landen.

  Niet alleen vanuit Europa maar ook van ver daarbuiten, bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten, Brazilië en Canada komen de voltigeurs naar het KNHS-centrum in Ermelo voor deelname aan de gezellige wedstrijd. Voltige is een paardensportdiscipline waarbij alles draait om het doen van turnoefeningen op een galopperend paard, in solo- of teamverband

  Toeschouwers kunnen zeker zijn van een spannende strijd, want het deelnemersveld is sterk. Niet de minsten hebben zich namelijk ingeschreven om deel te nemen aan de competitie: Zo is Megan Benjamin (USA), de wereldkampioen van Aken 2006 present en ook de Engelse Joanne Eccles, die in 2009 zowel het CVI Ermelo won als Europees Kampioene werd. Haar zusje Hannah Eccles zal proberen haar prestatie in 2009, de overwinning bij de dames junioren, te evenaren. Ook bij de heren staan een aantal grote namen als Patric Looser uit Zwitserland en Viktor & Thomas Brüsewitz uit Duitsland op de deelnemerslijst. Ook meervoudig Wereld- en Europees Kampioen Kai Vorberg uit Duitsland is van de partij.

  In alle klassen bij zowel de solo’s als de teams junioren en senioren is Nederland met een groot aantal deelnemers vertegenwoordigd. Zo strijdt Team De Molen uit Hoogerheide bij de seniorenteams. Zij behaalden onlangs nog een derde plaats op het CVI in het Franse Saumur. Ook Team Groenendaal uit Bunschoten, dat Nederland vorig jaar heeft vertegenwoordigd op het EK in Zweden, is aanwezig.

  Wilt u ook de internationale voltigetop in actie zien? Kom dan op van 23 t/m 25 april naar het KNHS Centrum aan De Beek 125 in Ermelo. Voor het meest recente programma kijk op www.cviermelo.nl

  Bron: KNHS

  Voltige
  1-4-2010 test
  test
  Voltige
  1-4-2010 Rijnland Cup

  DE RIJNLAND CUP: EEN STIMULERING VOOR VOLTIGE!!!
  IN 2010 OOK VOOR DE KLASSE D EN E!!!

  De Rijnland Cup is een 3-delige competitie op initiatief van de voltigeverenigingen V.V. Wassenaarse Manege uit Wassenaar,
  V.V. St.Hubertus uit Lisse en V.V. Baboeschka uit Nieuwe Wetering. Deze organiserende verenigingen bieden ieder,
  op eigen locatie, een 2-daagse voltigewedstrijd aan, met daarin opgenomen een extra competitie voor de hoger geplaatste voltigeteams van Nederland. Tijdens deze extra competitie “de Rijnlandcup”, zal de top van de landelijke voltigeverenigingen strijden om de Rijnlandcup én om een stimuleringsprijs ter waarde van € 500,- te besteden aan bijvoorbeeld trainingsgastlessen, clinics, materiaal voor de voltige, etcetera. Het team, welke 3 opeenvolgende seizoenen wint, mag de wisselbeker houden.

  De doelstelling is om, naast de individueel georganiseerde wedstrijden, middels het competitie-element over meerdere wedstrijden een extra dimensie aan de wedstrijden te geven en de bekendheid van voltige te vergroten. Tevens geeft het de deelnemende teams een extra stimulans om én de wisselbeker én de stimuleringsprijs te winnen.

  Door de 6 wedstrijddagen op 3 verschillende locaties, waarvan minimaal 4 dagen gestart dienen te worden om uit te komen
  voor de Rijnland Cup, ontstaat er een voortreffelijke samenwerking tussen de organiserende, maar ook tussen de
  deelnemende verenigingen.

  De Rijnland Cup is van origine bedoeld om de teams in de A, B en C klasse te stimuleren en te motiveren. Door gebruik van een inmiddels beproefde correctiefactor is het mogelijk om de verschillende klassen direct met elkaar te kunnen vergelijken.

  Na drie jaar en de inmiddels gevormde ervaringen van deze Rijnland Cup, zal er in 2010 een tweede Rijnland Cup beschikbaar worden gesteld met een stimuleringsprijs van € 300,00 voor de D en E teams. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden en wordt
  ook gebruik gemaakt van een eigen correctiefactor. Deze tweede Rijnland Cup heeft dezelfde doelstelling: motiveren en stimuleren. Bovendien bevatten deze D en E teams de basis van het talent, welke later wellicht doorstroomt naar de hogere klassen. De Rijnland Cup stimuleringsprijs kan hier dan zeker aan bijdragen.

  Zoals voorgaande jaren was het de bedoeling om de Rijnland Cup wederom te organiseren in de maanden april, mei en juni.
  Echter door het volle wedstrijdschema met betrekking tot de voltige in 2010 is er van deze data afgeweken: er zijn
  wedstrijden op 17 en 18 april bij PSV St. Hubertus in Lisse op 12 en 13 juni bij V.V. Wassenaarse Manege in wassenaar.
  De finalewedstrijd zal 13 en 14 november bij manege Hoogenboom Ruitersport in Nieuwe Wetering zijn. Dit om zo de voltigeverenigingen meer mogelijkheden te geven om toch, naast andere wedstrijden, ook deel te nemen aan de Rijnland Cup
  en mee te strijden om de stimuleringsprijs.

  Voor meer info of inschrijven: mail naar dit emailadres en we zorgen dat het bij de betreffende vereniging komt of kijk op www.rijnlandcup.nl en gebruik de links!!!

  KNHS Voltige Vereniging
  24-3-2010 ALV 17 maart j.l

  Op 17 maart j.l. was de Algemene Leden Vergadering van de KNHS Voltigevereniging.

  Hierin is o.a. gesproken over de wijzigingen in het disciplinereglement voltige, namens het bestuur en leden is op basis hiervan een voorstel naar de voltigecommissie gestuurd om enige "fouten" te herstellen (o.a. tijdslimiet plicht teams klasse A/B/C en junioren en termgebruik E,M,D,R.) en om de regel betreffende de inzet van de reserve in de klasse E & D aan te passen. Totdat hierop een reactie is geweest, dient er gevoltigeerd te worden conform te tekst in het reglement. En mag de reserve dus alleen bij een blessure worden ingezet!

  Daarnaast biedt de KNHS VV verenigingen vanaf heden de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage, als zij zelfstandig een instuif organiseren, zie voor uitgebreide informatie de KNHS VV pagina.

  De volgende algemene ledenvergadering is op 9 maart 2011.

   

   

  KNHS Voltige Vereniging
  27-2-2010 Programma instuif 14 maart

  Op 14 maart a.s. is het KNHS Centrum in Ermelo het terrein van de mannelijke voltigeurs en de voltigepaarden.

  Programma hereninstuif:

  9.15                     Start programma, verzamelen in de foyer.

  9.30                     Gezamenlijke warming-up

  10.00-13.00         Trainingen in 3 groepen op paard en ton

  13.00-14.00         Pauze & lunch

  14.00-16.00         Trainingen in 3 groepen op paard en ton

  16.00-16.30         Gezamenlijke afsluiting

   

  De trainingen worden gegeven door Ronald van Cronenburg, Ronald Loffeld en Maurits de Vries.

  Klik hier voor het programma van de paardeninstuif

  Van 13.00-14.00 uur zal Cynthia Danvers een theorie gedeelte verzorgen over paardmanagement, de aanschaf en training van een (nieuw) voltigepaard.

  Voor de paardtraining zijn inmiddels alle plekken vergeven, mannen kunnen zich nog aanmelden bij Koen Akkerman (ikkoen@gmail.com). Als toeschouwer ben je uiteraard de gehele dag op de tribunes van harte welkom, als ook bij het theoriegedeelte.

  We wensen iedereen een leuke en leerzame dag! 

   

   

  Voltige
  25-2-2010 CVI Ermelo gaat door!

  CVI Ermelo 2010 gaat door!

  Het was even spannend maar afgelopen week heeft de CVI Commissie besloten om CVI Ermelo 2010 toch weer te organiseren. Het was onzeker of de commissie de financiële kant van het CVI rond kreeg, maar mede dankzij de hulp en steun van de voltigeurs en vanuit voltigeland zelf gaat de commissie de uitdaging weer aan om een mooi en succesvol CVI Ermelo te organiseren!

  Ondertussen komen de eerste aanmeldingen ook binnen. Vanuit Zweden, Finland en zelfs de USA is er al veel interesse om weer mee te doen in Ermelo!

   

  Voor het laatste nieuws, het programma en de deelnemers aan CVI Ermelo kijk op de site www.cviermelo.nl. Het secretariaat is bereikbaar op info@cviermelo.nl

   

  Het vraagprogramma is binnenkort te vinden op de site www.cviermelo.nl en staat tevens op de site van de KNHS bij de internationale voltige starts.

   

   

  Wil je ook  helpen om CVI Ermelo door te laten gaan? Dat kan!

  Doe dan mee met de “Snoepactie” en sponsor CVI Ermelo. Verkoop met je vereniging zoveel mogelijk snoepzakken, sponsor met de opbrengst hiervan CVI Ermelo en maak kans op een mooi hoofdstel.

  Meer informatie over de snoepactie is te vinden op de site www.cviermelo.nl

   

  Vrijwilligers CVI Ermelo

  CVI Ermelo is nog hard op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om CVI Ermelo 2010 tot een succes te maken. Vind je het leuk om te komen helpen en de voltigesport van heel dichtbij mee te maken mail dan naar info@cviermelo.nl

   

  Posters CVI Ermelo

  Ter promotie van CVI Ermelo zijn er dit jaar ook weer mooie posters gemaakt.

  Wil jij bij jouw op de vereniging CVI Ermelo ook onder de aandacht brengen en meer mensen enthousiast maken voor de voltigesport bestel dan, onder vermelding van je naam & adresgegevens, zo’n mooi CVI poster via info@cviermelo.nl

   

  Voltige
  24-2-2010 CVI Ermelo krijgt steun van voltigeurs

  Kans op CVI Ermelo groter dankzij steun van de voltigeurs en leden van de KNHS Voltige vereniging.

   

  De uitslag van de stemming voor leden KNHS VV inzake verzoek CVI commissie is zeer positief (31 stemmen ‘Ja’ en niemand ‘Nee’) .

  De CVI commissie is zeer blij met de toezegging van Eur 1.000,- die de KNHS Voltige vereniging aan het CVI wil bedragen.

  Hieruit blijkt dat een ieder altijd graag een CVI in Nederland wil en dat ook daadwerkelijk uitdraagt.

  Dit motiveert de CVI commissie nog meer om alles op alles te zetten om een CVI Nederland te continueren.

  Alle juryleden zijn rond en het vraagprogramma ligt inmiddels ter goedkeuring bij de FEI.

   

  CVI commissie en KNHS Voltigevereniging.

   

  KNHS Voltige commissie
  23-2-2010 Wijziging kwalificatie eis Hippiade en toevoeging reglement

  In tegenstelling tot de normen die in het kampioenschapsreglement 2010 genoemd staan dienen de solo's in de klasse A minimaal 2x een 6,5 te behalen en in de klasse B minimaal 2x een 6.0.

  In aanvulling op het disciplinereglement voltige: een duo mag uit voltigeurs bestaan die elk lid zijn van een andere vereniging.

  In de klasse E & D mag de reserve alleen nog worden ingezet in geval van een blessure van 1 van de teamleden.

  Beide reglementen zijn te vinden op de KNHS website, onder het tabblad voltige.

   

  KNHS Voltige Vereniging
  22-2-2010 Ledenvergadering 17 maart 2010

  Beste Leden,  

  Graag nodigt het bestuur van de KNHS Voltigevereniging jullie uit om de ledenvergadering op 17 maart 2010 om 20.00 uur in het KNHS Centrum te Ermelo bij te wonen.

   

  Naast het formele gedeelte willen we ook aandacht besteden aan de verenigingen en wat hun momenteel bezighoudt. Daarvoor willen we jullie vragen om namens je vereniging een presentatie voor te bereiden, waarin jullie je vereniging kunnen voorstellen en vertellen waar jullie momenteel mee bezig zijn of juist net bereikt hebben.

  Te denken valt aan gegeven demonstraties, sponsorbeleid, paarden etc. Je kunt gebruik maken van de laptop en beamer, een presentatie van ongeveer 5 minuten is voldoende.

   

  Geef aan José door of je vereniging een bijdrage hieraan levert, dan kunnen we een planning maken.

   

  AGENDA

   

  1. Opening
  2. Vaststellen agenda
  3. Ingekomen stukken en mededelingen
  4. Notulen najaarsledenvergadering van 4 november 2009 (bijlage)
  5. Jaarverslag 2009 (bijlage)
  6. Financieel verslag/verslag kascontrolecommissie/decharge penningmeester
  7. Benoeming kascontrolecommissie
  8. Begroting & vaststellen contributie voltigeleden 2010 (dit is al gebeurd in de najaarsledenvergadering 2009, echter is de begroting aangepast na sponsoring CVI Ermelo 2010)
  9. Voorstel t.a.v. aantal agendapunten van de najaarsledenvergadering

  -      Jaarplan (ook doorschuiven naar ledenvergadering maart)

  -      Wedstrijdkalender (per mail via het secretariaat en bij de mededelingen tijdens de voorjaarsledenvergadering)

  1. Bestuursverkiezing

  Mw. Jans en Mw. Danvers zitten in hun laatste jaar en bestuurstermijn. Volgend jaar zijn beiden aftredend en niet herkiesbaar. Kandidaten kunnen zich melden bij de voorzitter.

  1. Instuiven
  2. Vaststellen datum ledenvergadering 2011
  3. Rondvraag
  4. Presentaties verenigingen, zie uitnodiging.
  5. Sluiting

   

  Na afloop van de vergadering is er gelegenheid om met een drankje nog even na te praten.

   

  Wij zien jullie en/of een afvaardiging van jullie vereniging graag op woensdag 17 maart a.s., mocht je verhinderd zijn dan kunt je dit doorgeven aan ondergetekende.

   

   

  Met vriendelijke groet,

  Namens het bestuur van de KNHS Voltigevereniging,

   

   

  José Oost

  Secretariaat KNHS Voltigevereniging

  E-mail: joseoost@hotmail.com

  KNHS Voltige Vereniging
  10-2-2010 Voltige instuif 14 maart 2010

  Hierbij nodigen we de leden van de KNHS Voltigevereniging uit om deel te nemen aan de voorjaarsinstuif.

  Op veler verzoek staat het paard centraal. Op zondag 14 maart is het KNHS Centrum in Ermelo de locatie voor deze dag.

   

  We willen op deze dag aandacht besteden aan het “gaan van het paard”. Hoe kun je daar aan de longe en tijdens het rijden aan werken.  Wat doet je voltigepaard gedurende de week naast voltigetraining, hoe bereid je hem voor op een wedstrijd, etc. Maar ook het zoekproces naar een nieuw voltigepaard en het involtigeren daarvan komen aan bod.

   

  De dag zal bestaan uit een theorie gedeelte verzorgd door Cynthia Danvers. Zij zal ingaan op bovenstaande onderwerpen, praktische tips geven en ervaringen delen.

  De praktijk bestaat uit een 30 minuten longeren, waarbij gekeken wordt welke punten verbetert kunnen worden (eventueel met voltigeurs). Aansluitend volgt een training onder de man, waarbij tips worden gegeven hoe je rijtechnisch aan deze verbeterpunten kan werken. Dit onderdeel wordt onder andere verzorgd door Wim Bonhof.

   

  Voor het praktijkgedeelte is een beperkt aantal plekken beschikbaar, daarom geldt 1 paard per vereniging en vol = vol.

   

  Het theorie gedeelte kent geen maximum aantal deelnemers, geef je wel op zodat we weten op hoeveel belangstellenden we kunnen rekenen. Uiteraard ben je als toeschouwer bij het praktijkgedeelte van harte welkom.

   

  Op deze dag vindt in de Prins Willem-Alexander hal de herentraining voltige plaats, ook hier kun je plaats nemen op de tribune om nieuwe ideeën voor de voltigetrainingen op te doen. Contact persoon voor de Heren training is Koen Akkerman (ikkoen@gmail.com).

   

  Alle verenigingen hebben inmiddels het inschrijfformulier ontvangen, voor meer informatie kun je contact opnemen met José Oost (joseoost@hotmail.com).

   

  Graag tot ziens op 14 maart!

   

  Voltige
  29-1-2010 CVI Ermelo staat op losse schroeven! Help mee!

  CVI Ermelo staat al op de internationale kalender , echter of het evenement van 23 t/m 25 april doorgaat is nog onzeker. Het enige internationale voltige evenement in Nederland kende twee succesvolle edities met een breed internationaal deelnemersveld uit 12 verschillende naties.

   

  Of de derde editie van CVI Ermelo plaats kan vinden is helaas nog niet zeker vanwege financiële tekorten.

  De afgelopen jaren stond de KNHS garant voor de financiën en leverde een grote bijdrage aan de organisatie.

  Dit jaar kan de organisatie wel weer rekenen op de steun van de KNHS wat betreft het beschikbaar stellen van accommodatie, echter de overige financiële garantstellingen komen nu voor rekening van de CVI Commissie en helaas komt zij nog tekort om er zeker van te zijn dat CVI-Ermelo weer met succes doorgang kan vinden als andere jaren!

   

  We hebben de afgelopen jaren ervaren dat een heleboel mensen blij zijn met een CVI in Nederland. Het is een mooie gelegenheid om dichtbij op een internatioale wedstrijd te starten en internationale ervaring op te doen en daarmee bespaart het de meeste voltigeurs een dure reis naar het buitenland. Tevens is het voor de voltigesport in Nederland een mooi visitekaartje om op eigen bodem de competitie aan te gaan op internationaal niveau, een superspannende en gezellige wedstrijd om naar te komen kijken en het zet Nederland als voltigerend land internationaal goed op de kaart!

  Daarom doet de organisatie een dringend beroep aan iedereen om mee te helpen CVI Ermelo 2010 door te laten gaan! 

  De organisatie van het CVI Ermelo is dringend op zoek naar financiële hulp. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom!

  Willen jullie ook allemaal graag dat CVI-Ermelo 2010 doorgaat? Help dan mee!

   

  Dit kan door een financiële bijdrage te leveren of mee te doen aan de snoepverkoop aktie.

  Met snoepfabrikant Matthijs is een deal gesloten om lekkere snoepzakken goedkoop in te kunnen

  kopen waarbij bij verkoop aan vrienden, familie, buren, ouders en wie dan ook een leuke winst wordt gemaakt

  waarmee het CVI-Ermelo kan worden gesponsord. Van elke verkochte zak gaat er €1,00 naar het CVI.

   

  Wil je mee helpen, alleen of met je hele vereniging, mail dan naar chatwick@kpnplanet.nl .

  Doreth Chatwick zal je dan verdere informatie geven over deze actie en ervoor zorgen dat snoepzakken bij jullie komen.

   

  Uiteraard wordt jullie inzet ook beloond: De vereniging die de meeste zakken snoep verkoopt, huis aan huis, aan vrienden of familie, wint een NIEUW HOOFDSTEL !

   

  Alleen met jullie hulp kan CVI Ermelo 2010 doorgaan!

   

  Sponsoren welke CVI-Ermelo 2010 al een warm hart toedragen:

  Chatwick Equine dentistry

  Irmco b.v.

  KNHS

  KNHS Voltige Vereniging

  Manege de Burght

  Matthijs Snoepfabriek

  Menzis

  Univé

  www.cvibelgium.com

  Wivaldi

   

  Voor contact over sponsormogelijkheden voor CVI Ermelo 2010:

  CVI Commissie; Elske Hoving (elskehoving@hotmail.com) , Jos Slottje (josslottje@planet.nl), Doreth Chatwick (chatwick@kpnplanet.nl), Christa Heering (heeringc@euronet.nl)

  Voltige
  23-1-2010 Herentraining 14 maart 2010

  Omdat de herentraining in 2009 een groot succes was, heeft Koen Akkerman het initiatief genomen om in 2010 weer een herentraining te organiseren. Deze training vindt plaats op 14 maart op het KNHS Centrum in Ermelo.
  Voor meer informatie: http://www.voltige.nl/nieuws/Posteruitnodigingherentraining.pdf

  KNHS
  8-1-2010 Laatste oproep jurycursus!
  Beste voltige liefhebbers,

  Zoals jullie weten bestaat het jurykorps voltige momenteel uit een kleine groep mensen, hierdoor is het lastig om alle wedstrijden van juryleden te voorzien.

  We streven met zijn allen naar een groei van de voltigesport, daardoor zullen er logischerwijs ook meer wedstrijden in de toekomst georganiseerd worden. Om mee te kunnen blijven groeien, is uitbreiding van het aantal juryleden noodzakelijk.

  Op veler verzoek organiseert de KNHS daarom nu een juryopleiding, echter tot op heden hebben zij nog geen enkele inschrijving ontvangen!

  We vragen jullie om binnen je vereniging nogmaals te inventariseren of er leden of ouders van leden geinteresseerd zijn om jurylid te worden.  Zodat we ook in de toekomst de wedstrijdsport op steeds groter wordende schaal kunnen blijven beoefenen.

  Zie eerder nieuwsbericht voor meer informatie over de cursus.

  Met vriendelijke groet,

  Namens het bestuur van de KNHS Voltigevereniging,

  José Oost

  Voltige
  3-1-2010 Wedstrijd 28 maart in Weesp gaat niet door

  Beste verenigingen en voltigeurs,

    

  Allereerst de beste wensen voor 2010 gewenst, op naar een sportief en succesvol voltigeseizoen !

   

  Wij hebben helaas moeten besluiten de wedstrijd van 28 maart af te lasten.

   

  Wegens een kreupel paard, (welke nu weer herstellende is) is het voor ons niet mogelijk geweest een wedstrijdteam samen te stellen. Voor de oudere voltigeurs is het namelijk onmogelijk om de wedstrijd op onze fjord te doen. Aangezien wij dan niet met een eigen team op een thuiswedstrijd kunnen deelnemen en een voltigewedstrijd de nodige tijd en geld investeringen kost, heeft het bestuur besloten de geplande wedstrijd geen doorgang te laten vinden.

   

  Op dit moment zit de manege nog volop in de verbouwing (er is nieuwe binnenbak geplaatst van 20-60 met daaraan vast een 20-40 deel) De planning is nu om extra stallen te gaan bouwen, waardoor er weer ruimte gecreëerd kan worden voor nieuwe rijpaarden waaronder ook waarschijnlijk een nieuw voltigepaard.

   

  Wij hopen jullie volgend jaar wel weer te kunnen verwelkomen in ons nieuwe en volledig verbouwde ruitersport accommodatie.

   

  Met vriendelijke groet

   

  Marieke Smit

  Namens het bestuur van de WeesperVechtruiters

   

  KNHS Voltige Vereniging
  7-12-2009 Nieuwsbrief december

  Alweer de laatste nieuwsbrief van de KNHS Voltigevereniging is naar alle verenigingen verstuurd, klik hier om hem te lezen!

  De ledenvergadering is 1 week verschoven naar 17 maart 2010!

  Het bestuur van de KNHS Voltigevereniging wenst iedereen gezellige feestdagen en een gezond 2010!

  Voltige
  6-12-2009 Nationale herentraining

  Na het succes van de training op 1 maart 2009 wordt er volgend jaar op 14 maart 2010 weer een herentraining georganiseerd. Alle Nederlandse mannelijke voltigeurs, dus van elke leeftijd en elk niveau, zijn op deze dag van harte welkom om mee te komen trainen op het KNHS centrum te Ermelo. Vorig jaar was er een opkomst van 22 heren, we hopen dit komend jaar natuurlijk te overtreffen. Het doel is om gezamenlijk een leuke leerzame dag te hebben en dat jong en oud door elkaar heen zal trainen.

  Verdere informatie zal zo snel mogelijk bekend worden. Ik hoop dat de heren onder ons deze datum alvast in hun agenda zetten.
  Voor vragen kunt u mailen naar: Ikkoen@gmail.com