Actueel nieuws
 • St. Hubertus en De Molen winnaars Rijnlandcup
 • Finale Rijnlandcup aanstaand weekend in Nieuwe Wetering
 • Topvoltigeurs Joanne en Hannah Eccles komen naar Lisse
 • Data voltigekamp Den Helder 2011
 • Bijscholing voltige instructeurs
 • Nieuwe kaders bekend gemaakt
 • Rondje instructie "Voltige"
 • Rondje instructie trainingsopbouw en blessurepreventie tijdens voltigekamp Den Helder
 • Najaarsinstuif
 • Website speciaal voor voltigerende heren
 • geslaagde hippiade voltige
 • Hippiade voltige gaat door!!!!
 • Voorlopig programma Hippiade, nieuwe versie
 • Vrijwilligers Hippiade gezocht!
 • Spandoek wedstrijd!
 • Inschrijven Hippiade Voltige
 • Poster Hippiade
 • Informatie Hippiade voltige
 • Veel deelnemers aan de start van Nationale Voltige Dag!
 • Kadertrainingen zijn gestart!
 •     
  Vorige Volgende
  Voltige
  14-11-2010 St. Hubertus en De Molen winnaars Rijnlandcup

  Tijdens de tweedaagse voltigewedstrijd in Nieuwe Wetering (13/14 nov) werd de finale van de Rijnlandcup gehouden. Het bleef tot het laatste moment spannend.
  Uiteindelijk won St. Hubertus II de cup in de klasee A/B/C en De Molen III in de klasse E/D. Deze teams hebben een mooie cup gewonnen en een geldbedrag dat kan worden besteed aan een trainingsstage.
  De volledige uitslag van de Rijnlandcup-competitie is te vinden op www.rijnlandcup.nl.

  Voltige
  9-11-2010 Finale Rijnlandcup aanstaand weekend in Nieuwe Wetering

  Zaterdag 13 juni en zondag 14 juni a.s. organiseert voltigevereniging V.V.Baboeschka een voltigewedstrijd op hun thuislocatie manege Hoogenboom Ruitersport te Nieuwe Wetering. Tijdens deze voltigewedstrijd, met daarin opgenomen een extra competitie voor de hoogst geplaatste voltigeteams van Nederland, welke tevens de finale is, zal de top van de landelijke voltigeverenigingen de strijd aangaan om zo hoog mogelijk te eindigen. 
  De Rijnlandcup is een competitie op 3 wedstrijdlocaties, waarvan het idee is ontstaan door V.V. St. Hubertus, V.V. Baboeschka en V.V. Wassenaarse Manege, waar dan ook al de eerste twee wedstrijden van deze competitie hebben plaats gevonden. Op deze manier wordt de top van de voltige aangemoedigd en ondersteund in de voltige sport. De teams, welke uitkomen in de A-, B- en C-klassen, starten op alle locaties en strijden om de Rijnlandcup én om een stimuleringsprijs ter waarde van € 500,- te besteden aan b.v. trainingsgastlessen, clinics, materiaal voor de voltige, etc. Het team, welke drie opeenvolgende seizoenen wint, mag de wisselbeker houden. Door het succes van de afgelopen drie jaar is er dit jaar tevens een tweede Rijnland Cup met een stimuleringsprijs van € 300,00 ter beschikking gesteld voor de D- en E-klassen.
  Voor de tussenstand in het Rijnlandcup-klassement kun je kijken op www.rijnlandcup.nl.

  Voltige
  6-11-2010 Topvoltigeurs Joanne en Hannah Eccles komen naar Lisse

  In het weekend van 20 en 21 november aanstaande komen er twee Britse voltigeurs training geven aan het Juniorteam en het eerste team van de afdeling voltige van PSV St. Hubertus – Lisse.

   

  Joanne (21 jaar) en Hannah (19 jaar) komen uit Schotland en zijn twee zeer getalenteerde voltigeurs. Joanne is vorig jaar Europees kampioen geworden op de Europese kampioenschappen in Zweden en is zelfs dit jaar wereldkampioen geworden in Kentucky. Zij is de eerste Britse voltigeur die zo een succes weet te behalen. Ook haar zus Hannah mocht Groot Brittannië vertegenwoordigen op de Wereldruiterspelen dit jaar. De afdeling Voltige is al heel lang bezig om een buitenlandse voltigeur naar de vereniging te halen, maar dit is helaas niet zo gemakkelijk. Nu is het dan eindelijk gelukt en we zijn dan ook erg blij mee dat ze bereid zijn om voor ons naar Nederland te komen! Wij hopen op een onwijs leuk en leerzaam weekend en iedereen die wil komen kijken is natuurlijk van harte welkom. De toegang is gratis.

   

  Hier kun je nog een paar filmpjes bekijken van de Britse dames. Je moet dan de volgende link even kopiëren of aanklikken.

   

  Kür Joanne: http://www.youtube.com/watch?v=6vfkcabr-eg

  Kür Hannah: http://www.youtube.com/watch?v=DKHcjGDjLOk

  Interview met Joanne en Hannah Eccles: http://www.youtube.com/watch?v=R-Ip90oX4D8

  Voltige
  31-10-2010 Data voltigekamp Den Helder 2011

  Het voltigekamp 2010 in Den Helder is net geweest en nu is alweer de datum bekend voor 2011!

  Het kamp zal in 2011 plaats vinden van 14 t/m 16 oktober.

  Schrijf dit alvast in je agenda, meer informatie over het kamp kun je vinden via de website: www.voltigekamp.nl.

  KNHS
  18-10-2010 Bijscholing voltige instructeurs

  Zaterdag 20 november organiseert de KNHS een bijscholing voor voltige instructeurs op het KNHS Centrum te Ermelo.

  De bijscholing staat geheel in het teken van het voltigepaard.De bijeenkomst zal worden verzorgd door Lars Hansen, succesvol trainer en longeur uit Duitsland en Julia Ridder, FEI dierenarts. Het programma is deels praktisch en deels theoretisch van aard.

  De bijeenkomst begint om 10.00 uur en zal rond 17.00 uur worden afgeslote, de ontvangst is vanaf 9.30 uur in de foyer. De kosten voor het bijwonen van deze bijscholing bedragen €15,00 per persoon (inclusief lunch, koffie & thee).

  Wil je deelnemen aan de bijscholing meldt je dan aan, voor 11 november, bij de afdeling opleidingen: opleidingen@knhs.nl.

   

  Voltige
  13-10-2010 Nieuwe kaders bekend gemaakt

  ERMELO - (KNHS) – Na de Hippiade voltige, heeft bondscoach Diana van Klaveren haar kaders kunnen versterken met een flink aantal voltigeurs.

  In de senioren kaders is Simone Zomer (Bergen op Zoom) opgenomen in het B-kader.
  Bij de heren wist Koen Akkerman (Randwijk) een score te behalen om opgenomen te worden in het B-kader. Het A-kader van de senioren-teams is versterkt met het team Roy Rogers onder leiding van Cynthia Danvers uit Bilthoven en team Wittegheit uit Odiliapeel onder leiding van Meta Jans is toegevoegd aan het B-kader.

  Bij de Junioren kaders heeft de bondscoach maar liefst vier nieuwe kaderleden kunnen toevoegen aan het A kader. Dit zijn Yentl Mafait (Almere) en Sophie van der Laan (Den Dolder). Imke Ploegmakers (Zeeland) en Jinthe van der Heijden (Zeeland) promoveerden van het B-kader naar het A-kader. Mimi Bjelic (Westbroek) is met haar prestatie op het NK toegetreden tot het B-kader.

  Bij de Junioren heren is Twan Bosman opgenomen in het B-kader.

  Senioren Kaders
  B kader dames

  Veronique van Reeden (Bilthoven)
  Esther Sneekes (Callantsoog)
  Carola Sneekes (Callantsoog)
  Cindy Sneekes (Callantsoog)
  Simone Zomer (Bergen op Zoom)

  B kader heren
  Koen Akkerman (Randwijk)

  A kader teams
  De Molen ( Hoogerheide) 
  Roy Rogers (Bilthoven)

  B kader teams 
  Wittegheit (Odiliapeel)

  Junioren kaders
  A kader dames

  Marloes van de Akker (Uden)
  Lianne de Groot (Achterveld)
  Nicky Bosman (Eesveen)
  Laila Boelsma (Lunteren)
  Sill Roelofs (Boekel)
  Yentl Mafait (Almere)
  Sophie van der Laan (Den Dolder)
  Jinte van der Heijden (Zeeland)
  Imke Ploegmakers (Zeeland)

  B kader dames
  Sandra Heering (Achterveld)
  Mimi Beljec (Westbroek)

  B solo heren
  Twan Bosman (Eesveen)

  B kader teams
  De Nieuwe Heuvel (Lunteren)

  KNHS
  24-9-2010 Rondje instructie "Voltige"

  Rondje Instructie "Voltige"

  Wil je graag meer leren over het verbeteren van je balans en evenwicht. Lijkt het je leuk om in één soepele beweging op de rug van het paard te springen of wil je meer leren over de techniek van de vlag, molen of het verbeteren van je balans. Kom dan naar het KNHS Rondje Instructie “Voltige” op vrijdagavond 19 november a.s. op het KNHS-centrum te Ermelo. Deze avond wordt verzorgd door bondscoach Diana van Klaveren.

  Tijdens het rondje instructie op 19 november wordt eerst aandacht besteed aan de basis en wordt met verschillende deelnemers gewerkt naar het niveau dat getoond wordt op de wedstrijden. De avond wordt afgesloten met een mooie demonstratie.

  Het rondje instructie wordt gehouden in de Prins Willem-Alexanderhal van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is € 15,-- per persoon.
  Wil je de avond bijwonen, dan kan je je van tevoren aanmelden per e-mail accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.

  Kijk voor meer info op: www.knhs.nl > opleidingen > rondje instructie.

  Voltige
  20-9-2010 Rondje instructie trainingsopbouw en blessurepreventie tijdens voltigekamp Den Helder
  Het weekend van 15,16 en 17 oktober orgeniseert Voltigevereniging Den Helder hun jaarlijkse voltigekamp. Nu is onze doelstelling voor het kamp om veel lol te hebben, maar ook om zoveel moglijk kennis te verspreiden. Daarom willen we het kamp dit jaar uitbreiden met een rondje instructie.
   
  Thema van het rondje instructie dit jaar is trainingsopbouw en blessurepreventie. Hierin zal bijvoorbeeld aan de orde komen hoe een goede kracht- of lenigheidstraining opgebouwd moet worden, maar ook hoe je ervoor zorgt dat voltigeurs op het juiste moment fit zijn. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan hoe je (overbelastings) blessures kunt (proberen te) voorkomen. We hebben een gediplomeerd fysiotherapeut uitgenodigd om de kennis op dit gebied wat bij te spijkeren.
   
  De presentatie zal worden gegeven op zaterdag 16 oktober, om 20.00 uur. Lokatie is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen, maar waarschijnlijk zal dit bij fam. Sneekes thuis zijn, ofwel in de kantine van de camping, ofwel in de eetzaal van het voltigekamp. Het adres is Oosterweg 1, 1759 JB Callantsoog.
   
  We willen bij deze iedereen van harte uitnodigen om te komen luisteren en leren. Voor deelnemers aan het voltigekamp is deelname aan het rondje instructie natuurlijk gratis, iedereen die alleen voor het rondje instructie komt, betaald € 2,50 p.p. als bijdrag in de kosten. Iedereen die interesse heeft kan deelnemen, je hoeft dus neit persee trainer te zijn. Ook geintereseerde ouders, voltigeurs, longeurs ect. zijn van harte welkom.
   
  Als u interesse heeft om te komen, wilt u dan een mailtje sturen aan voltigekamp@hotmail.com? Zo weten we ongeveer hoeveel personen we kunnen verwachten.
   
  Vriendelijke groet, Carola Sneekes, voltigevereniging Den Helder.
  KNHS Voltige Vereniging
  16-9-2010 Najaarsinstuif

  Zondag 7 november aanstaande zijn alle verenigingen van harte welkom op de instuif van de KNHS Voltigevereniging op het KNHS Centrum in Ermelo. Op veler verzoek is deze instuif voor alle teams bedoelt, ongeacht niveau of leeftijd.

   

  We hebben geprobeerd om een divers en interessant aanbod voor deze dag samen te stellen. De trainingen worden verzorgd door diverse gasttrainers o.a. Sandra Jansen, Ronald van Cronenburg, Carola Sneekes, Veronique van Reeden en Diana van Klaveren.

   

  Het programma bestaat uit 3 onderdelen:

  Workshops verplichte oefeningen op ton en vloer. Er kan per team aan 2 workshops worden deelgenomen. Gekozen kan worden uit: Opsprong, molen, vlag en zwaai-oefeningen

  Workshop Presentatie (inloop, groet & algemene presentatie) Veel praktisch oefenen en een klein stukje reglement staan in deze workshop centraal.

  Training op paard. Dit is een training op je eigen paard met je eigen team. Gedurende een uur, werk je samen met de gastrainer aan de oefeningen die je zelf vooraf hebt aangeven.

   

  Alle verenigingen hebben de uitnodiging ontvangen, inschrijven kan via het formulier tot 10 oktober, volgens het bekende principe "wie het eerst komt.."

   

  Natuurlijk kan je ook als toeschouwer de instuif bijwonen!

  Voltige
  11-9-2010 Website speciaal voor voltigerende heren
  Speciaal voor mannelijke voltigeurs is er nu een eigen website. Op deze site vinden de mannen alles wat ze nodig hebben op het gebied van voltige. Verder staan er profielen van verschillende mannelijk voltigeurs op en een kalender waar iedereen start. Al het nieuws over de mannelijke voltigeurs, van jong tot oud, is welkom en zal op de site worden geplaatst.
  Ook aanvullingen zijn welkom. De site is te vinden op www.voltigeheren.nl
  Voltige
  30-8-2010 geslaagde hippiade voltige

  Van de KNHS site:

  ERMELO (KNHS) – Een vast onderdeel van het eerste Hippiade weekend zijn de voltigewedstrijden. Omdat voltige altijd binnen plaatsvindt, kon de Hippiade Voltige ondanks de zware regenval wel doorgang vinden. De enthousiaste toeschouwers, die zorgden voor afgeladen tribunes in het KNHS-Centrum in Ermelo zagen de kampioenen van vorig jaar op herhaling gaan.

  Bij de solo’s in de hoogste klasse prolongeerde Carola Sneekes van VV Den Helder haar titel. De bijna 25-jarige studente geneeskunde uit Callantsoog behaalde haar vierde Hippiade-titel op rij! Het seizoen kwam voor Sneekes laat op gang, maar ze was precies op tijd in vorm. ‘Ons paard Raf, in de sport bekend als Rummicup, was geblesseerd. We hebben hem alle tijd gegeven om goed te herstellen. Ondertussen trainden we zelf wel door, in de turnzaal, op de ton en op andere paarden. In Krühmke en Aken konden we weer meedoen. Ik had voor Ermelo niet het idee dat ik heel erg in vorm was, maar ik heb een week bij Christoph Lensing getraind en daar kwam ik met een goed gevoel vandaan. Ik ging met veel vertrouwen de wedstrijd in en dan kan je echt laten zien wat je hebt getraind.’ Met haar paard Rummicup en zoals altijd Maurits de Vries aan de longe voltigeerde Carola Sneekes 7,592 punten bijeen. Vorig jaar was de titelstrijd een Sneekes-feestje en ook dit jaar was de sportieve Noord-Hollandse familie wederom sterk vertegenwoordigd. Maar Simone Zomer (19) stak een stokje voor hegemonie. De voltigeur van het West-Brabantse De Molen, vorig jaar won ze de titel in de klasse B, finishte als tweede. Carola’s tweelingzus Cindy en de jongste Sneekes, Esther werden derde en vierde. Cindy en Esther Sneekes werden samen kampioen in de – nieuwe – rubriek voor duo’s.

  De voltigeurs gaan niet naar de Wereldruiterspelen in Kentucky. Carola Sneekes: ‘Toen we dat hoorden hebben we ons direct gericht op het EK 2011. Het zou super zijn als we daar met z’n drieën naartoe kunnen. Dit jaar is een voorbereidingsjaar. Normaal krijgen de paarden na de Hippiade enkele weken rust, daarna pakken we de training weer op waarbij we beginnen met nieuwe oefeningen en vooral werken aan de basis. Pas in december voltigeren we weer de volledige Kür en Plicht. Nu lopen we voor op het schema. Misschien gaan we in december al een wedstrijd voltigeren in Parijs.’

  Meer concurrentie
  De klasse B voor solo’s werd een prooi voor Sill Roelofs met het paard Hilde. Roelofs voltigeert bij De Wittegheit. De vereniging uit het Brabantse Odiliapeel was succesvol: Marloes van den Akker, ook op Hilde, werd derde. En bij de solo’s Junioren bezetten de voltigeurs van De Wittegheit zelfs het hele podium. Imke Ploegmakers (15) werd net als vorig jaar kampioen. ‘Maar nu was er veel meer concurrentie. Het ging beter dan ik had verwacht. De verplichte oefeningen gingen heel goed, de Kür iets minder. Ik was zenuwachtig en toen de muziek aanging schrok mijn paard U2. Hij reageerde erg op de muziek, waardoor ik zelf ook een beetje werd afgeleid. U2 is een heel lief en betrouwbaar paard. Maar hij is jong en hij kan nog veel leren’, aldus de winnares. ‘Ik heb wel gereden, maar nu concentreer ik me op voltige. Je hebt telkens nieuwe uitdagingen. Tijdens een wedstrijd is het altijd afwachten hoe het gaat: ben je zelf in vorm, hoe loopt het paard? De samenwerking met het paard is heel belangrijk. Als je niet van paarden houdt, wordt het sowieso niets.’

  Afscheid
  Met De Wittegheit, op het paard Hilde onder leiding van Meta Jans, deed Ploegmakers ook een serieuze gooi naar het kampioenschap in de klasse A voor teams. Het was spannend, maar Groenendaal won een kleine voorsprong. Daarmee pakte het team van Manon Swanenburg de vierde titel op rij. En (voorlopig) de laatste, want het zestal voltigeerde haar afscheidswedstrijd. Swanenburg: ‘Ik heb dit enkele jaren, heel intensief, op het hoogste niveau gedaan. Het is moeilijk te combineren met werk en privé. Daarom wil ik even een stapje terug doen. Ik blijf wel bezig met voltige, maar even op een lager pitje. Twee meiden stoppen, twee gaan naar een andere vereniging en twee blijven bij Groenendaal. De Hippiade was een beladen wedstrijd. De laatste wedstrijd voor het team, iedereen wilde het goed doen. In de trainingen liep het de afgelopen weken niet zo lekker, maar in Ermelo lukte het wel. Het was spannend. Na de Plicht stonden we 0,1 punt voor op De Wittegheit. Wij hadden wat foutjes in onze Kür, de Kür van de Wittegheit ging perfect maar die is minder moeilijk. Uiteindelijk bleven we ze net voor. Het was knap dat de meiden ondanks de spanning zo hebben gevoltigeerd.’
  Ook bij de junioren ging het kampioensteam van de afgelopen jaren op herhaling. De Nieuwe Heuvel met hun paard Maurits onder leiding van Sandra Jansen had dit keer meer tegenstand, de ervaring gaf de doorslag. Het team gaat volgend jaar over naar de ‘senioren’.

  KNHS
  26-8-2010 Hippiade voltige gaat door!!!!

  Vandaag werd bekend dat de hippiade voor de ponyruiters en de hackney's niet door kan gaan, er is zoveel regen gevallen dat het niet meer mogelijk is om de wedstrijden op het terrein te verrijden.

  De voltige wedstrijd gaat wel gewoon door, omdat deze in de binnenmaneges wordt gehouden. Het programma hiervoor blijft ongewijzigd. Zie voor meer informatie www.knhs.nl.

  KNHS
  23-8-2010 Voorlopig programma Hippiade, nieuwe versie

  "De inschrijving voor de Hippiade Voltige 2010 is gesloten en er zijn meer inschrijvingen dan ooit! Voor bijna elke klasse, uitgezonderd de duo's en teams Jr. zal er dit jaar een echt Kampioenschap zijn!!!!  Aan de hand van de definitieve inschrijving is een aangepast voorlopig programma voor de Hippiade 2010 opgezet. Binnenkort is de startlijst voor de Hippiade Voltige 2010 te vinden op www.hippiade.nl"

  LET OP: AANGEPASTE VERSIE  23-8-2010
   Voorlopig programma Hippiade Voltige 2010
  08.15 paardenkeuring
  09.15 Team voltigeren Plicht klasse D / C/ Jr./ A&B
  12.15 Pauze
  12.45 Solo voltigeren Plicht & Kür
  15.30 Duo voltigeren Plicht & Kür
  15.45 Team voltigeren Kür klasse D/C/Jr./A&B
  18.00 prijsuitreiking

  KNHS
  12-8-2010 Vrijwilligers Hippiade gezocht!

  De organisatie van de Hippiade voltige is nog op zoek naar een paar vrijwilligers om te helpen tijdens de Hippiade op 28 augustus a.s. Het gaat onder andere om het bijhouden van de tijd ("klokken") bij jury A, schrijver en het bedienen van de laptops bij de juryleden.

  Ben je de hele dag of een dagdeel beschikbaar en lijkt het je leuk om te helpen, neem dan contact op met Elske Hoving (elskehoving@hotmail.com).

  KNHS
  12-8-2010 Spandoek wedstrijd!

  Het begint al een ware traditie te worden; de spandoekwedstrijd tijdens de Hippiade. Ook dit jaar is er voor het mooiste, leukste en origineelste spandoek in de voltige hal een prijs te winnen!

  De spandoeken zijn natuurlijk vooral bedoeld om de deelnemers aan te moedigen en zorgen  voor een leuke sfeer in de wedstrijdhal, maar om iedereen uit te dagen er iets moois van te maken is er een leuke prijs te winnen, namelijk een workshop Acrogym met maar liefst 30 personen!!! De winnaar wordt tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt.

  We wensen iedereen veel creativiteit toe en zijn benieuwd jullie creaties in de wedstrijdhal tijdens de voltige hippiade!

  KNHS
  15-7-2010 Inschrijven Hippiade Voltige

  Voltigeurs en teams die voldaan hebben aan de kwalificatienorm voor de Hippiade dienen zich in te schrijven om daadwerkelijk mee te kunnen doen aan deze nationale strijd op zaterdag 28 augustus.
  Klik hier voor het vraagprogramma om je in te schrijven.

   

  Als je gebruik wilt maken van een stal en/of slaapgelegenheid dan dien je ook het reserveringsformulier in te vullen.

   

  Opmerking bij reserveringsformulier:
  Alleen voor deelnemers die op meer dan 130 kilometer afstand van het KNHS-centrum wonen heeft de organisatie (een beperkt aantal) stallen per regio beschikbaar (uitgezonderd zijn de regio’s: Utrecht, Overijssel en Gelderland).
  Als je in aanmerking komt vind je HIER een reserveringsformulier.
  Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst per regio behandeld.
  De huur van een box bedraagt € 22,50 per dag (incl. stro en zaagsel, excl. fourage en hooi). Voor een weekend tijdens de Hippiade komt dit op een totaal van € 45,- per stal. Ook bestaat de mogelijkheid om een overnachting in een slaapzaal (p.p. per nacht € 20,- incl. ontbijt) of campingplaats (á € 20,- per nacht) te reserveren op het centrum.
  Binnenkort vind je op de website www.hippiade.nl een overzicht van extra stallen en hotels in de omgeving van Ermelo.
   
  Spandoekenactie Hippiade
  Net als voorgaande jaren kunnen ook dit jaar de supporters hun hart weer ophalen op de Hippiade met de Spandoekenactie! Het mooist, origineelste, creatiefste spandoek wordt weer beloond met een mooie prijs.
  Dus supporters & fans ook jullie kunnen je dit jaar weer van je beste kant laten zien!
   

  KNHS
  4-7-2010 Poster Hippiade

  Bestel de gratis poster van de Hippiade 2010!
  Je kunt de poster van de Hippiade gratis bestellen.
  Stuur een mailtje naar
  evenementen@knhs.nl , o.v.v. 'posteractie' en je adresgegevens en de poster van de Hippiade 2010 wordt zo spoedig mogelijk naar je toegestuurd!

  KNHS
  23-6-2010 Informatie Hippiade voltige

  VOORLOPIG PROGRAMMA HIPPIADE VOLTIGE 2010
  08.30   paardenkeuring
  09.30   solo plicht
  11.00   team plicht
   
  pauze
   
  14.30  solo kur
  16.00  team kur
  18.00  prijsuitreiking
   
  NB: dit is een voorlopig programma en kan aan de hand van de definitieve inschrijvingen nog worden gewijzigd!  Houd de informatie over de Hippiade dus goed in de gaten.
   
  Meer informatie over de Hippiade is te vinden op de website
  www.hippiade.nl.
  Op deze site treft u binnenkort ook het vraagprogramma.
  Geef je op tijd op voor de Hippiade ivm de voorbereidingen van het volle programma!
   
  Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de voltigepaarden weer moeten worden voorgebracht voor een veterinaire keuring. Zorg ervoor dat de paarden netjes worden voorgesteld en dat je ruim op tijd aanwezig bent voor de keuring.

  KNHS Voltige Vereniging
  22-6-2010 Veel deelnemers aan de start van Nationale Voltige Dag!

  Afgelopen zaterdag werden beide rijhallen van het KNHS Centrum volledig in beslag genomen door ruim 280 voltigeurs. Op alle niveaus streden teams en solisten van 25 verenigingen uit heel Nederland om de prijzen en mogelijk plaatsing voor de Hippiade.

   

  In de beatrixhal werd de hele dag in de lagere klassen gevoltigeerd. Alle deelnemers lieten zich van hun beste kant zien. Hier staat het plezier in de sport centraal. De klasse E werd gewonnen door ’t Prinsepaard met een topscore van 6.1! In de klasse basis gingen de eerste prijzen naar de Kasteelruiters (galop) en Hornedamme (stap).

   

  De Prins Willem Alexanderhal was ’s ochtends de arena voor de solisten. In de klasse junioren ging de 1e prijs naar Diede Pierik (VV de Wittegheit), de klasse C werd gewonnen door Sandra Heering (VV de Nieuwe Heuvel) beide voltigeurs staan komend weekend aan de start van het CVI in Krumke (DL).

  De klasse B werd gewonnen door de EK finaliste van 2009, Eva Willemse. In de klasse A werd de hoogste score behaald door Carola Sneekes, ook zij zal komend weekend starten in Krumke.

  In de middag was het tijd voor het junioren team van St. Hubertus en de klasse C en D teams. Hierin is duidelijk een stijging van het niveau in de breedte zichtbaar, de klasse C telde maar liefst 9 teams!

  Alle teams waren aan elkaar gewaagd, in de klasse D ging de winst naar VV de Ravenruiters, alle teams behaalden hier een winstpunt! De winst in de klasse C werd behaald door TOP uit Hardenberg.

   

  Voltigeren is een paardensport en om dit extra te benadrukken waren er door sponsor Kiela Ruitersport extra prijzen beschikbaar gesteld voor de bestgaande paarden. Deze werden gewonnen door; Bonita (VV Lichtenvoorde), Zazie (’t Prinsepaard), Raimond (de Eenhoorn), Nathal (TOP). Bij de solisten behaalden 2 paarden een gelijke score, Robin Hood (VV Groenendaal) en Lord Lexus V (VV de Nieuwe Heuvel). Alle paarden ontvingen een mooie statie deken!

   

  Alle uitslagen zijn te vinden op www.voltige.nl

  Foto’s zijn gemaakt door Boelo Meijer fotografie: www.boelomeijerfotografie.nl/evenementen/

  KNHS
  22-6-2010 Kadertrainingen zijn gestart!

  Het was een zonnig weekend op 5 en 6 juni, en al vroeg waren de eerste kaderleden aanwezig.

  De eerste kadertraining van 2010 kon van start gaan, georganiseerd door de nieuwe bondscoach Diana van Klaveren. Ze had gasttrainers uitgenodigd waaronder meervoudig Wereld- en Europees Kampioen Kai Vorberg, sportpsycholoog Inga, en internationaal top trainer Lars Hansen, via deze mensen hebben de kaderleden succesvolle training gehad, met veel goede tips.

  De deelnemende verenigingen waren; De Wittegheit, De Molen, De Nieuwe heuvel, Den Helder, De Zonnehoeve, T prinsenpaard en Roy Rogers. Ondanks het warme weekend hebben de paarden ook goed hun werk gedaan. De volgende kadertraining staat gepland op 4 juli (alleen voor de deelnemers aan het EK) en op 17 & 18 juli voor alle kaderleden.

  (verslag met dank aan Team 1 van VV de Wittegheit)